Görüş Bildir
Haberler
Savcı Doğruladı: Brüksel'deki İntihar Bombacıları 'El Bakraoui Kardeşler’

Savcı Doğruladı: Brüksel'deki İntihar Bombacıları 'El Bakraoui Kardeşler’

FreiGeist
23.03.2016 - 10:10 Son Güncelleme: 23.03.2016 - 15:42

Belçika Savcılığı, Brüksel saldırılarını İbrahim ve Halid El Bakraoui kardeşlerin düzenlediğini açıkladı. Ancak savcılık güvenlik kamerası kayıtlarında El Bakraoui kardeşlerin yanında görülen Necim Laachraoui'nin yakalandığı yönündeki iddiaları doğrulamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Belçika Savcılığı, 31 kişinin öldüğü ve 270 kişinin yaralandığı Brüksel saldırılarının arkasında İbrahim ve Halid El Bakraoui kardeşler olduğunu doğruladı. 

İbrahim'in havaalanındaki saldırının, Halid'in ise metrodaki saldırının sorumlusu olduğunu doğrulayan Savcı Frederic Van Leeuw, İbrahim Bakraoui'nin havaalanında bir çöp kutusunda bulunan bilgisayarında da 'video formatındaki vasiyetinin' yer aldığı bilgisini verdi.

Brüksel bombacısı Bakraoui'nin 'son sözleri' ne oldu?

Brüksel bombacısı Bakraoui'nin 'son sözleri' ne oldu?

Vasiyette İbrahim'in 'Polis her yerde peşimde, telaş içindeyim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Artık güvende değilim' ifadesini kullandığı kaydedildi.

Bakraoui'nin ayrıca geçen hafta Belçika’da yakalanan Paris saldırılarının zanlısı Salah Abdeslam için, “Sonum onun yanındaki hücrede olsun istemiyorum” dediği ifade edildi.

Üçüncü saldırgan aranıyor

Savcı ​Van Leeuw, saldırılarla ilgili güvenlik kameralarına yakalanan diğer zanlıların kimliklerinin ise henüz tespit edilmediğini, halen saldırılarla bağlantılı firari zanlılar olabileceğini vurguladı. 

Van Leeuw, Havaalanında iki intihar saldırganının yanında yer alan üçüncü bir kişi hala kayıp” dedi. Savcı, üçüncü zanlının ‘içinde en büyük hasara yol açan patlayıcıların bulunduğu’ bir çantayı atarak kaçtığını ifade etti.

Bu bilgilerin, dün saldırı öncesinde üç kişiyi havaalanına götürdüğünü anlatan bir taksi şoförünün ifadesine dayandığını kaydeden Savcı Van Leeuw, bu bilgi üzerine dün Schaerbeek mahallesinde bir apartmanda yapılan aramada 15 kilo patlayıcı, 150 litre aseton, 30 litre hidrojen peroksid ve bomba yapımında kullanılan çivi ve bilyeler bulunduğunu da kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İntihar bombacılarının kimlikleri bu sabah Belçika medyasına yansımıştı

İntihar bombacılarının kimlikleri bu sabah Belçika medyasına yansımıştı

Belçika televizyonu RTBF intihar saldırganlarının El Bakraoui kardeşler olduğunu söylerken, Belçika gazetesi DH havalimanı saldırganlarından 25 yaşındaki Najim Lacchraoui'nin firari olduğunu belirtmişti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün sabah havalimanına ve bundan kısa süre sonra bir metro istasyonuna yapılan intihar saldırısında 30'u aşkın insan hayatını kaybetmiş, saldırıları IŞİD örgütü üstlenmişti.

Sputnik ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

sen ben gitmeye kalksak götümüzdeki dona kadar isterler vize için ama böyle terörist palyaçolar elini kolunu sallayarak gezer avrupada ve nedense de hep mağd... Devamını Gör

Ewok The Hutt

genelde orda doğma büyüme oluyolar. o yüzden giriş hakları vardır. Fransa saldırısını düzenleyenlerde Fransız vatandaşıydı sanırım.

KOVALA NEJDET

Tipik osbirci tipler hiç şaşmıyor yeminle özenle seçiyorlar bunları

Pasif Kullanıcı

Beyler konuyla alakası yok ama anlatmak istiyorum. Dün patlama sonrası CNN canlı yayını yapan bir adam vardı Youtube'da. İşte biz de sohbet bölümünuhabbet ed... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ama bu cümleyi İngilizceye çeviremiyordum duygusuyla... Beyler siz ne diyorsunuz olay hakkında ?