Görüş Bildir
Haberler
Bronzlaşırken Kanser Riskine Dikkat

Bronzlaşırken Kanser Riskine Dikkat

Elif Altunten
07.05.2014 - 11:12 Son Güncelleme: 07.05.2014 - 11:25

Solaryum kanser yapıcı etkilerinden dolayı pek çok ülkede yasaklandı. Özellikle kadınların bronzlaşmak amacı ile tercih ettiği solaryumun bilimsel olarak ortaya konulmuş kanser yapıcı etkileri bulunduğu, bundan dolayı solaryuma girerken sağlık risklerini dikkate almak gerektiği bildirildi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, solaryumun kanser yapıcı etkilerinin bilimsel olarak ortaya konulduğunu açıkladı. Bütün dünyada pekçok ülkelerde bu konuda düzenlemeler yapıldığını ve önlemler alındığını vurgulayan Gültekin, bilimsel verilerin 18 yaş altı solaryum kullanımının ilerleyen yıllarda melanom (en tehlikeli deri kanseri türü) geliştirme riskini yaklaşık % 80 artıracağını ortaya koyduğunu söyledi.

Gültekin, bu çerçevede, Belçika, Avusturya, Almanya, İspanya, Kanada gibi birçok ülkede 18 yaş altındakilerin solaryum kullanımının yasaklandığına dikkati çekti.

Solaryum kullanımında, Avustralya’nın bazı eyaletlerinde 2014′te tüm topluma yasak getirilmesinin planlandığını, Brezilya’da bu toplumsal yasağın 2009 yılında uygulanmaya başladığını anlatan Gültekin, Türkiye’de de 2009′dan bu yana solaryum konusunda farkındalık etkinlikleri düzenlendiğini açıkladı.

haber kaynağı: 365haber.org/sağlık haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın