Görüş Bildir
Haberler
Brezilya'nın Antremanları Protestolarla Başladı

Brezilya'nın Antremanları Protestolarla Başladı

Onedio Medya
27.05.2014 - 12:37 Son Güncelleme: 27.05.2014 - 14:38

Dünyanın en büyük futbol organizasyonu olan FIFA Dünya Kupası'na iki haftadan az bir süre kala, ev sahibi Brezilya'nın hazırlık kampı Rio de Janeiro'da protestolar eşliğinde başladı.

Göstericiler ilk olarak, Brezilya Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari'nin aday kadroya çağırdığı 22 futbolcu ile buluştuğu otelin çevresinde toplandı.

Otelden yola çıkan ve takımı taşıyan otobüsü, hükümet karşıtı sloganlar atan grevdeki öğretmenler çevirdi.

12 Mayıs'tan bu yana grevde olan, ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen öğretmenlerden bazıları, hükümete tepkilerini dile getirdikleri çıkartmalardan bazılarını takım otobüsüne yapıştırdı.

Rio de Janeiro'daki BBC muhabiri Julia Carneiro göstericilerin 'Dünya Kupası yapılmayacak. Greve gidilecek' şeklinde sloganlar attığını aktardı.

Futbolcular Granja Comary'deki tesislere vardığında ise protestolar artarak sürdü. Binlerce gösterici, yüksek maliyeti nedeniyle Dünya Kupası'na ev sahipliği yapılmasına tepki gösterdi.

Brezilya'da geçen yıl da bir milyondan fazla kişi sokaklara dökülmüş, hükümeti protesto etmişti. Protestocular kamu hizmetlerinin yetersiz olmasından, yapılan yolsuzluklardan ve Dünya Kupası'nın yüksek maliyetinden şikayetçiydi.

Öte yandan, Brezilya'nın gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından biri olarak gösterilen Ronaldo, turnuvaya yönelik altyapı projelerinin zamanında tamamlanamamasının hükümetin suçu olduğunu söyledi.

Aynı zamanda FIFA'nın Dünya Kupası İyi Niyet Elçisi olan Ronaldo Brezilya'da yayınlanan Valor gazetesine yaptığı açıklamada, 'İnsanların şunu anlaması gerekir: Görev hükümetlere düşüyor. Bunun futbolla ya da Dünya Kupası ile alakası yok' dedi.

FIFA Dünya Kupası, 12 Haziran'da Sao Paulo'da oynanacak açılış maçı ile başlayacak. Açılış maçında ev sahibi Brezilya Hırvatistan'la karşı karşıya gelecek.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/spor/2014...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0