Görüş Bildir
Haberler
Brezilya’da WhatsApp 48 Saatliğine Engellendi

Brezilya’da WhatsApp 48 Saatliğine Engellendi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Brezilya'da en çok kullanılan uygulama ünvanını sürpriz olmayan bir şekilde Whatsapp taşıyor ve ülke genelinde oldukça popüler. Ancak bu durum gizemli bir üçüncü partinin resmi kararıyla uygulamayı 48-saatlik engelleyen Brezilya mahkemesi için bir anlam ifade etmiyor gibi

Mahkeme Brezilya'nın telekom şirketlerine uygulamaya erişimi perşembe günü 02:00 GMT saatinden itibaren 48 saat boyunca engellemelerini emretti. Bu engelleme WhatsApp'ın mahkeme ile haberleşmeyi reddetmesine karşılık bir cezalandırma niteliğinde oluyor. Mahkeme tarafından yapılan bir açıklama:

'Whatsapp 23 Temmuz 2015 tarihinde mahkeme kararına cevap vermediği için 7 Ağustos 2015'te karara uyulmadığı takdirde cezası olan yeni bir bildirim yapıldı. Şimdiye kadar şirket mahkeme kararına cevap vermedi ve adli takibat yasalara dayanarak Whatsapp servislerinin 48 saatliğine engellenmesini istedi ve yargıç Sandra Regine Nostre Marques da bu isteği onayladı.'

Verilen bu karara üçüncü bir partinin etkisi olduğu düşünülüyor ancak yargıç bu üçüncü partinin adını gizliyor. Sesli mesaj ve SMS trafikleri Whatsapp yüzünden azalan operatör şirketleri bu olayda Whatsapp'a karşı yer alıyor. 

Yapılan bu cezalandırma WhasApp'ın canını yakacak, diğer mesajlaşma servisleri onun yerini almaya başladı bile. Ancak bu uygulama en çok Brezilyalı vatandaşları etkileyecek.

Kaynak: http://gizmodo.com/brazil-has-tempora...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın