Görüş Bildir
Haberler
Brezilya'da Seçim İkinci Tura Kaldı

Brezilya'da Seçim İkinci Tura Kaldı

Onedio Medya
06.10.2014 - 02:51 Son Güncelleme: 06.10.2014 - 12:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Brezilya'da Devlet Başkanlığı seçimlerinin ilk turundan galip bir isim çıkmadı. Şu anki Devlet Başkanı Dilma Rousseff resmi olmayan ilk sonuçlara göre oyların yüzde 41'ini alarak en çok oy toplayan aday olsa da, yüzde 50'ye ulaşamadığı için seçimin galibi ikinci turda belli olacak.

İlk tur seçiminde ikinci sırada ise oyların yüzde 35'ini alan sosyal demokrat aday Aecio Neves yer aldı.

Yaklaşık 142 milyon kişinin oy kullandığı seçimde yeşillerin adayı Marina Silva'nın oyları yüzde 22'de kaldı.

Brezilya'nın demokrasi tarihinde gördüğü en çekişmeli seçimlerden birisinde yarış sosyalist parti lideri Eduardo Campos'un bir uçak kazasında ölmesiyle tüm seçim kampanyalarının seyri değişmişti.

Kaza öncesinde seçimi ilk turda kazanacağı tahmin edilen Rousseff'in anketlerde oy kaybettiği görülmüştü.

Yine de yapılan yorumlar ilk tur seçim sonuçlarının tüm eleştirilere karşın Rousseff'e olan desteğin sürdüğü yönündeydi.

Özellikle Brezilya 2014 Dünya Kupası nedeniyle sokak protestolarıyla karşı karşıya kalan Rousseff, ülkesinin uluslararası otoritelerce 'başarılı' bir Dünya Kupası organizasyonu gerçekleştirmesini sağladı.

Seçime giderken en önemli kozu ekonomi olan Rousseff'in başkanlık döneminde Brezilya'da işsizlik yüzde 5'in altına inmiş, asgari ücret artırılmış ve açlık sınırındaki Brezilyalıların sayısı azaltılmıştı.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0