Görüş Bildir
Haberler
Brezilya'da Dünya Kupası'nın Dev Maketini Yaktılar

Brezilya'da Dünya Kupası'nın Dev Maketini Yaktılar

Batuhan
22.05.2014 - 13:10

Dünya Kupası'nın Dev Maketini Yaktılar

Brezilya'nın evsahipliği yapacağı 2014 Dünya Kupası'nın 6 metre boyundaki temsili kupa maketi, göstericiler tarafından yakıldı.

Brezilya'da 12 Haziran Perşembe günü başlayacak FIFA Dünya Kupası finalleri öncesinde, başkent Rio de Janeiro'nun Teresopolis bölgesinde sergilenen 6 metre boyundaki organizasyonun temsili kupa maketi, kimliği belirlenemeyen protestocularca ateşe verildi.

Brezilya Milli Takımı'nın kamp yapacağı alana çok yakın bir noktada gerçekleştirilen eylemde, kupa maketinin dışında Dünya Kupası'nın maskotu 'Fuleco'nun maketi ile turnuvada kullanılacak futbol toplarına da zarar verildi.

Yetkililer, eylemi gerçekleştiren kişi ve kişilerin bulunması için soruşturma başlatıldığını ve bu olayların cezasız kalmayacağını vurguladı.

Öte yandan, organizasyonun başlamasına çok az bir süre kalmasına rağmen ülke genelinde protestoların hızla artması, endişeye neden oluyor.

Otobüs şoförlerinin Sao Paulo kentinde araçlarını yol ortasında bırakarak iş bırakmasının ardından trafik kilitlenirken, binlerce çalışan ve öğrenci mağdur oldu.

Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in genel sekreteri Gilberto Carvalho, söz konusu eylemin kendileri için de beklenmedik bir durum olduğunu ve daha yüksek maaş talep eden eylemcilerle görüşüp ortak bir noktada buluşmaya çalışacaklarını ifade etti.

AA

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/spor/dun...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0