Görüş Bildir
Haberler
Brexit Futbola Nasıl Yansıyacak?

Brexit Futbola Nasıl Yansıyacak?

Batuhan
24.06.2016 - 13:40

Birleşik Krallık'ta yapılan referandumda seçmenlerin yüzde 52'sinin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma yönünde oy kullanmasının ardından futbolun beşiği İngiltere'nin bu karardan nasıl etkileneceği merakla bekleniyor. 

Dünyanın en prestijli liglerinden biri kabul edilen Premier Lig'de mücadele etmek isteyen futbolcular ve kadrosunu yıldız isimlerle güçlendirerek çeşitli kulvarlarda sezon boyu adından söz ettirmek isteyen kulüpler, ne kadar süreceği henüz bilinmeyen Avrupa Birliği'nden çıkma süreci ve sonrasında farklı şartlara göre hareket etmek zorunda kalacak.

Bosman kurallarına göre İngiltere'de forma giymek için çalışma iznine ihtiyacı olmayan AB üyesi ülkelerin futbolcuları, bu rahatlıktan bugünkü şartlara göre birkaç yıl daha faydalansalar da Birleşik Krallık AB'den çıktıktan sonra transfer süreçleri farklı bir zeminde ilerleyecek. İngiliz basınında yer alan bilgilere göre, adada çeşitli liglerde forma giyen ve AB referandumunun sonuçlarından etkilenecek 400'den fazla futbolcu var.

Dimitri Payet kriterleri karşılayamıyor

Dimitri Payet kriterleri karşılayamıyor

Ülkesinin FIFA sıralamasındaki yerine göre son iki yıl içinde belli oranlarda milli takım forması giyerek çalışma izni alabilen bazı yıldız futbolcular arasında da bu şartları yerine getiremeyen isimler bulunuyor.

West Ham United'ın Hırvat menajeri Slaven Bilic'in, 'Dünyada onu transfer edebilecek para yok.' dediği, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda attığı gollerle dikkatleri çeken Dimitri Payet'nin yanı sıra takımının tarihindeki ilk Premier Lig şampiyonluğunu yaşamasında büyük katkısı olan N'Golo Kante söz konusu kriteri karşılayamıyor. Bu futbolculara ek olarak Francis Coquelin, David de Gea ve Juan Mata'nın da çalışma izni için sıkıntı yaşayabilecekleri gündemde. Kulüp bazında ise Arsenal'da 8, Aston Villa, Newcastle United ve Watford'da 11, Charlton Athletic'te ise 13 futbolcu bu durumdan etkileniyor.

İngiltere Premier Lig, Championship ve İskoçya Birinci Ligi'nde kriterleri karşılayamayan toplam 332 futbolcu var

İngiltere Premier Lig, Championship ve İskoçya Birinci Ligi'nde kriterleri karşılayamayan toplam 332 futbolcu var

İngiliz yayın kurumu BBC'nin referandum öncesinde yaptığı bir araştırmaya göre, İngiltere Premier Lig, Championship ve İskoçya Birinci Ligi'nde kriterleri karşılayamayan AB üyesi ülkelerden toplam 332 futbolcu var. İngiltere Championship'te mücadele eden 180 futbolcudan sadece 23'ü çalışma vizesi alabilecek durumda bulunurken, İskoçya'da ise 50'den fazla futbolcunun tamamı kriterlere takılıyor.

Sterlinin değer kaybı kulüpleri zorlayacak

Sterlinin değer kaybı kulüpleri zorlayacak

AB'den çıkma yönündeki oyların öne geçmesiyle düşmeye başlayan ve dolar karşısında son 31 yılın en düşük seviyesini gören İngiltere'nin para birimi sterlin, kulüpleri transfer dönemlerinde daha dikkatli düşünmek zorunda bırakacak.

İspanyol devleri Real Madrid ve Barcelona kadar olmasa da büyük bütçeli transferlerle kadrosunu güçlendirmek isteyen İngiliz kulüpleri, sterlinin değer kaybı nedeniyle bonservis öderken kasasından daha fazla para çıkmasını göze alacak. Bu duruma iyi tarafından bakmaya çalışan kimi futbol yorumcuları ise transfer bütçesini kısan kulüplerin altyapıdan yerli futbolculara yöneleceğini ve bu durumun ülke futbolunu daha da fazla kalkındıracağını savunuyor.

Sterlinin değer kaybının sevindireceği bir kesim de yabancı yatırımcılar olacak. Chelsea, Arsenal, Liverpool, Manchester United ve Manchester City başta olmak üzere çok sayıda yabancı yatırımcının sahibi olduğu kulüplerin mücadele ettiği İngiliz liglerinde, ilerleyen dönemde yabancı yatırımcıların satın aldığı kulüp sayısı daha da artabilir. 

AA

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
6
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ömer Çetin

Fransa'da işçi ayaklanması, İngiltere'nin ab'den ayrılması ulann nasıl bir çağa denk geldik be kesin kapanacak yeni bir çağ açılacak. 1789 fransız ihtilalini... Devamını Gör

crazyboy94

bi yasa çıkartırlar olur biter bunda büyütülücek bişi yok.

KOVALA NEJDET

Dertsiz başına dert açacak salaklara rahat batıyor -.-