Görüş Bildir
Haberler
İngiltere Parlamentosu Brexit Anlaşmasını Bir Kez Daha Reddetti

İngiltere Parlamentosu Brexit Anlaşmasını Bir Kez Daha Reddetti

İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası, daha önce reddettiği Brexit anlaşmasının revize edilmiş halini oyladı. Anlaşma bir kez daha reddedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın aktardığına göre, İngiliz parlamentosu, hükümetin Avrupa Birliği (AB) ile vardığı Brexit anlaşmasının revize edilmiş halini de reddetti. Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'nda yapılan oylamada Brexit Anlaşması 242'ye karşı 391 oyla kabul edilmedi. 

Anlaşma 15 Ocak'taki ilk oylamada da ezici çoğunlukla reddedilmişti.

Başbakan May anlaşma metnini değiştiremedi

Başbakan May anlaşma metnini değiştiremedi

Başbakan Theresa May, içerdiği Kuzey İrlanda sınırına ilişkin ''tedbir maddesi'' nedeniyle tepki çeken anlaşmanın metnini değiştirmeyi başaramamış ancak maddenin kullanım koşullarına ''açıklık getiren'' bir ortak belge üzerinde AB ile uzlaşmıştı.

May, belgeyle İngiltere'nin ''tedbir maddesi''ne ''yasal bağlayıcılığı olan'' tahditler getirdiğini iddia ediyordu.

Revize edilmiş haline sert eleştiriler geldi

Revize edilmiş haline sert eleştiriler geldi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Maddeye karşı çıkanlar, bu yeni belgenin herhangi bir yenilik getirmediğini, sadece anlaşma metninin bir yorumu olduğunu belirtiyordu.

Maddeye yönelik en önemli itiraz, bunun İngiltere'yi AB ile belirsiz bir süre için ve tek taraflı ayrılamayacağı bir gümrük birliği içinde tutacağı yönündeydi.  

İngiltere Başsavcısı Geofrey Cox da bugün bu riskin sürdüğünü doğrulamış ancak alınan tavizlerin ''riski azalttığını'' söyleyerek Brexit anlaşmasını savunmuştu.

Kuzey İrlanda ve İrlanda Cumhuriyeti sınır düzenlemesi kriz yaratıyor

Kuzey İrlanda ve İrlanda Cumhuriyeti sınır düzenlemesi kriz yaratıyor

Tedbir maddesi İngiltere'nin parçası Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasında Brexit sonrasında fiziki sınır girmesini önlemek için İngiltere ile AB'nin, soruna çözüm getiren yeni bir düzenleme üzerinde anlaşılana kadar gümrük birliği içinde kalmasını öngörüyordu.

Sert Brexit yanlıları bu maddeyle İngiltere'nin AB'nin uydu devletine dönüşeceğini ve Kuzey İrlanda'nın da ülkeden kademeli kopacağını savunuyordu.

Yarın ''anlaşmasız ayrılık'' oylanacak

Yarın ''anlaşmasız ayrılık'' oylanacak

Parlamento yarın ''anlaşmasız ayrılık'', perşembe günü de ''Brexit tarihinin ertelenmesi'' seçeneklerini oylayacak.

İngiltere'de parlamentoda çoğunluk daha önce yapılan bir oylamada ''anlaşmasız ayrılık'' seçeneğinin ortadan kaldırılması yönündeki bir önergeyi desteklemişti ancak önergelerin hükümetleri bağlayıcılığı bulunmadığından, hükümet bu seçeneği masada tutmayı sürdürmüştü.

Başbakan May, parlamentonun ''anlaşmasız ayrılık'' seçeneğiyle ilgili bu defa vereceği kararı uygulama sözü verdi. Hükümet, Brexit tarihi konusunda da ''kısa süreli'' bir ertelemeden yana tavır alıyor. Başbakan May, muhtemel bir erteleme için haziran ayı sonunu işaret etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
7
4
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kayzer Soze

Milli iradeyi hiçe sayan İngiliz parlamentosunun bu kararını kınıyorum. Brexit halk oylaması ile kabul edildi. Sandıkta tecelli eden bu karara uymayan Corbyn... Devamını Gör

Karelahana

hahahhaa

Bozkurt

İngiltere 46 yıl önce kaybettiği bağımsızlığını geri almaya çalışıyor.

Mami papi

Allahın pislik EU'su yiyor bitiriyor güzelim UK'mi...