Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'ne Veda Etti

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'ne Veda Etti

Mustafa Boztepe
17.03.2016 - 18:48 Son Güncelleme: 18.03.2016 - 00:53

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu 2. maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Portekiz temsilcisi Braga'ya konuk oldu. İstanbul'da oynanan ilk maçı 1-0 kazanan Fenerbahçe, Portekiz'de rakibine 4-1 yenilince Avrupa'ya veda etti. Braga'ya turu getiren golleri Ahmed Hassan, Josue (pen), Stailjkovic ve Rafa Silva attı. Fenerbahçe'nin tek golü Alper Potuk'tan geldi. Fenerbahçe'de Mehmet Topal, Alper Potuk ve Volkan Şen kırmızı kart gördü. Maçın hakemi Ivan Bebek'in verdiği kararlar ise çok tartışıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyuncu Açıklamaları

Volkan: “Fenerbahçe bir maçla yıkılmaz”

Fenerbahçe’nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, Braga yenilgisinden sonra konuştu.

Volkan, “Fenerbahçe takımı bir maçla yıkılmaz. Biz daha çok şeyler gördük. Sadece bir maç kaybettik. Onlar da hakem yardımıyla kazandı. Biz futbolcular olarak her şeyin bilincindeyiz. Önümüzdeki maçlarda da Fenerbahçe’yi layık yere getireceğiz” dedi.

Nani: Hakeme Sinirliyim

Fenerbahçe’nin Portekizli yıldızı Luis Nani, Braga karşılaşmasın sonrasında hakem Ivan Bebek’e isyan etti.

Nani, hakemin kendilerine karşı kötü niyetli olduğunu belirterek, “Hakeme sinirliyim. Bu maça çok iyi çalışmıştık. Hakem maçın başından başlayarak her hareketimize sarı kart verdi. Hakemler normalde bize uyarı verebilirler. Ama o öyle yapmadı. Penaltı da yanlış karardı. Çok istediğimiz maçı kaybettik. Turu kaybettik. Buraya gelirken çok da avantajlıydık. Burada turu geçebileceğimize inanıyorduk. Hakem tur için Braga’ya yardımcı oldu. Bu maçı unutmalıyız. Sezonun en önemli maçına çıkacağız. Galatasaray maçına odaklanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Pereira: Böyle seviyede galibi hakem belirlememeliydi

Pereira: Böyle seviyede galibi hakem belirlememeliydi

UEFA Avrupa Ligi’nde Braga’ya 4-1 yenilerek elenen Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira, maçın hakemine büyük tepki gösterdi.

Ivan Bebek tarafından 45. dakikada tribüne gönderilen Portekizli hoca, “Maçın kritik anlarını hakem belirledi. Bu maç başka seviyeyi hak ediyordu. İlk gol ofsayttı. İkinci gol yine hakem hatasından kaynaklandı. Maçla ilgili fazla konuşmak istemiyorum. Böyle seviyede galibi hakem belirlememeliydi” diye konuştu.

Bu yenilginin Pazar günkü derbiyi etkileyip, etkilemeyeceği sorusuna ise Pereira şöyle cevap verdi;

“Bu maça Galatasaray maçını etkilememeli. Bu maçla ilgisi olmayan bambaşka bir kulvarda maç yapacağız. Braga açısından dünyanın en iyi hakemi vardı sahada. Üzgünüz ama çok fazla hata vardı maçın içinde. Penaltı yoktu, verildi; ofsayt vardı, verilmedi. Üzücü sonuç oldu benim için. Hakem Avrupa Ligi’nin bu turunda değildi seviye olarak. Futbol böyle bir oyun.“

Paulo Fonseca: Oyun heyecanından hakemin kararlarını göremedim

Paulo Fonseca: Oyun heyecanından hakemin kararlarını göremedim

Braga Teknik Direktörü Paulo Fonseca, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe'yi 4-1 yenerek çeyrek finale çıkmalarını büyük bir zafer olarak değerlendirdi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Fonseca, çok mutlu olduğunu belirterek, 'Fenerbahçe'nin büyük bir takım olduğunu biliyorduk. Teknik direktörleri Vitor Pereira da dünyanın en iyilerinden birisi. İlk yarı golü bulduk ama şansız bir gol yedik. İkinci yarıda takımım büyük bir cesaret gösterdi. Büyük bir zafer kazandık' ifadelerini kullandı.

Fonseca, Hırvat hakem Ivan Bebek'in maçtaki yönetimiyle ilgili yorum yapmak istemediğini belirterek, 'Oyun heyecanından hakemin kararlarını göremedim. Fazla yorum yapmak istemiyorum' diyerek sözlerini tamamladı.

Bebek Yüzlü Katil!

Bebek Yüzlü Katil!

Mücadelenin 11. dakikasında Braga’nın ofsayt olduğu iddia edilen golünü nizami kabul ederek geçerli sayan Ivan Bebek, 43. dakikada yaşanan bir pozisyonun ardından da Vitor Pereira’yı tribüne gönderdi.

Hırvat Hakem, karşılaşmanın 66. dakikasında Mehmet Topal’ın ceza sahası içerisinde topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda ikinci sarı kartını gören Mehmet Topal, kırmızı kart ile oyun dışında kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı. Bebek daha sonra, 87. dakikada Alper Potuk’u da kırmızı kart ile cezalandırdı. Ivan Bebek, karşılaşmanın uzatma dakikalarında da Volkan Şen’e kırmızı kart gösterdi.

Maç Sona Erdi: Braga 4-1 Fenerbahçe

Maç Sona Erdi: Braga 4-1 Fenerbahçe
  • Fenerbahçe, Ekim 2008'deki Arsenal (2-5) maçından bu yana ilk defa Avrupa'da dört gol yedi.

  • Avrupa Ligi tarihinde (2009'dan bu yana) bir maçta üç kırmızı kart gören ilk takım Fenerbahçe oldu.

  • Mehmet Topal kariyerinde üçüncü defa kırmızı kart gördü: Valencia (2010, La Liga) ve Dardanelspor'dayken (2006, 2. Lig) görmüştü.

  • Alper Potuk, kariyerindeki ikinci Avrupa kupası golünü attı - ilkini Eskişehirspor-St. Johnstone maçında atmıştı

İçeriğin Devamı Aşağıda

🔴 [KIRMIZI KART!] 90+6' Volkan Şen

Bragalı futbolcuların 'oley' eşliğinde top çevirmesi üzerinde Volkan Şen ve Caner Erkin sert bir şekilde faul yaptı. Ardından saha karıştı. Volkan Şen kırmızı kart gördü

🔴 [KIRMIZI KART!] 87' Alper Potuk

Alper Potuk sert bir faulle rakibini düşürdü ve direkt kırmızı kart gördü.

[GOL!] 83' Silva | Braga 4-1 Fenerbahçe

Kontratakla Fenerbahçe sahasına geçen Rafa Silva hiçbir engelle karşılaşmadan 40 metre top sürdü ve sağdan ceza alanına girdi. Açısını bulunca vurdu ve top ağlarda.

77' | Braga Ahmed Hassan'la çok tehlikeli geldi

Braga yine tehlikeli geldi. Ahmed Hassan soldan ceza alanına girdi. Vuruşunu yaptı. Volkan gole izin vermedi.

Van Persie oyundan alındı ve Fernandao oyunda

[GOL!] 74' Stoiljković | Braga 3-1 Fenerbahçe

Soldan gelen ortada Santos topu kafayla indirdi. Stailjkovic kale ağzında sert vurdu ve skoru 3-1 yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

73' | Oyuncu değişiklikleri

Fenerbahçe'de Nani ve Diego çıkıyor Volkan Şen ve Kadlec oyunda. Braga'da da Vukcevic çıktı, Pedro Santos girdi.

[GOL!] 69' Jouse | Braga 2-1 Fenerbahçe

Josue penaltıda topu ağlara gönderdi.

🔴 [KIRMIZI KART!] 66' Mehmet Topal

Ceza alanı içinde Braga'nın şutunu elle kestiği gerekçesi ile Mehmet Topal ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Braga da penaltı kazandı. İtirazları nedeniyle Volkan Demirel de sarı kart gördü

61' | Fenerbahçe Braga kalesinde tehlikeler yarattı

Fenerbahçe mutlak bir golden oldu. Önce gelişen kontradan sonuç alamadı Fenerbahçe. Ardından Alper ceza alanı içinde topu önüne alıp şutunu çekecekti ki Vukcevic ayak koydu.

53' | Braga kornerden tehlike yarattı

Braga kornerinde Boly yakın mesafeden kafayı vurdu. Top az farkla auta çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

49' | Josue sarı kart gördü

Orta alanın sol bölümünde Caner'e yaptığı faul sonrası Josue sarı kart gördü.

46' | İkinci yarı başladı

İlk yarı sona erdi

İlk yarı sona erdi
İlk yarı sona erdi

Braga 1-1 Fenerbahçe

Topla oynama: %57 - %43

Pas yüzdesi: %81 - %77

Toplam şut: 4 - 9

İsabetli şut: 1 - 1

⚽ [GOL!] 45+2' Alper Potuk | Braga 1-1 Fenerbahçe

44' | Vitor Pereira tribüne gönderildi

Şener'in kullandığı taç atışında hakem hata gördü ve tacı Braga'ya verdi. Buna sinirlenen Josef takım arkadaşına kızıp topa vurdu ve sarı kart gördü. Hakem Ivan Bebek, itirazları nedeniyle Vitor Pereira'yı da tribünlere gönderdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

31' | Van Persie sarı kart gördü

Josef'in uzun pasında Van Persie topu kontrol etti. Ancak eliyle kontrol sağladığı için hakem düdük çaldı ve sarı kartını gösterdi.

26' | Braga tehlikeli geldi

Braga tehlikeli geldi. Sağ kanattan ceza alanına giren Braga'lı oyuncular topu son olarak Gaiano'ya çıkardı. Ondan önce Josef araya girdi ve topu uzaklaştırdı. Gaiano topla buluşsaydı çok tehlikeli olabilirdi

17' | Caner'in ortasında Van Persie kafayı vurdu, top az farkla dışarıda!

İnanılmaz bir gol kaçtı! Caner'in kullandığı kornerde Van Persie ön direkte kafayı vurdu. Top adeta direği yalayarak auta çıktı.

Braga'nın attığı golde ofsayt tartışması

Braga'nın attığı golde ofsayt tartışması

Atılan golde Ahmed Hassan'ın Fenerbahçe savunmasının biraz önünde olduğu görülüyor.

[GOL!] 11' Ahmed Hassan | Braga 1-0 Fenerbahçe

Orta alandan gelen ara pasında Ahmed Hassan savunmanın arkasına sarktı. Volkan açısını kapattı ancak net bir plase ile topu ağlara gönderdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9' | Mehmet Topal sarı kart gördü

Mehmet Topal 9. dakikada sarı kart görüp cezalı duruma düştü ve Fenerbahçe çeyrek finale yükselirse, ilk maçta forma giyemeyecek.

4' | Van Persie topu ağlara gönderdi ama ofsayt bayrağı havada

Alper'in ara pasında Van Persie ceza alanına girdi. Topu da ağlara gönderdi ancak ofsayt bayrağı kalkmıştı.

1' | Mücadele başladı

İlk tehlike Fenerbahçe'den. Alper Potuk sol çaprazdan vurdu. Savunmaya çarpan top az farkla kornere gitti

Son 5 maç

Son 5 maç

Goal

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maç öncesi bilgiler

  • Avrupa Kupaları’nda sekiz maçtır yenilmeyen Fenerbahçe (4G 4B), bu sekiz maçın beşinde kalesini gole kapatmayı başardı (toplamda dört gol yedi).

  • Fenerbahçe tarihinde Portekiz takımları ile dokuz kez karşılaştı ve bu karşılaşmaların hiçbiri beraberlikle sonuçlanmadı (5G 4M).

  • Fenerbahçe Portekiz takımlarına karşı deplasmanda sadece bir maç kazanabildi ve o galibiyet 25 yıl önce Vitória Guimarães karşısında gelmişti (3 Ekim 1990, 2-3).

  • Fenerbahçe tarihindeki en ağır Avrupa yenilgisini bir Portekiz takımına karşı deplasmanda almıştı (vs. Benfica, 17 Eylül 1975, 7-0).

  • Braga tarihinde Türk takımları ile kendi evinde oynadığı üç maçtan sadece birisini kazanabildi (2M). Braga, 2012 yılı içinde önce Beşiktaş’a (14.02.2012, 0-2), ardından Galatasaray’a iki gol yiyerek mağlup oldu (05.12.2012, 1-2).

  • Braga bu sezon Avrupa Ligi’nde en çok ikili mücadele kazanan takım iken (518), Fenerbahçe bu alanda Athletic Bilbao’nun ardından üçüncü sırada yer alıyor (514).

  • Bragalı Nikola Vukcevic bu sezon Avrupa Ligi’nde en çok top kapan üçüncü oyuncu konumunda (20). Fenerbahçeli Gökhan Gönül 19 ile kendisini dördüncü sıradan takip ediyor. Bu alanda Avrupa Ligi’nin lideri ise Beşiktaşlı İsmail Köybaşı (25).

  • Fenerbahçe bu sezon Sparta Prag’ın ardından (23) Avrupa Ligi’nde en fazla sarı kart gören takım konumunda (Marsilya ve Anderlecht ile birlikte, 22).

OptaCan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
101
38
31
25
19
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aykut bozkurt

hakem açık ve net orrrospu çocuğudur arkadaşlar yazık oldu fenere

Kadir

böyle orospu çocukları adamız diye geçinir pezevenkler

Kemal Kabal

UEFA bu gece Bebek aracılığı ile ne dedi biliyor musunuz? -2 günde bir bombaların patladığı bir ülkeye dünya takımlarını göndermeyiz!!!

Anonymous

Ivan Bebeke söyleyecek laflarım var ama Onedionun mahkeme kararıyla erişime engellenmesini istemem.