Görüş Bildir
Haberler
Bozdağ: 'Ömer Halisdemir'in Ailesine Dava Açıldığı İddiası Doğru Değil'

Bozdağ: 'Ömer Halisdemir'in Ailesine Dava Açıldığı İddiası Doğru Değil'

Emre Ordu
04.10.2016 - 19:27 Son Güncelleme: 05.10.2016 - 10:07

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci general Semih Terzi'yi öldürmesinin ardından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in ailesine, Terzi'nin ailesi tarafından tazminat davası açıldığı iddiasını yalanladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ömer Halisdemir'in babası tarafından dile getirilen iddiaya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan yanıt geldi. Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamada bulunan Bozdağ, tazminat davası iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bozdağ'ın açıklamaları şu şekilde:

15 Temmuz 2016 Fetullahçı darbe teşebbüsünü önlemede büyük kahramanlık göstererek şehadet makamına yükselmiş merhum şehidimiz Ömer Halisdemir'in mirasçıları eşi ve çocukları aleyhine açılmış bir tazminat davası yoktur. Sosyal medyada yer alan haberler asılsızdır.

İşin aslı,merhum şehid Ömer Halisdemir'in mirasçı eşi/çocuklarının, 'çocuk mallarının korunması' için Aile Mahkemesine açılmış bir davadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Darbeci Semih Terzi'nin mirasçısı eşi ve çocukları ile ilgili dava da 'çocuk mallarının korunması' davasıdır.

Darbeci S.Terzi'nin mirasçılarıyla ilgili davanın, merhum şehid Ömer Halisdemir'in mirasçılarıyla ilgisi yoktur. Her iki dava ayrıdır.

Ayrıca her iki dava da nüfus müdürlüğünün yasa gereği ihbarı üzerine açılmıştır. Mirasçılık nedeniyle açılması zorunlu davalardır.

Ömer Halisdemir'in babası, Terzi'nin ailesinin kendilerine 90 bin liralık tazminat davası açtığını söylemişti

Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Özdemir, oğlunun mezarını ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada Semih Terzi'nin ailesinin kendilerine tazminat davası açtığı iddiasını dile getirmişti.

Terzi'nin ailesinin kendilerine 90 bin liralık tazminat davası açtığını söyleyen baba Halisdemir, 'Ömer'in öldürdüğü kişinin ailesi dava açmış. Televizyonda izledim. Türk milleti bunu duysun. Ben Barolar Birliği Başkanı ile telefonla görüştüm biz de dava açıyoruz. Alınan tazminatı da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hibe ediyoruz' demişti.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da baba Halisdemir ile telefonda görüştüklerini belirtip 'Hasan Hüseyin amca ile telefonda görüştük. Dava açıldığını söyledi. Biz de Barolar Birliği bünyesinde oluşturulan Mehmedim Projesi kapsamında 30'un üzerinde avukatla davayı üstleneceğiz. Davayı açanlara biz de tazminat davası açacağız' açıklamasında bulunmuştu.

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
161
123
14
10
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Remzi Boldon

Tam çüş diyecem aklıma Konya'da arabasıyla bisikletliyi ezip üstüne ailesine dava açan yandaş çocuğu geldi. Şaşırtmıyor artık. Yakalım bu ülkeyi.

Ercan

Ömer Halisdemirin ailesine tazminat davası açılır rüzgar çetin denen züppe bildiğin adam öldürür ama elini kolunu sallaya sallaya gezer...ülkede hukuk yargı ... Devamını Gör

Mehmet Günay

valla cuk diye oturmuş azına sağlık

Caps

İmkansız bir şey için açılmış dava. Biliyorum burası Türkiye ama söz konusu hükümet için en önemli günün kahramanı o yüzden bir şey çıkmaz zaten barolar birl... Devamını Gör