Görüş Bildir
Haberler
Böyle Sahtekarlık Görülmedİ: AKP Sarıyer'de 504 Hayali Daire Kondurdu

Böyle Sahtekarlık Görülmedİ: AKP Sarıyer'de 504 Hayali Daire Kondurdu

Sarıyer Gazetesi
07.03.2014 - 11:50 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 17:19

Böyle sahtekarlık görülmedi! AKP tek tuşla Sarıyer'de 504 hayali daire kondurdu!

Böyle sahtekarlık görülmedi! AKP tek tuşla Sarıyer'de 504 hayali daire kondurdu!

AK Partililerin; YSK’ya yaptıkları itiraza rağmen CHP’nin seçime girebilmesini önleyemedikleri Sarıyer’de, yaklaşık 10 bin kişiyi akla hayale gelmeyecek yöntemlerle hayali seçmen yapmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Bu iş için AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bilgisayarlarına gece yarısı girilip Sarıyer’e tek tuşla hayali 504 daire eklendiği, Kuran Kursları‘nın ve çok sayıda iş yerinin de sahte adres gösterildiği anlaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, AKP’lilerin Sarıyer’de seçime hile karıştırdıkları iddiası üzerine soruşturma başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ak Parti'nin Sarıyer'de sahte seçmen ve sahte konut rezaleti!

AKP Seçimde de hırsızlık peşinde!

AK Partililerin; YSK’ya yaptıkları itiraza rağmen CHP’nin seçime girebilmesini önleyemedikleri Sarıyer’de, yaklaşık 10 bin kişiyi akla hayale gelmeyecek yöntemlerle hayali seçmen yapmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Bu iş için AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bilgisayarlarına gece yarısı girilip Sarıyer’e tek tuşla hayali 504 daire eklendiği, Kuran Kursları‘nın ve çok sayıda iş yerinin de sahte adres gösterildiği anlaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, AKP’lilerin Sarıyer’de seçime hile karıştırdıkları iddiası üzerine soruşturma başlattı.

GENEL YAYIN YÖNETMENİMİZ BEKİR BATU YAZDI

AK Parti’nin 30 Mart yerel seçimlerine hile karıştırdığı ve taşıma oy yöntemiyle İstanbul’un en önemli ilçelerinden CHP’li Sarıyer’e yaklaşık 10 bin civarında hayali seçmen taşımaya kalkıştığı resmen belgelendi. Olayın, AKP’nin bir süre önce CHP’nin seçime girmesini önlemek için YSK’ya itiraz ettiği ve bu yüzden Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında polemiğe neden olan Sarıyer’de yaşanması dikkat çekti.

BÖYLE SEÇİM HİLESİ GÖRÜLMEDİ!

AK Parti’nin Sarıyer seçimlerine hile karıştırmak için çok sayıda yemek fabrikasının, konteynırların ve işyerinin yanı sıra Ayazağa’daki Kuran Kursları’nın ve camilerin de hayali adres olarak gösterildiği görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’ndaki bilgisayarlara gece yarısı girilip Sarıyer’e toplam 504 daireden oluşan tam 34 hayali bina eklendiği de anlaşıldı.

BÜYÜKŞEHİR’İN BİLGİSAYARINA GECE YARISI GİRİP, SARIYER’E 34 BİNA 504 HAYALİ DAİRE EKLEDİLER

Ak Parti’nin, Sarıyer’i CHP’den geri alabilmek için Kadir Topbaş’ın başkanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tüm teknik imkanlarını da kullandığı ortaya çıktı. Bu işlem için Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Harita Müdürlüğü bünyesindeki Numarataj Şefliği’nin bilgisayarları kullanıldı. İstanbul’daki, tüm ilçelerinin Numarataj Birimleri’ne özel şifrelerle giriş yapabilen ve istediği ilçeye konut-adres ekleme yetkisi bulunan Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) sistemine gece yarısı giriş yapıldığı tespit edildi. Yasemin Yenice isimli AK Partili Büyükşehir Belediyesi çalışanının, 4 Aralık gecesi mesai saati dışında bu sisteme giriş yaparak CHP’li Sarıyer’in sınırlarında bulunan Darüşşafaka Mahallesi’ne toplam 504 daireden oluşan hayali 34 yeni bina eklediği ortaya çıktı. Gerçekte hiç olmayan bu binalar bilgisayar ortamında sanki Darüşşafaka’da gerçekte böyle binalar varmış gibi gösterildi. 1039 bina ve 5057 daire (bağımsız konut) bulunan mahallede, gece yarısı tek tuş darbesiyle bu sayısı 1073 bina ve 5561 daireye çıkarıldı. Yani Büyükşehir Belediyesi’nden özel şifreyle girilen UAVT üzerinden yapılan bu müdahaleyle bir anda Sarıyer’e 34 yeni bina ve 504 daire eklenmiş oldu.

HAYALİ BİNALAR BU KEZ İNŞAATA ÇEVRİLDİ

Ak Parti’nin Sarıyer’e taşıyacağı hayali seçmenlerin büyük bir kısmının adresi olarak gösterilmek istenen bu binaların hayali olduğu, Sarıyer Belediyesi Numarataj Birimi tarafından kısa sürede tespit edildi. Büyükşehir çalışanı tarafından sisteme giriş yapılan 34 binayı yerinde görmek isteyen Sarıyer Belediyesi Numarataj Birimi, bu binaların hayali olduğunu ve 504 dairenin tamamen masa başında varmış gibi gösterildiğini tespit etti. Rezaletin ortaya çıkmasından sonra Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç imzasıyla Büyükşehir’e gönderilen yazıda hayali binaların bir an önce sistemden silinmesi ve mahalleye kaydı yapılan gerçekte olmayan 504 dairenin kaydının düzeltilmesi istendi. Büyükşehir Belediyesi de bu rezaletin fark edilmesiyle birlikte bu daireleri, konut alanı olmaktan çıkardı, bu kez inşaat olarak gösterdi. Oysa gerçekte ortada hiçbir inşaat da yoktu. İBB yaptıkları sözde hataya gerekçe olarak da bu bölgede ilerde yapılması hayal edilen kentsel dönüşüm kapsamındaki konutları gösterdi. Yani daha yapımı bile gündemde olmayan hayali bir projenin binalarının sisteme erken girildiğini savundu. Ancak gece yarısı sisteme neden girildiği ve tek tuşla böylesi ciddi bir müdahalenin neden yapıldığı akıllara takılırken, bu işlemin ileride sözde bu dairelere yerleştirilecek hayali seçmenlere adres temini için yapıldığı öğrenildi.

AYAZAĞA KURAN KURSU’NA 150 HAYALİ SEÇMEN

AK Partililerin, Sarıyer’e müdahalesi sadece Darüşşafaka’daki 504 dairelik sanal operasyonla bitmedi. AK Partililer, bu kez de ilginç bir yönteme başvurarak seçmen listelerinin askıya çıktığı 10 Ocak -27 Şubat tarihleri arasında hayali seçmen bildirimi için devreye girdi. Sarıyer İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvuran partili bir çok iş yeri sahibi, kendi iş yerlerindeki kişilerin askıya çıkarılan listelerde isimlerinin bulunmadığını ve bu kişilerin seçmen yapılması için Nüfus Müdürlüğü’ne resmi başvuruda bulundu. Sarıyer’in değişik mahallelerinde çok sayıda iş yeri sahibinin, AK Parti’ye oy vermesi için başka ilçelerden taşınacak hayali seçmenleri kendi adreslerinde göstermek için verdikleri beyan, İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’na gönderildi. Ancak AKP’lilerin oyunu, evrakların Nüfus Müdürlüğü’nden Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’na oradan da Sarıyer Belediyesi Numarataj Birimi’ne gönderilmesiyle bozuldu.

URFALI İŞÇİLER SERVİSLERLE SARIYER’E TAŞINDI

Bu süreçte AK Parti’de görevli bir avukatın, İstanbul’un Sultanbeyli, Arnavutköy başta olmak üzere pek çok semtinde çalışan ve kendi aşiretinden olduğu belirtilen çok sayıda işçi hemşerisini gerçek seçmen göstermek için değiş aralıklarla servislerle Sarıyer İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne taşıdığı da ortaya çıktı. Bu işçilerin bazıları; Ayazağa Kuran Kursu’nda ikamet ediyormuş gibi gösterdi, bazıları da ilçedeki yemek fabrikaları ve değişik işyerlerinde kalıyormuş gibi gösterilmek istendi. Öyle ki 3. boğaz köprüsünde çalışan işçilerin bile hayali seçmen yapılmak için İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne taşındığı anlaşıldı. Sadece iki ayrı yemek fabrikasında yaklaşık 250 kişinin kaydının yapılmak istendiği ve iş yeri sahiplerinin olmayan kişileri kendilerinde çalışıyormuş gibi göstermeye kalkıştıkları anlaşıldı. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda Sarıyer’e bağlanan Ayazağa’daki Ayazağa Kuran Kursu’nda da 150 civarında kişi gerçekte ikamet ediyormuş gibi gösterildi.

HİLEYİ İLÇE SEÇİM VE NUMARATAJ TESPİT ETTİ

AK Partililerin, Ayazağa’daki Kuran Kursları başta olmak üzere ilçe genelinde çok sayıda işyeri ve yemek fabrikasında işçi gibi göstermek istedikleri taşıma seçmenleri, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu Başkanı Nuri Eriçok ile Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Numarataj Şefi Saime Gündü’nün titiz çalışması ortaya çıkardı. Nüfustan gelen evrakları inceleyen Sarıyer İlçe Seçim Kurulu, yapılan bu beyanların doğru olup olmadığını tespit etmek için Sarıyer Belediyesi Numarataj Birimi’ne konunun araştırılması yönünde yazı gönderdi. İşte bu yazı üzerine sabah erken saatlerde söz konusu adreslere giden Numarataj Birim yetkilisi Saime Gündü, söz konusu adreslerde beyan edilen işçilerin hayali seçmen olduğunu ve evrakta sahtecilik yapıldığını tutanaklara geçirdi. Örneğin 65 işçinin kaldığı belirtilen Ferahevler’deki bir yemek fabrikasında, yatacak yer bile olmadığı tespit edildi. İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne müracaatı yapılan işçilerin tamamının taşıma seçmen olduğu, yapılan adres denetimlerinde tek tek belirlendi. Bu rezilliği ortaya çıkaran kişilere de skandalın üzerine gitmemeleri için tehdit telefonları açıldı.

ŞÜKRÜ GENÇ; “GELİN YARIŞI SANDIKTA YAPALIM”

CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; “Gelin yarışımızı sandıkça, mertçe ve dürüstçe yapalım. Bu tür oyunlara hiç gerek yok, AKP sandıktan korkmasın. Biz halkımıza güveniyoruz ve inanıyoruz. Sarıyer’i açık bir farkla yeniden alacağımızı onlar da biliyor. Tüm bu oyunların nedeni işte bu. Her şeyimiz yasal olmasına rağmen bizi önce “CHP evrakları zamanında teslim etmedi” diyerek Sarıyer’de seçime sokturmak istemediler, ancak bunu başaramayınca bu kez bu kirli oyunlara sarıldılar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar AKP Sarıyer’de, geçen seçimde olduğu gibi büyük bir siyasi hezimete uğrayacaklar. Bizden korktukları için her yolu deniyorlar” dedi.

YILDIRIM; “BU SUÇUN CEZASI 5 YILA KADAR HAPİS”

Sarıyer’de yaşanan rezaleti adliyeye taşıyan ve bu olaylara karışanların cezalandırılması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Avukat Necati Yıldırım, şunları söyledi; “Sarıyer’de yaşanan seçmen kütüğüne sahte seçmen kaydı, iddialara göre 10.000 seçmen sayısının üzerinde. Bu sayının bu boyutlara ulaşması, Sarıyer’deki seçimi tümüyle etkilemeye yönelik olduğunu göstermektedir. AKP’ye yakın isimlerin organize ettiği iddia edilen, bu durum Anayasa’nın 67. maddesindeki “Siyasi haklar ve ödevler” başlıklı hükümlere açıkça aykırıdır. Yine TCK’nın 114 ve 115. maddeleri ile 119. maddesindeki “siyasi hakların kullandırılmasının engellenmesi” başlıklı hükümlerine göre de suç teşkil etmektedir. Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu’n 140 ve devamındaki maddeler ise “seçmen kütüğünün düzenlenmesi” ve bu kanuna aykırı işlem yapanlara verilecek cezaları belirtmektedir. Bu suçlara verilecek ceza 5 yıla kadar hapis içermektedir”

SARIYER’DE NE OLMUŞTU?

AKP’liler, bir süre önce Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’na “CHP meclis üyesi aday listesini zamanında teslim etmedi” şeklinde itiraz etmiş ve bu itiraz kabul edilmişti. Ancak YSK aynı gece olağanüstü toplanarak CHP’nin Sarıyer’de seçime girebilmesi yönünde karar vermişti. YSK’nın bu kararına da itiraz eden AK Parti’ye YSK, bir kez daha ret kararı vermiş, 5′e karşı 6 oyla yani tek hakimin oy farkıyla CHP’nin yüzünü güldürmüştü. YSK’nin Sarıyer kararına en sert tepkiyi Başbakan Erdoğan göstermiş ve “Adil olun, seçimlerin üzerine gölge düşürmeyin” demişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları da YSK’nın Sarıyer kararına büyük tepki göstermişlerdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Evraklar zamanında teslim edildi, tutanağın altında AKP’li üyenin de imzası var” diyerek Erdoğan’a karşılık vermişti.

AK PARTİ ADAYI ÖZSOY 4 PARTİ DEĞİŞTİRMİŞTİ

Sarıyer’de, geçen seçimlerde CHP, 10 bin oy farkıyla belediyeyi kazanmıştı. 2009′de MHP’den belediye başkan adayı olan Sedat Özsoy, CHP adayı Şükrü Genç karşısında 30 bin oy fark yemişti. AK Parti 30 Mart 2014 seçimlerinde ise büyük bir sürpriz yaparak bu kez parti dışından bir isim olan Sedat Özsoy’u aday gösterdi. Bugüne kadar 4 parti değiştiren ve 2 kez belediye seçimi kaybeden Özsoy, 1999-2004 yılları arasında ANAP’tan belediye başkanlığı yapmıştı. Özsoy, AKP’ye transfer olmadan önce AKP’liler tarafından belediyeye ait 22 dönümlük İstinyepark arazisini Doğuş Grubu’na peşkeş çekmek ve devleti 23 trilyon zarara uğratmakla suçlanmıştı. Özsoy, AK Parti’ye geçince bu konuda başlatılan işlemler durdurulmuştu. CHP ise Sarıyer’de seçimlere mevcut Başkan Şükrü Genç ile devam etme kararı almıştı.

Kaynak: http://www.sariyergazetesi.com/iste-a...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0