Görüş Bildir
Haberler
"Böyle Moda Olmaz Olsun" Dedirtecek Tarihin Tozlu Sayfalarında Kalmış Sıra Dışı Trendler

etiket "Böyle Moda Olmaz Olsun" Dedirtecek Tarihin Tozlu Sayfalarında Kalmış Sıra Dışı Trendler

esma çetin
17.09.2018 - 19:04

Moda deyince akan sular duruyor! Bir zamanların en popüler trendlerini sizler için derledik, keyifli okumalar ❣️

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zehirli kumaş boyaları

1. Zehirli kumaş boyaları

Günümüzde rengarenk, cıvıl cıvıl kıyafetler alabiliyoruz. Eskiden canlı renkli kıyafetler hem çok pahalıymış hem de 'zehirli' denilebilir. Mesela bu yeşil, Viktorya zamanından kalma elbisenin boyasında arsenik ve bakır sülfat var.

Bu boya hem kıyafetleri hem duvarları boyamak için kullanılıyormuş. Daha sonralarda ise sinek öldürücü olarak kullanılmış. Sağ taraftaki fotoğraf 2. Dünya Savaşı zamanlarına ait ve bir işçi, sinek ilacı olarak kullanmak için boyayı karıştırıyor.

2. Çemberli etek

2. Çemberli etek

Gördüğünüz çember aslında giyene zarar verebilecek bir şey değil. Ancak kadınlar kapılardan geçmekte zorluk çekip sıkışabiliyorlarmış.

Ayrıca metal çember çok geniş olduğundan kadınlar bazen ateşe ne kadar yaklaştıklarını kestiremiyormuş ve elbiseleri alev alabiliyormuş.

3. Ayakları bağlama

3. Ayakları bağlama

Bu korkunç gelenek Çin'de 1911 yılına kadar baya popülermiş. Çoğunlukla soylu ailelerin kızlarının ayakları şekildeki gibi sıkıca bağlanırmış. Ayağın gelişimi durur ve şekli nilüfer çiçeğine benzermiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadınlar en sonunda yardımsız yürüyemez hale geliyorlarmış ama bu gelenek sayesinde evlenme ihtimalleri oldukça artıyormuş. Şu an yasak olmasına rağmen günümüzde hala bu geleneği sürdüren kadınlar da var!

4. Yüksek topuklu ayakkabı

4. Yüksek topuklu ayakkabı

Bu topuklu ayakkabılarla kıyaslayacak olursak günümüzün topuklu ayakkabıları oldukça zararsız görünüyor. Bu ayakkabıların yapılmasının sebebi büyük ihtimalle soylu kadınların sokakta yürürken çamura basmak istememeleri.

Zaman ilerledikçe bu trend tüm Avrupayı sarmış ve topuk boyları giderek artmış. Hatta ayakkabıların topukları o kadar yüksekmiş ki kadınlar hizmetçilerinin yardımı olmadan yürüyemiyorlarmış.

5. Parlak gözler için belladonna

5. Parlak gözler için belladonna

'Güzel avrat otu' olarak bilinen belladonnanın içerisinde oldukça zararlı maddeler var. Ama bu durum Avrupalı kadınlar için engel değilmiş. Göz bebeklerinin büyümesi ve gözlerin daha parlak durması için damla şeklinde kullanılıyormuş. Körlüğe kadar giden göz problemlerine sebep olsa da belladonna kadınların vazgeçilmeziymiş.

6. Öldüren kozmetik!

6. Öldüren kozmetik!

Porselen beyazı bir cilt, soylu insanlar arasında oldukça popülermiş. Bu yüzden kadınlar makyaj malzemeleriyle yüzlerini beyazlatıyorlarmış. Bozuk bir cilt, saç dökülmesi ve ölümle son bulan zehirlenmeler bu uygulamanın yan etkileri arasında. Bazı makyaj fırçaları da arsenik içeriyormuş. İnsanların erken yaşta ölmelerine şaşırmamak lazım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Gebelik kuşağı

7. Gebelik kuşağı

Eskiden, hamile kadınlar gebelik süreleri boyunca bu kuşakları giyerlermiş. Günümüzde kullanılan lastikli ve rahat hamile kıyafetleriyle uzaktan yakından alakası yok doğrusu.

8. Sert yakalar

8. Sert yakalar

19. yüzyılda bu yakalar oldukça modaydı. Gömleklere takılan bu yakalar o kadar sertmiş ki kan dolaşımı sorunları ve oksijen yetersizliğine sebep oluyormuş. Bu yakalara neden 'father killer' denediğine şaşmamak lazım.

9. Abartılı saçlar

9. Abartılı saçlar

Rokoko tarzının popüler olduğu zamanlarda kadınların saçları oldukça abartılıymış. Saçlar bu kadar abartılı olunca kadınlar bir saç modelini birkaç gün kullanıyormuş. Bu durum da saç dökülmeleri ve saç derisi problemlerine sebep oluyormuş. Ayrıca çeşitli sinek ve böcekler saçlarına yuva yapmasın diye kadınlar uyurken kafalarına metal bir kafes geçiriyorlarmış.

10. Korseler

10. Korseler

İlk korseler metalden yapılıyormuş. Zamanla tahtadan ve daha esnek malzemeler kullanılmaya başlanmış. O zamanlar sağlıklı olduğuna inanılan korseler aslında oldukça zararlı.

İskelet sistemini deforme ediyor ve karın bölgesini fazla sıktığı için iç organlarına da zarar veriyormuş. Ancak kadınlar bu korseleri çocukluklarından itibaren giyiyorlarmış ve hamilelik dönemlerinde bile çıkarmıyorlarmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerikan bir dansçı olan La Sylphe tarafından tasarlanan bu korse görebileceğiniz en ilginç korselerden. 'Yılan korse' olarak bilinen bu korsenin omurganın sağlığı için ne kadar zararlı olduğunu söylemeye gerek bile yok.

BONUS: Fileli örgü içlikler

BONUS: Fileli örgü içlikler

Sizce en ilginç trend hangisi? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın ❣️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
416
154
82
53
17
15
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?