Görüş Bildir
Haberler
Borsada Aracı Kurum Nasıl Seçilir?

Borsada Aracı Kurum Nasıl Seçilir?

Borsada Aracı Kurum Nasıl Seçilir?

Hayatımız boyunca hep en iyi koşullarda yaşamak isteriz. Fakat her insanın şanslı doğmadığı, babadan zengin olmadığı aşikârdır. Bu yüzden, geleceğimiz için bugünden çalışmamız para biriktirmemiz gerekir. Birikimlerimizi har vurup harman savurmak yerine, değerlendirmemiz rahat yaşam sürmemizi sağlar. Bunun için, yatırım yapma ihtiyacı duyarız. Haberlerden ve çevremizden duyduğumuz kadarıyla borsada başarıyı yakalamış evini geçindiren yatırımcıların varlığı, kazanma umudumuzu arttırmaktadır.

Borsa yatırımı yapabilmeniz için aracı kurumuna ihtiyacınız vardır. Çünkü, piyasa ile sizin aranızda köprü görevi görmektedirler. Alım – satım emirlerinizi direkt olarak, piyasaya iletemezsiniz. Kuruma verdiğiniz talimatlar doğrultusunda, emriniz borsaya uygun bir şekilde düzenlenerek piyasaya iletilir. Alım yönünde yapılan işlemde talep, satış yönünde yapılanda ise arz emri verilir. Arz ve talep emirlerinin birbirini karşılamasıyla işleminiz sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilir. İşlemleriniz elektronik ortamlarda yapıldığı için güvenlidir, herhangi bir hileye başvurulamaz.

Yatırım işlemlerinizi borsa piyasasında yapmaya karar vermişseniz, dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri aracı kurum seçimidir. Biliyorsunuz ki piyasa ile yatırımcıların bağlantı kurmasını sağlayan aracılık faaliyeti üstlenirler. Bunun için size en iyi olanakları sunan, her işleminizde yatırım mantığınıza ters düşmeyecek ölçüde düşük komisyon ücreti almaları ve en önemlisi Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yasal olduklarını ibraz eden yetki belgelerine sahip olan aracı kurumu ile birikimlerinizi güven içinde değerlendirebilirsiniz. En iyi imkanları sunsalar dahi yasal olmayan kurumla iş birliği içinde olmanız demek, dolandırılmakla eşdeğerdir.

Peki, borsada aracı kurumu seçimi nasıl yapılır, bakalım

Borsa ve aracı kurumları SPK tarafından düzenlemelere ve denetlemelere tabii tutulmuştur. Bu yüzden, yapılan tüm işlemler yasal mevzuatlara uygun olarak yapılmaktadır. Tüm düzenlemeler yatırımcıların haklarını korumaları, mağdur olmamaları için getirilmiştir. SPK’nın internet adresinden yasal olan kurumların listesine ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bazı bankalarda borsa işlemlerinizde aracılık görevi üstlenmişlerdir. Yatırım mantığınıza uygun olan kurum veya kuruluşlardan birini seçmeniz gerekir.

Araştırmalarınız sonucu bir kurumda karar verdiğinizde, internet aracılığıyla kurumun bilgilerine ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda her kurumun sitesinde yatırımcı olabilmeniz için ilgili formlar hazırlanmıştır. Formdaki istenen bilgileri (ad, soyad, telefon numarası, mail adresi) eksiksiz olarak doldurduğunuzda, yetkili kişiler tarafından kısa süre içinde tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Anlaşmaya varırsanız aranızda ”çerçeve sözleşmesi” imzalanarak, size özel yatırım hesabı açılır. Yatırım yapmak istediğiniz parayı hesabınıza yatırdığınıza borsada alım – satım

işlemine başlayabilirsiniz.

Sonuç olarak, borsada aracı kurumu seçimi çok önemlidir. Çünkü, tüm işlemlerinizde piyasa ile aranızda bağ sağlamaktadır. Birikimlerinizi güven içinde değerlendirebilmeniz için SPK tarafından yetki belgesine sahip yasal olan bir kurum seçmelisiniz. Borsada başarılı olmanız için piyasayı çok iyi biliyor olmalısınız. İnternet üzerinden verilen ücretli – ücretsiz eğitim ve demo hesap hizmetinden yararlanarak, kısa sürede borsanın mantığını anlayabilirsiniz. Bu sayede, gerçek hesabınızda, kâr getirecek yatırım araçlarından oluşturarak, profesyoneller gibi yüksek kazanç elde edebilirsiniz.

KAYNAK: http://www.borsanasiloynanir.org/borsa-egitimi/borsada-araci-kurum-nasil-secilir/

Kaynak: http://www.borsanasiloynanir.org/bors...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0