Görüş Bildir
Haberler
Borçlanma Maliyetleri Planları Yeniden Değerlendirilmeli

Borçlanma Maliyetleri Planları Yeniden Değerlendirilmeli

Onedio Medya
04.12.2014 - 14:38 Son Güncelleme: 04.12.2014 - 15:39

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher çarşamba günü ABD Merkez Bankası Fed’in yakın bir zaman içerisinde yeniden revize edilen tahvil piyasalarındaki durumları gevşetmeye yardımcı olabilecek bir şekilde borçlanma maliyetlerini artırma planlarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Önümüzdeki Mart ayında Fed’den ayrılacak olan Fisher Dallas’ta yaptığı konuşmada merkez bankasının vadesi dolan devlet ve mortgage tahvillerine yeniden yatırım yapmayı sadece kısa vadeli faizi artırmaya başladıktan sonra durdurma planını yeniden gözden geçirmesinin önemini vurguladı.

Fisher, “Şu anki durumlar göz önünde bulundurulduğunda vadesi dolan tahvilleri azaltmaya başlamakta bir zarar yok,” ifadesini kullandı.

Fed’in şu anki yeniden yatırım süreci 4.5 trilyon dolarlık bilanço sabit bırakılması için tasarlandı. Eğer Fed vadesi dolan tahvillerde yeniden alım yapmazsa bilançosu otomatik olarak küçülmeye başlıyor. Fed kısa vadeli faiz oranlarını şu anki sıfıra yakın seviyesinde bıraksa dahi birçok politika yapıcı ve yetkili için bilançonun küçülmesi Fed’in daha kısıtlayıcı bir duruşa geçtiği anlamına gelebilir.

Eylül ayı güncellenen planda Fed yeniden yatırım sürecinin sadece kısa vadeli faiz oranlarının artırılmaya başlanmasından sonra duracağını açıklamıştı. Merkez bankası yetkilileri faiz artırımının gelecek yılın ortasında başlamasını bekliyor.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/articles/SB1138...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0