Görüş Bildir
Haberler
Bolu'da Anne Ayı ve Yavrularını Vahşice Öldürdüler

Bolu'da Anne Ayı ve Yavrularını Vahşice Öldürdüler

Emre Ordu
25.11.2016 - 18:03 Son Güncelleme: 26.11.2016 - 08:41

Bolu Gerede'de anne ayı ve 2 yavrusu vahşice vurularak öldürülmüş halde bulundu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karapazar köyü Havullu Yaylası mevkisinde yol kenarında ayı ve yavrularını silahla vurulmuş halde gören köylüler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığını arayarak bilgi verdi.   

Ekiplerin yaptığı incelemede, ilk doğumunu yaptığı tahmin edilen anne ayı ile iki yavrusunun av tüfeği ile vurulduğu belirlendi. 

Anne ayının yaklaşık 5 yaşında olduğu belirlendi.  Yavru ayılar ekipler tarafından bulundukları yerde toprağa gömülürken, birçok yerinden vurulan anne ayı ise ekipler tarafından alınarak tahnit işleminin uygulanması için İstanbul'a gönderildi.

Anne ayı müzede sergilenecek

Anne ayı müzede sergilenecek

Çevrede yapılan araştırmada ayı ve yavrularını vuran avcılar bulunamadı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Kemal Can, anne ayı ve yavrularını vahşice öldürenlerin bulunması için jandarmayla birlikte çalıştıklarını söyledi.

Can, anne ayının tahnitlendikten sonra Abant Tabiat Parkı’ndaki Tanıtım Merkezi ve Hayvan Müzesi’nde sergileneceğini belirtti.

Can, Abant’taki tanıtım merkezi ve müzenin aynısının Yedigöller Milli Parkı’nda da yapılacağını belirterek, 'Yedigöller Tanıtım Merkezi ve Hayvan Müzesi’nin projesi hazırlandı. 1 yıl içinde hizmete girmiş olacak. Tahnit uygulanan ayı ile bazı hayvan cesetlerini daha sonra buraya naklederek sergileyeceğiz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Avcılık adında sözde spor ama özünde katliam sporu olan bu lanet olguyu kendine hobi edinmiş herkesten tiksiniyorum. Bir insan, suçsuz ve kendi halinde bir c... Devamını Gör

Mümtaz Nazif

Doğadaki en vahşi yaratık biziz. Nasıl kıydınız yavrulu hayvana?

oldestCoder

ulan bi parayı bulayım bir örgüt kurucam bu hayvanları öldürenleri, acı çektirenleri , tecavüz edenleri tek tek öldürtücem. Hayvanı nasıl öldürdüyse onlarda ... Devamını Gör