Görüş Bildir
Haberler
Böhmermann Kararı Almanya’yı İkiye Böldü: 'Tahammül Edilemez Bir Secde Selamı'

Böhmermann Kararı Almanya’yı İkiye Böldü: 'Tahammül Edilemez Bir Secde Selamı'

Batuhan
17.04.2016 - 12:15

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘belaltı’ şiir yazan Alman komedyen Jan Böhmermann’a soruşturma açılmasına onay veren Almanya Başbakanı Angela Merkel’e muhalefet tepki gösterdi. SPD Federal Meclis Grup Başkanı Thomas Oppermann konuyla ilgili 'Modern demokrasiyle uyumlu değil' açıklamasını yaparken, Sol Parti Federal Meclis Grup Başkanı Sahra Wagenknecht ise kararı ‘tahammül edilemez bir secde selamı’ diye niteledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Böhmerman’ın televizyon programında Erdoğan’a ithafen okuduğu ‘belaltı’ şiir Türkiye’yle Almanya arasında diplomatik krize neden olmuştu. Hem hükümet hem de Erdoğan komedyenin ‘hakaret edildiği’ gerekçesiyle cezalandırılmasını istemişti. Merkel ve Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Böhmermann da ekranlara geçici olarak ara verdiğini açıkladı.

Sosyal Demokrat Parti: Modern demokrasiyle uyumlu değil

Sosyal Demokrat Parti: Modern demokrasiyle uyumlu değil

SPD Federal Meclis Grup Başkanı Thomas Oppermann da hükümetin kararını yanlış bulduğunu belirtti: “Kararı yanlış buluyorum. Hicve ‘yabancı devlet başkanına hakaret’ suçundan cezai takibat, modern demokrasiyle uyumlu değildir.”

Yeşiller: Hoş bir his bırakmıyor

Yeşiller: Hoş bir his bırakmıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, Merkel’in zor durumda olduğunu savunarak karardan memnun olmadığını dile getirdi: “Burada özel bir muamele olması hoş bir his bırakmıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı‘na normal hukuk yolu da zaten açık olacaktı.”

Sol Parti: Tahammül edilemez bir secde selamı

Sol Parti: Tahammül edilemez bir secde selamı

Sol Parti Federal Meclis Grup Başkanı Sahra Wagenknecht ise kararı ‘tahammül edilemez bir secde selamı’ diye niteledi: “Merkel, Türk despotu Erdoğan önünde diz çöküyor ve Almanya’daki basın özgürlüğünü feda ediyor.”

Sol Parti Genel Sekreteri Matthias Höhn de mizahi bir dille 2018’den itibaren hicve yeniden izin çıkacağını söyleyerek “Tüm ülkelerden despotlar, elinizi çabuk tutun” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
40
29
8
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deniz Ruşen

benim kadar kimse nefret edemez bu adamdan ama şiiri dinlediyseniz eğer kendinize böyle seyler soylense o kişiyi öldüresiye döversiniz. mizah da bir yere kad... Devamını Gör

Deniz Ruşen

Yaa ne salak adamsınız hemen aktroll ya da ulusalcı damgası vuruyorsunuz biraz at gözlüğünü çıkarın artık objektif düşünmek lazım bazı konularda.

canerio

Mizahı ve basın özgürlüğünü sonuna kadar destekliyorum ancak böyle hakaret ve seviyesizlikle mizah yapılmaz. Bilmeyenler için Böhmermann'ın hiciv şiirinin T... Devamını Gör

feyk

yapilan soylemler ifade ozgurlugunun otesinde hakaret noktasinda ama kendi ulkesinde basin ozgurlugunu kisitlayan, diktator imajli bir lider, avrupa icindeki... Devamını Gör