Görüş Bildir
Haberler
Bodrum'da Sokak Hayvanlarına 'Zehirli Kıyma' Verdiler...

Bodrum'da Sokak Hayvanlarına 'Zehirli Kıyma' Verdiler...

ATKN
04.06.2016 - 20:33 Son Güncelleme: 05.06.2016 - 12:45

Muğla Bodrum'da yaşayan hayvan severler, bu sabah 7'si köpek 5'i de kedi 12 hayvanın zehirli kıymayla telef edildiğini belirterek tepki gösterdi. İki hafta içinde öldürülen hayvan sayısının 15'e ulaştığını belirten hayvan severler yetkilileri önlem almaya ve çözüm bulmaya çağırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Ortakent-Yahşi ile Gündoğan mahallelerinde bu sabaha karşı yollara atılan zehirli kıymayı yiyen aralarında sahiplilerin de bulunduğu 10 köpek ve 5 kedi zehirlendi. Durumu fark eden hayvan severlerin veterinerlere yetiştirdiği hayvanlardan sadece 3 köpek kurtarılabildi. 7’si köpek, 5’i kedi toplam 12 hayvan ise telef oldu. Son iki haftada öldürülen kedi köpeklerin sayısının 15’e ulaştığı belirtildi.

Anneleri telef olan 5 yavru köpek, hayvanseverler tarafından Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı’na götürüldü. Yavruların bir kutuda olduğu ve bu sayede zehirli yiyecekten yemediği öğrenildi.

'Böyle vahşet olamaz'

'Böyle vahşet olamaz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ortakent-Yahşi Mahallesi’nde yaşayan evli ve iki çocuk babası Hüseyin Alan, “Sabah kalktığımızda bildiğimiz, tanıdığımız bazıları da sahipli olan köpeklerin birer köşede can çekiştiğini gördük. Ağızlarından kan ve köpük geliyordu. Böyle vahşet olamaz. Her sezon gelişinde sahil beldelerinde hayvanlara yönelik yapılan zehirli saldırılar ne yazıkki önlenemiyor. Elimizden geldiğince az zehir yiyenleri kurtarıp, veterinere götürdük. Birçok kedi ve köpeği de yakalayarak koruma altına aldık. Çünkü hala bölgede yoğun şekilde zehir olduğunu düşünüyoruz. Yasal yollara müracaatımızı yaparak suçlu ya da suçluların bulunmasını istedik. Önüne gelen sokaklara zehir saçmaya başladı” dedi.

'Tek fail bile bulunamadı'

'Tek fail bile bulunamadı'

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu ise Bodrum Belediye’siyle yaptıkları ortak çalışmalarla sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma ve tedavi gerçekleştirdiklerini belirterek, “Biz bu canlıları yaşatmaya çalışırken ne yazık ki Bodrum’da hayvanlara yönelik saldırı yaz ayları geldikçe hızla artıyor. Yine sokaklara bırakılan ve içerisine tarım ilacı karıştırılmış kıymaları yiyen kedi ve köpekler telef oldu. Son on günde ölen hayvan sayısı 15’i buldu. Önlem alınmazsa bu zehirlemeler devam edecek. Onlarca zehirli katliamdan bir tek fail bile bulunamadı” dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

elektirik kayıp kaçakları vatandaşa kol gibi geçiren yasaları bir günde çıkarıyorsunuzda hayvan hakları yasasını niye 8 senede çıkaramıyorsunuz? içinde para ... Devamını Gör

what ever

zahmete değmez

Emre Aslan

Birbirinizi zehirleyin de hayvanlar kurtulsun amk daha karlı.

Mehmet Dilmen

bunlar babadan oğula nesil amına kodumun çocukları

Pasif Kullanıcı

tuhh orospu çocukları babadan oğula nesil herhalde bunlar