Görüş Bildir
Haberler
Blatter: "2016'daki Başkanlık Seçiminde Tekrar Aday Olmayacağım"

Blatter: "2016'daki Başkanlık Seçiminde Tekrar Aday Olmayacağım"

Enver K.
20.07.2015 - 20:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA'nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçimli kongrenin 26 Şubat 2016'da yapılacağı açıklandı.

FIFA'dan yapılan açıklamada, icra kurulu toplantısında alınan karar gereği, mevcut başkan Sepp Blatter'in istifa edeceğini duyurmasının ardından düzenlenmesi beklenen olağanüstü seçimli kongrenin, gelecek yıl 26 Şubat'ta İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirileceği bildirildi.

FIFA Başkanı Sepp Blatter ise FIFA İcra Kurulu toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını cevapladı.

65. Olağan FIFA Kongresi'nden 2 gün önce 27 Mayıs'ta başlayan yolsuzluk soruşturmalarını 'tsunami'ye benzeten Blatter, 'Bazen dalgaların beni alıp götüreceği izlenimine kapılsam da hala buradayım' diye konuştu.

Yeniden başkan seçildikten sonra FIFA ve kendisi üzerinde çok fazla baskı olduğunu belirten Blatter, '2016'daki başkanlık seçiminde tekrar aday olmayacağım. Yeni başkan seçilecek. FIFA'nın yeni başkanı kim olacak açıkçası ben de merak ediyorum' yorumunu yaptı.

Olağanüstü toplantıda çok önemli kararlar aldıklarını ve reform sürecine gideceklerini bildiren Blatter, 11 kişilik bir ekip oluşturulacağını ve bu 'bağımsız ekibin' toplantıda teklif edilen reformları denetleyeceğini kaydetti. Reformların hızlı ve etkili bir şekilde yapılması gerektiğini anlatan Blatter, 'FIFA'da reform yapmamız gerekiyor ve bunu şimdi yapmalıyız' ifadesini kullandı.

Öte yandan, FIFA İcra Kurulu toplantısının ardından basının karşısına çıktığı sırada İngiliz komedyen Simon Brodkin'in dolarlı protestosu üzerine salonu terk eden Blatter, olayın yatıştırılmasının ardından salona dönerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Üst düzey yöneticilerin gözaltına alındığı operasyonun ardından, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede Blatter, 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini duyurmuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0