Görüş Bildir
Haberler
BlackBerry Satışları Azalmaya Devam Ediyor

BlackBerry Satışları Azalmaya Devam Ediyor

ATKN
30.03.2015 - 16:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

BlackBerry’nin son yıllarda en parlak dönemini yaşadığını söyleyemeyiz. Akıllı telefon satışlarında büyük bir düşüş yaşayan şirket, işletim sistemini yeterince geliştirememesi ve donanımsal anlamda diğer akıllı telefonlarla dişe diş bir rekabete girememesi nedeniyle zor dönemler geçiriyor. Açıklanan rakamlara göre akıllı telefon tarafında yüzü gülmeyen şirket, bunun aksine yazılım tarafında yükselişini sürdürüyor.

Açıklanan rakamlara göre BlackBerry dördüncü çeyrekte 1,6 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş durumda. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine baktığımızda ise 3,4 milyonluk satış rakamıyla karşılaşıyoruz. Yazılım tarafına göz attığımızda ise daha iyimser bir tablo karşımızda duruyor. BlackBerry’nin toplam gelirinin yüzde 57’si artık yazılımlardan geliyor. Son çeyrekte yazılımlardan 67 milyon dolar kar eden şirketin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında artmış olması dikkat çekiyor.

Daha önce MWC 2015‘te konuşan BlackBerry CEO’su John Chen, “Yazılım geliştirmeyi esas işimiz haline getireceğiz. Değişim yaşayacağız” sözleriyle şirketin yazılım şirketine dönüşmesinde kararlı olduğunun altını çizmişti. Ortaya çıkan son rakamlar, Chen’in doğru yolda olduğunu gözler önüne sürüyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0