Görüş Bildir
Haberler
Blackberry Ceplerin Sonu Geldi mi?

Blackberry Ceplerin Sonu Geldi mi?

Caner
11.04.2014 - 20:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Blackberry Ceplerin Sonu Mu?

BlackBerry, cep işini yakında bırakabilir!

Bir zamanlar peynir ekmek gibi telefon satan dev şirket, artık telefon üretmeyebilir!

Sadece geçtiğimiz çeyrekte 423 milyon dolar zarar eden BlackBerry'nin oldukça zor günler geçirdiği bir gerçek. Peki firmanın batmaktan kurtulmak için ne yapması gerekiyor?

BlackBerry'nin yeni CEO'su John Chen, Çarşamba günü Reuters'a verdiği bir röportajda 'cep telefonlarından para kazanamıyorsam, cep telefonu işinde olmayacağım' sözlerini kullandı. Chen, bununla ilgili kararı yakın bir zamanda vermesinin gerekeceğini de ileri sürdü.

BlackBerry'nin kendisini cep telefonu işinden geri çekmesi onu çok fazla etkilemeyebilir. Firma şu an yılda sadece 10 milyon telefon satıyor ve bu, çok yüksek bir rakam değil. 2011'de BlackBerry'nin sattığı telefon sayısı 52.3 milyondu.

Bugün cep pazarında yüzde 2'nin altında payı bulunan BlackBerry, eski gücünü yitirmiş durumda. 2009'da bu oran yüzde 20 idi. Firma, tüketiciye yönelik ürünler üretmeye devam etse bile, 'Angry Birds'ün son sürümünü çalışır halde tutmak için artık para harcamayacağız' diyen Chen'in açıklamalarına göre odak noktasını telefondan çok, iş dünyasına özel servislerine kaydırabilir.

veteknoloji

Kaynak: http://www.veteknoloji.com/blackberry...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0