Görüş Bildir
Haberler
Biz Onları İzliyoruz Onlar Paralarının Artışını! 2020 Yılında En Çok Kazanan 21 Ünlüyü Açıklıyoruz

Biz Onları İzliyoruz Onlar Paralarının Artışını! 2020 Yılında En Çok Kazanan 21 Ünlüyü Açıklıyoruz

luna
24.10.2020 - 07:30

Bu paraları hayal dahi edemiyorum...🙄

Kaynak: https://www.forbes.com/celebrities/
İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Chainsmokers

21. The Chainsmokers
www.instagram.com

Net servetleri: 68 milyon dolar

The Chainsmokers geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri World War Joy turlarında DJ ikilisinden çok daha fazlasını olduklarını gösterdiler. Milyarder Mark Cuban onlar için 'Pop kültüründen ve başarılı bir iş yürütmekten çok iyi anlıyorlar.' dedi. The Chainsmokers JaJa Tequila'nın kurucu olmayan en büyük ortaklarıdır.

20. The Jonas Brothers

20. The Jonas Brothers
www.instagram.com

Net servetleri: 68.5 milyon dolar

The Jonas Brothers yeniden birleşmelerinden sonra yaptıkları turneyi Şubat 2020'de bitirmeden önce konser başı 1.5 milyon dolar kazanıyorlardı. Bu kazançlı konserler sayesinde on yıl sonra ilk kez listeye yeniden girebildiler.

19. Gordon Ramsay

Net serveti: 70 milyon dolar

Ramsay listedeki tek şeftir. Kendisinin dünyanın çeşitli yerlerinde 35 restoranı vardır. Aynı zamanda 'Hell's Kitchen' ve 'MasterChef' gibi programlarda da görülmektedir. Gordon Ramsay liste hazırlandıktan sonra  Nort Amerikan holding şirketindeki hisselerinin yüzde ellisini Lion Capital'e sattı. Lion Capital gelecek beş yılda Amerika'da 100 tane Gordon Ramsay restoranı açmak için 100 milyon dolar yatırımda bulunacak. Ramsay'in şovları 75 saatten fazla yayınlandı ve yayınlandıkları kanala kazandırdıkları reklam gelirleri yıllık 150 milyon dolar olarak hesaplandı.

Daha önce size Gordon Ramsay'den bahsetmiştik hatırlarsanız:

18. Ryan Reynolds

18. Ryan Reynolds
www.instagram.com

Net serveti: 71.5 milyon dolar

Reynolds Netflix'in 'Six Underground' filminde bir milyarderi canlandırıyor ve yakında yayınlanacak olan 'Red Notice' filminde de rol alıyor.  Aviation Gin'in ortağı olan Reynolds'ın bu iki yapımdan 48.5 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor. Yakın zamanda Apple TV+'nin 'A Christmas Carole' versiyonunda oynayacak olan Ryan Reynolds için iyi bir maaş günü daha yolda gibi görünüyor.

17. Ariana Grande

17. Ariana Grande
www.instagram.com

Net serveti: 72 milyon dolar

Ariana Grande'nin 2019 yılında gerçekleştirdiği Sweetener Dünya Turnesi 146 milyon dolarlık bir hasılat yaptı. Süperstar listedeki en çok kazanan kadın müzisyenlerden biri. Geçen yıl Nisan ayında Ariana, Coachella 20 yıllık tarihindeki en genç şarkıcı oldu. 2019 yılında en son çıkan parfümü Cloud Eau De Parfum ile Yılın Popüler Kokusu ödülünü kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Stephen Curry

16. Stephen Curry
www.instagram.com

Net serveti: 74.4 milyon dolar

İki kez NBA'in En Değerli Oyuncu ödülünü alan Curry 2001 yılında NBA'in ilk 200 milyon dolarlık anlaşmasını imzaladı. Kendisi son üç sezondur ligin en yüksek maaşını alan oyuncudur. 2017 yılında SC30 adlı kendi yatırımlarını, marka işbirliklerini ve hayırseverlik işlerini yöneten yeni bir şirket kurdu. Curry 2019 yılında Cllaway ile birlikte Howard Üniversitesi'nde bir golf programı yapılmasını içeren yedi rakamlı bir anlaşmaya imza attı. Oyun kurucunun yapım şirketi olan Unanimous Media, Sony Pictures ile bir geliştirme anlaşmasına sahiptir. Şirketinin ilk filmi Joyce Smith'in 'The Impossible' adlı kitabından uyarlanan 'Breakthrough' 2019 yılında yayınlandı.

15. James Patterson

15. James Patterson
www.instagram.com

Net serveti: 80 milyon dolar

Amerika'nın en çok kazanan yazarı Haziran 2019 ve Haziran 2020 tarihleri arasında Amerika'da neredeyse 5 milyon kitap sattı. Patterson 2019 yılının sonlarında yaptığı bir çoklu kitap sözleşmesinin avansı sayesinde 10 milyon dolar daha kazandı. Patterson'ın Bill Clinton ile ortak yazıkları ikinci gerilim romanı 'The President's Daughter,' 2021 yılının Haziran ayında yayınlanacak. Kovid-19 sırasında zorlanan küçük kitap işletmeleri için Nisan ayında #SaveIndieBookstores kampanyasını başlattı ve küçük kitapçılar için 500 bin dolar toplamayı başardı.

14. Elton John

14. Elton John
www.instagram.com

Net serveti: 81 milyon dolar

Elton John'un 2019 yılında çıktığı Farewell Yellow Brick Road Turnesi 212 milyon dolar hasılat yaptı. Böylece bu alanda kazanılan en yüksek ikinci rakamı elde etmiş oldu. Nisan ayında pandemi yüzünden turne tarihlerinin ertelenmesiyle Elton John beş kıtada gerçekleşecek olan 300 şovdan oluşacak turnesini bitirmek için beklemek zorunda kaldı. Kendisinin Elton John AIDS Vakfı Nisan ayında HIV'li kişilerin Kovid-19 pandemisi esnasında bakımlarını sürdürmelerine yardımcı olmak için 1 milyon dolarlık bir yardım yapacağını duyurdu.

13. Bill Simmons

Net serveti: 82.5 milyon dolar

Simmons ESPN ile bir anlaşmazlık yaşadıktan sonra 2016 yılında kendi spor medya şirketi olan The Ringer'ı kurdu. The Ringer şu anda ondan fazla şov bulunduran bir podcast ağına, bir spor haberleri sitesine ve bir film yapım bölümüne sahiptir. Simmons Mart 2020 tarihinde The Ringer'ı  155 milyon dolarlık bir ön ödeme alarak Spotify'a sattı. Kendisi listemizde görülen ilk podcast sunucusudur.

12. Ellen DeGeneres

12. Ellen DeGeneres
www.instagram.com

Net serveti: 84 milyon dolar

Stad-up komedyeni olarak başladığı kariyerinde 1994 yılında yayınlanmaya başlayan 'Ellen' ile yükseldi. Bundan dokuz yıl sonra ünlülerin katıldığı gündüz programı başladı. Bu programı sunduğu için aldığı sekiz rakamlı çek dışında 'Little Big Shots' gibi programların yapımcılığını üstlenerek milyon dolarlar kazandı. PetSmart and Bed, Bath & Beyond gibi markalarla çıkardığı ürünleri için de lisans ücretlerini alıyor. 1997 yılında gay olduğunu söyledi ve kendisi Trevor Project, Human Rights Campaign ve GLAAD'ı savunan bir LGBTQ aktivistidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rush Limbaugh

11. Rush Limbaugh
www.instagram.com

Net serveti: 85 milyon dolar

İleri seviye akciğer kanseri teşhisi olsa da ünlü radyo sunucusu program yapmaya devam ediyor. Ocak ayında, Premiere Radio Networks ile yaptığı yayınlar için yılda yaklaşık 70 milyon dolar kazandığı sözleşmesini yeniledi. Limbaugh ayrıca beş kitaptan oluşan çocuklar için yazdığı 'Rush Revere' serisi de dahil olmak üzere yedi kitap yayınladı. Radyo programlarının videolarını da bir ücret karşılığında yayınlıyor.

10. Dwayne Johnson

10. Dwayne Johnson
www.instagram.com

Net serveti: 87.5 milyon dolar

The Rock olarak bilinen Johnson 'Black Adam' ve 'Red Notice' filmleri sayesinde en çok kazanan aktör oldu. Eski Amerikan güreş yıldızı, birçok gişe başarısı sayesinde film başına 20 milyon dolardan fazlasını isteyebilir. Ayrıca NBC yarışma programı 'The Titan Games' ve ileri tarihte yayınlanacak 'Young Rock' da dahil olmak üzere televizyon programlarından para ödülü aldı. Spor salonunda oldukça fazla zaman geçirmesiyle tanınan oyuncu Under Armour Project Rock serisinde giyim ürünleri, ayakkabı ve kulaklık satıyor.

9. LeBron James

9. LeBron James
www.instagram.com

Net serveti: 88.2 milyon dolar

Dört kez NBA'in En Değerli Oyuncusu olan LeBron James, 2018 yılında dört yıl süreli 153 milyon dolarlık bir kontrat imzalayarak Los Angeles Lakers takımına katıldı. NBA'in en yüksek cirosuna sahip olmasının yanında kendi yapım şirketi SpringHill Entertainment'a ve medya şirketinin Uninterrupted'a da sahiptir. James, 2018 yılında Ladder adında bir sağlık şirketi kurmak için Cindy Crawford, Arnold Schwarzenegger ve Lindsey Vonn ile birlikte çalıştı. LeBron James, Aile Vakfı ilk ilkokulunu 2018 yılında açtı ve çocukları üniversiteye göndermek için 41 milyon dolarlık harcama yapmayı planlıyor. James ve ortakları, Chicago ve Güney Florida'da 19 Blaze Pizza zincirinin sahibidir. James aynı zamanda sözü geçen şirketin yatırımcısı ve maddi destekçisidir.

LeBron'dan tavsiye almak isterseniz sizi şöyle alalım:👇

8. Howard Stern

8. Howard Stern
www.instagram.com

Net serveti: 90 milyon dolar

Kendisi veteran shock jock ve SiriusXM ile imzaladığı sekiz basamaklı yıllık kontratı sayesinde dünyanın en çok para alan radyo sunucusudur. Stern'in Sirius sözleşmesi Aralık 2020 tarihinde sona eriyor ve arşivlerinin haklarını kendisi elinde tutuyor. Bu da büyük bir para kazanabileceği anlamına geliyor. 45 yıllık yayın deneyimi olan Stern ünlülerle dürüst röportajlar yapmasıyla tanınıyor.

7. Neymar

7. Neymar
www.instagram.com

Net serveti: 95.5 milyon dolar

Neymar'ın Paris Saint-Germain takımıyla 350 milyon dolar değerinde 5 yıllık bir kontratı bulunuyor. Barcelona'dan PSG'ye 262 milyonluk transferi dünyadaki en pahalı transferdir. Fransız takım transfer ücretini Neymar sözleşmeyi imzalar imzalamaz kendisine iletmiştir. Brezilyalı futbolcu Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarında sahip olduğu toplam 244 milyon takipçisiyle dünyada sosyal medyada en popüler olan ikinci atlettir. Nike'ın Jordan markası 2016 yılında Neymar'ı ilk futbol elçileri olarak seçmiştir. Markanın film bölümü Mart 2020'de onun hayatı hakkında bir film yayınlamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tyler Perry

6. Tyler Perry
www.instagram.com

Net serveti: 97 milyon dolar/ 1 milyar dolar

Bir yönetmen, oyuncu, yapımcı ve yazar olan Tyler Perry en çok 600 milyon dolar değerinde olan 'Madea' karakteri sayesinde tanınıyor. Perry, 1990'larda tiyatroda rol almaya başladı ve 2000'lerde sinema ve televizyona geçmeden önce son derece popüler oldu. Perry'nin serveti, hem yapımcılık yapmasından hem de 1990'ların başına kadar uzanan kütüphanesinden geliyor. Kendisi oluşturduğu içeriğin %100'üne sahiptir. 2019 yılında Atlanta'da devasa bir alana kurulan Tyler Perry Studios'u açtı. Oprah Winfrey'nin OWN programı için yedi yıl içerik ürettikten sonra 2019 yılında Viacom ile benzer bir anlaşma yaptı ve BET + yayın hizmetinin yüzde yirmi beşlik kısmını aldı.

5. Lionel Messi

5. Lionel Messi
www.instagram.com

Net serveti: 104 milyon dolar

Messi hem FIFA'nın Yılın En İyi Oyuncusu oldu hem de altı kez kıtadaki en iyi skora sahip oyuncusu olduğu için Avrupa Altın Ayakkabı ödülünü alarak rekor kırdı. Aynı zamanda kendisi Adidas ile ömür boyu sürecek olan bir anlaşmaya ve attığı 438 gol ile La Liga rekoruna sahiptir. Arjantinli futbolcu kendi giyim serisini başlattı ve ilk mağazası olan Messi Store'u Eylül 2019 tarihinde Barselona'da açtı. Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19 pandemisinin yayılmasını durdurmayı amaçlayan dünya çapında bir kampanyaya liderlik etmesi için Mart ayında Messi'ye teklifte bulundu.

4. Christiano Ronaldo

4. Christiano Ronaldo
www.instagram.com

Net serveti: 105 milyon dolar

Ronaldo en çok takip edilen sporcudur. Instagram'da takipçi sayısı 2020 yılında 200 milyona ulaştı. Portekizli yıldız, Real Madrid ile dokuz yıl geçirdikten sonra 2018 yılında Juventus'a katıldı. Dört yıllık anlaşmasıyla yıllık maaşında  64 milyon dolarlık bir maaş kesintisi yaşadı. Satışa sunulduğu ilk 24 saat içinde Juventus, 60 milyon doların üzerinde bir değeri olan 520 bin Ronaldo forması sattı. Kulübün hem A Serisi şampiyonluğunu hem de İtalya Süper Kupasını kazanma yolunda 2018-19 sezonunda attığı 28 golle kulübün en çok gol atan oyuncusu oldu. FIFA'nın Yılın Oyuncusu ödülünü beş kez kazandı ve kendisi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tüm zamanların en çok gol atan futbolcusudur.

3. Roger Federer

3. Roger Federer
www.instagram.com

Net serveti: 106.3 milyon dolar

Roger Federer kârlı ciro anlaşmaları sayesinde ilk kez bu yıl dünyanın en çok kazanan sporcusu oldu. Kazandığı en yüksek miktar olan 300 milyon doları 2018 yılında Japon giyim markası Uniqlo ile yaptığı on yıl sürecek olan anlaşma sayesinde elde etti. Federer kariyeri boyunca 130 kazandığı maçlardan milyon dolar aldı fakat maçlar dışında kazandıkları ve cirolar nedeniyle  toplam parası farklılık gösteriyor. Tüm zamanların en iyi erkek tenis oyuncusu 2018 yılında bir numaraya geri döndü. Kendi adını taşıyan vakfı, kuruluşundan bu yana 50 milyon dolardan fazla para topladı ve Afrika'da 1.5 milyon çocuğun eğitimini sağladı.

2. Kanye West

Net serveti: 1.3 milyar dolar

Kanye West'in Adidas ile Yeezy markası için yaptığı  anlaşmayla kendisi servetini son bilinen rakam olan 170 milyon dolardan 1.3 milyar dolara çıkararak bir milyarder oldu. Kanye Adidas'tan Yeezy için yıllık telif parası alıyor ve Yeezy'nin 2019 yılında 1.3 milyar dolarlık satış yaptığı tahmin ediliyor. Bunun dışında Yeezy giyim ürünleri de satıyor. 2020 yılının Haziran ayında Gap markası ve West Yeezy'nin Gap için hazırlayacağı bir koleksiyon çıkaracaklarını duyurdular.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kylie Jenner

1. Kylie Jenner
www.instagram.com

Net serveti: 590 milyon dolar

Kylie 2019 yılının Ocak ayında Kylie Cosmetics'in yüzde elli birini halka açık olan Coty, Inc.'e  600 milyon dolara sattı. Belgeler ailesinin yıllardır kazandıklarını iddia ettikleri kadar para kazanmadığını gösterdiğinden Kylie milyarder unvanını kaybetti. Sosyal medyada 175 milyondan fazla takipçiye sahip olan Kylie'nin markası Kylie Cosmetics 2019 yılında 200 milyon dolarlık bir hasılat yaptı. Jenner modellik yaparak kazandığı 250 bin doları şirketinin ürettiği ve dakikalar içinde satılan ilk 15 bin dudak kiti için 2015 yılında harcadı. 'Keeping Up With the Kardashians' programının yıldızlarından olan Jenner hala  Kylie Cosmetics'in yaratıcı yönü ve pazarlama işlerinde yetkilidir.

Sevdiğiniz ünlülerden kaçı bu listedeydi? Yorumlarda buluşalım.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
18
9
7
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Akın

Yine bizim çene yoruldu, okurken gözler yoruldu. Beyin meyin hep aktı gitti..