Görüş Bildir
Haberler
Biz Fakirleri bekleyen umudu olmayan KÖTÜ GELECEK ..

Biz Fakirleri bekleyen umudu olmayan KÖTÜ GELECEK ..

Kötü Son 1

Teknolojimiz henüz çok ilkel ,  her ne kadar bize çok hızlı  teknolojik gelişimlerimiz varmış gibi gelsede 13 yıl içersinde akıllı telefonların  geldiği noktayı düşünürseniz YÜZ yıl içersinde belli teknolojilerin gelebiliceği nokta gerçekten korkutucu  . Korkutucu olmasının nedeni  şu değil , hepimiz bu teknolojiye erişebilir olsak hiç bir korkutuculuğu yok ama büyük ihtimal ufacık bir kesim bu ilerlemeye erişebilirken geri kalanlarımız bu ilerlemeden mahrum kalıcak. Bu teknolojiler ve bu bilimsel gelişimler üstün insanı yaratabilmek noktasında bizi olayın eşiğine getirmiş durumda.

  • GENETİK BİLİMİ 

Bu teknolojide an itibariyle '' Bilinen '' geldiğimiz nokta ; ana rahmindeki bir bebeğin genetiğiyle oynayabiliyoruz. Hastalıklara daha dayanıklı bireyler yaratabiliyoruz . Biraz daha ama biracık  , uzun vade de düşündüğünüz zaman sadece hastalıklara , dayanıklılıktan  ibaret olmayacak  . Daha hızlı koşabilen , kaslarını daha iyi kullanabilen daha gelişmiş kaslara sahip olabilen ve en korkutucusu bizden daha iyi,hızlı kavrayabilen daha üstün zekaya sahip olan insan türünü daha ana rahmindeyken genetiğiyle oynayarak belli oranda geliştirebilicez. Bu belli oran kısa vade için.Daha uzun vadeyi düşünürseniz aklımıza gelmeyecek şekilde oynanabilen üstün insan yetiştirebiliceğimizi görüceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kötü son 2

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ ( Mikro )

Bu teknolojide çok faydalı gibi gözüksede  An itibariyle  Mikro bazda üretilebilen , içimize enjekte edilebilen unsurlar ortaya çıkartmaktalar. Örnek olarak kalp pili , damar açma yollarında kullanılan araçlar gibi. Yarın bu şunada dönüşücek elbette ki ,

Yine ;   genetik olarak oynanmış  kasların , daha iyi kullanılabilen daha üstün performanslı  kullanılabilen hali gelicek . Daha iyi gören gözler üretip  gözlerimize enjekte edilebilicek. Daha iyi koklayan bir burun , daha iyi duyan bir kulak ve gene en korkutucu olan daha iyi öngörülerde bulunabilen ve kapasitesini arttırabilen bir beyin ortaya çıkartabilicekler . Bunlar gerçekten çok korkutucu durumlar , Burdaki korkutucu olan sadece ufak bir kesime hitap edicek olması .

BİLİM KURGU DEĞİL . %100 GERÇEKLEŞECEK

Bir bireyin ne düşündüğünü geleceğe dair ne gibi planları olduguna kadar her şeyini bir an da  ortaya koyacagınız bir unsurdan bahsediyorum. Şuan bir tüketicinin korkup korkmadıgını , bir bireyin yüksek bir oranda hırsızlık yapıp yapmadıgını çok rahat bir şekilde tahminleyebiliyoruz. Her bir nöronu ölçtüğümüzü  düşünürseniz , gecelekte tüm bunları okuyabilen bir cihazdan bahsediyoruz. Zamanı birazcık daha ileri aldıgımız zaman / cihazların hata payını çok daha  düşürerek ve kafatasına değil uzaktan bioelektriksel akımları ölçebilir hale gelicek ve zamanı az daha ileri aldıgınız zaman bunu başka bir bireyin zihnine yerleştirerek karşısındaki bireyin ne düşündüğünü algılayabilir hale getiricekler . Bu bir bilim kurgu değil %100 gerçekleşecek bir durum. Tüm bilim insanları Teknolojinin gideceği bu yolu öngörüyor . Bilim insanları 30 yıla kalmadan her bir nöronu ölçebilen ve insanın nerdeyse bütün düşüncelerini ortaya çıkartan ''EMG'' yöntemi ortaya çıkıcak. Bu yöntem zengin insanların zihinlerine yerleştirilip karşısındaki bireyin bütün düşüncelerini bilmesini sağlayacak. 

Tüm bunlara uzaklaşıp bir baktığınızda ; Çok üstün bir insan ve geri kalan şempanze benzeri varlıklara dönüyoruz. O üstün insan yaratılabildiği gün ki bu gerçekten başarılıcak , Bütün teknolojinin ilerlemesi bunu gösteriyor ve buna belli bir kesimin erişimi var . 1 yada 2 nesil sonra Zenginler buna çok rahat ulaşabilicek duruma gelicek. Bir de 4-5 nesil sonrasını düşünürseniz  karşınızda hem özellik bakımından Geri kalan  %99 a oranla çok daha üstün insanlardan bahsediyoruz , sizin düşüncelerinizi okuyan sizden daha uzağı gören sizden daha güçlü size göre küçük ayrıntıları daha iyi kavrayabilen varlıktan bahsediyoruz. Bunun karşısında biz geri kalan insanlar vaar oluşumuzdan birazcık daha zekalı bireyler olucaz.

Fırsat Eşitliği mi ?

Genel itibariyle ; en iyi üniversitelere girenlerin büyük bir  çoğunluğu  zengin Ailelerin yada en iyi ihtimalle ortalamanın üzerindeki varlıkların  çocukları . Gazetede dergide sosyal medyada görüyoruz 'Sınava giren çoban ilk 100 e girdi , fakat bu milyonda 3-5-10 kadar yani toplasanız bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda .Lisans öğrencilerinin geneline baktığınız zaman durum çok daha netleşiyor. İsyan eder miyiz ? -Hayır etmeyiz.. ÖRNEK olarak Migrosta jet kasalar var en azından büyük bir topluluk kullanmasada görmüştür illaki . Size kasada sorun yaşadıgınız zaman hemen bir çalısanı geliyor ve size nasıl yapmanız gerektiğini anlatıyor , Sonuca baktıgınız zaman bu teknolojiyi size anlatarak kendini işsiz bırakıyor ve kısır bir döngü başlıyor , işinden olucagı için kendini ve gelicek kuşaklarını karamsar bir geleceğe sürüklüyor .YAPTIKLARI ŞEY ; KENDİLERİNİ İŞSİZ BIRAKACAK TEKNOLOJİYİ İNSANLARA ANLATMALARI . Kısaca hiç bir şeye isyan etmiyoruz etmicez..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın