Görüş Bildir
Haberler
Bitkisel Cilt Bakım Tarifleri…

Bitkisel Cilt Bakım Tarifleri…

Şebnem Sucu
29.11.2021 - 11:56

Cilt bakımı, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde ulaşmanın en iyi yollarından biridir. Medikal yöntemleri tercih edenlere ek olarak bitkisel cilt bakım tarifleri ile de güzelliğinden ödün vermek istemeyen çok sayıda kişi bulunmaktadır. Bu bitkisel tarifler yan etkisiz, sağlıklı ve oldukça maliyetli olup kişilere kolaylık sağlamaktadır. Cildin genç ve daha parlak bir görünüme sahip olması için medikal yöntemlerdense evde yapılabilecek olanı tercih edenler bitkisel yöntemlerle güzelliğe ulaşmanın yollarını araştırıyorlar. İşte hem kolay hem de en iyi bitkisel cilt bakımı tarifleri…

Cildin bakımlı ve en iyi olduğu hali temiz olduğu andır. Temiz bir cilde uygulanan tüm bitkisel yöntemler en iyi şekilde etki edecektir. Cilt bakımı günümüzde kadın ver erkeklerin vazgeçilmezi haline gelmişken pahalı yöntemler yerine evde bitkisel yöntemlerle cilt bakımını nasıl yapacağını merak edenler olabiliyor. Buna göre evde kolayca uygulayabileceğiniz bitkisel cilt bakım tariflerini sizler için yazımızda ele alıyoruz. İşte en iyi cilt bakım tarifleri…

Avokado Maskesi

Kuru ve cansız ciltler için harika bir maske ile karşınızdayız. Avokado antiaging özelliği ile kırışıklık karşıtıdır ve cildin nemlenmesini sağlar. 

Malzemeler: 1 adet avokado, 1 adet yumurta akı, 1 yemek kaşığı limon

Avokadoyu çatalla ezerek püre haline getirin. Yumurta akı ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Maskeyi cildinize masaj yaparak sürün. 30 dakika bekletmeniz yeterlidir. Haftada 1 defa avokado maskesi ile kuruluk, kırışıklık gibi sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

Maden Suyu Maskesi 

Maden suyu cildinizi derinlemesine temizlemeye ve gözenekleri sıkılaştırma yardımcı olacak bir üründür. Dilerseniz buz küpü halinde cildinize sürerek maden suyunun etkilerinden faydalanabilirsiniz.

Malzemeler; 1 şişe maden suyu, 1 adet limon

Limon suyu ve maden suyunu karıştırın ve buz kalıplarına dökün. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa buz kalıplarını cildinize uygulayın.

Patates Maskesi

Bir adet patatesi rendeleyin.  Ardından 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve birkaç damla badem yağı ekleyerek karıştırın. Cildinize uyguladıktan sonra 15 dakika sonra yıkayın. Eğer normal bir cilt tipine sahipseniz bu maske sizin için ideal bir bakım olacaktır. 

Gül Suyu Maskesi

Gül suyu cildin Ph seviyesini dengeye sokar ve fazla yağı temizler. Harika bir tonik olan gül suyu, gözenekleri sıkılaştıran en iyi bitkisel bakım üründür. Bu maskeye ilave edeceğiniz limon ise peeling etkisi ile cildinizi ölü derilerden arındırmaya yardımcı olacak. İşte gül suyu maskenin yapılışı…

Yapılışı: 2 çay kaşığı gül suyu ve 2 çay kaşığı limon suyu temiz cilde sürülür. Maske kuruduğunda ılık su ile cilt yıkanır. Haftada 2 kere, özellikle sivilceli cilde sahip olanlar tarafından uygulanmalıdır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
8
4
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın