Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin'den ATH Geldi! Fiyatı 67.000 Doları Aşan Bitcoin Tüm Zamanların En Yüksek Değerine Ulaştı

etiket Bitcoin'den ATH Geldi! Fiyatı 67.000 Doları Aşan Bitcoin Tüm Zamanların En Yüksek Değerine Ulaştı

Ali Aydemir
20.10.2021 - 18:20

Kripto lideri Bitcoin, 67.000 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) yeniden gördü. Son aylarda yaşanan sert düzelmelere rağmen yükselmeye devam ediyor. İşte tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin'e dair önemli detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BİTCOİN 67.000 DOLAR FİYATLA ATH YAPTI!

Salı günü listelenen ETF ile birlikte fiyatın ATH yapacağı tahmin edilirken beklenen haber geldi ve Bitcoin (BTC) 64.854 dolar olan ATH seviyesini aştı. Bu rakam en son 14 Nisan tarihinde görülürken 189 gün sonra dalgalanmalarla devam eden Bitcoin nihayet Çin yasaklarının kurduğu baskıdan kurtularak SEC'in onayından sonra tarihe geçerek fiyatlandı. Fiyatın ATH yapmasıyla birlikte gözler altcoinlere çevrilirken Bitcoin şimdiden 67.000 doları aştı.

Bitcoin ATH'sinde ETF etkisi var mı?

19 Ekim Salı günü, SEC’in ETF onaylamasının ardından Bitcoin (BTC), Nisan ayından bu yana ilk defa 67.000 doları geçti ve kripto para piyasaları yeşile döndü. Uzunca süren sürekli ertelemelerin ardından Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 1 gün önce Bitcoin vadeli işlem ETF’sine başlandı. Bitcoin için oldukça önemli bir adım olan bu onay piyasalara da oldukça olumlu yansıdı.

Aradan 189 gün geçti.

Bitcoin 189 gün önce tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığındaki fiyatını da geride bıraktıktan sonra içeriğin yazımı esansındaki piyasa değeri yaklaşık 1.26 trilyon dolara ulaşmış durumda.

Yasaklar Bitcoin'i durduramadı!

Yasaklar Bitcoin'i durduramadı!

Ne  Elon Musk etkisi ne Çin yasakları fiyatları düşüremedi. Son yükselişi baskılamak isteyen Çin, bu sefer kripto paraların yasal yatırım araçları arasında olmadığını duyurdu. Bugüne geldiğimizde ise Çin gibi nüfus yoğunluğu olan bir ülkede hiçbir merkezi borsa hizmet vermiyor.

Çin'in ardından madenciliğe devam eden ülkeler de kazançlı çıktı.

Çin'in ardından madenciliğe devam eden ülkeler de kazançlı çıktı.

Dev kripto borsalarının Çin'den çekilmelerini duyurmalarının ardından Bitcoin madencileri Rusya, Kuzey Amerika ve Kazakistan gibi bölgelerde madencilik faaliyetlerine devam etme kararı almıştı. Yasak döneminde 80’e düşen hash oranı 140 seviyelerine yeniden tırmandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Musk sözünden dönmüştü.

Musk Temmuz ayında The Bitcoin Word etkinliğinde geri adım atmak zorunda kalmıştı. Birkaç ay önce Tesla’nın BTC’lerini satabileceğini söyleyen Musk artık tam bir Bitcoin savunucusu olmuştu. Büyük yükselişte bu olayın ardından geldi.

Peki kaybeden kim oldu?

Tesla ve MicroStrategy şirketlerinin elindeki yatırımları koruduğu bilinirken El Salvador 45.000 bölgesinde aldığı Bitcoin’lerin her birinden en az 18 bin dolar kazanç elde etti. Nihayetinde kaybeden ise Çin oldu.

Gezegendeki 6. en değerli varlık!

Gezegendeki 6. en değerli varlık!

Bitcoin ATH'siyle birlikte gezegendeki 6. en değerli varlık olarak tarihi bir rekor kırıyor! Bitcoin son 30 gün içinde tam %37,8 arttı. Bitcoin'in hash oranı saniyede 140 exahash civarında seyrediyor ve ağın bir sonraki madencilik zorluğu değişikliğine de 12 gün kaldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hazreti Deist

Hiç anlamam bu kripto işlerinden.Yerine göre döviz yerine göre faiz klasik ekonomiden devam 😊

Yağız Kemancı

Şöyle ufak bir tüyo vereyim.Bu kripto para sahipleri/şirketleri bu olayı dünya genelinde kullanılan bir para çeşidi yapmaya çalışıyor..Aynı yabancı para cins... Devamını Gör

Minister of Magic

Onun için en büyük engel bence ağ ücretleri transfer süresi ve ücreti açıkçası beni ödeme yöntemi olarak kullanmaktan geri iter.