Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin Cüzdanının Şifresini Unutan ABD'li Programcının 2 Hakkı Kaldı: İçinde 220 Milyon Dolar Var

Bitcoin Cüzdanının Şifresini Unutan ABD'li Programcının 2 Hakkı Kaldı: İçinde 220 Milyon Dolar Var

Bitcoin'lerini borsalar yerine dijital cüzdanlarında saklayanların sayısı oldukça fazla. Ancak şifresi unutulan cüzdanlar nedeniyle birçok kişi, ciddi miktarda para kaybediyor. Onlardan biri olan ABD'li Stefan Thomas, içinde 220 milyon dolar bulunan Bitcoin cüzdanının şifresini bulamayanlardan ve sadece 2 hakkı kaldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şifresini unuttuğu cüzdanında 7.002 Bitcoin var

Şifresini unuttuğu cüzdanında 7.002 Bitcoin var

Euronews'ten Bahtiyar Küçük'ün haberine göre ABD'de San Francisco'da yaşayan Almanya doğumlu programcı Stefan Thomas'ın bu hafta 220 milyon dolar değerindeki cüzdanının şifresini bulması için iki tahmin hakkı kaldı.

Thomas, bu parola sayesinde içinde 7,002 Bitcoin bulunan ve IronKey olarak bilinen küçük bir sabit diskin kilidini açabilecek.

Ancak o yıllar önce IronKey şifresini yazdığı kağıdı kaybetti. IronKey kullanıcılara içeriğini sonsuza dek şifrelemeden önce 10 tahmin hakkı veriyor.

Cüzdandaki Bitcoin'ler, 2011'de hazırladığı bir video için ödül olarak verildi

Cüzdandaki Bitcoin'ler, 2011'de hazırladığı bir video için ödül olarak verildi

O zamandan beri en yaygın olarak kullandığı sekiz şifre formülasyonunu deneyen; ancak sonuca ulaşamayan Tomas, 'Yatağa uzanıp düşünürdüm, Sonra yeni bir stratejiyle bilgisayara giderdim, işe yaramazdı ve yine çaresiz kalırdım.' diyor.

2011'de İsviçre'de yaşarken 'Bitcoin Nedir?' adlı animasyonlu video hazırlayan Thomas'a ödül olarak 7,002 Bitcoin verildi. Ancak o, aynı yıl Bitcoin tutan cüzdanın dijital anahtarlarını kaybetti.

Şifresi kayıp cüzdanlarda 140 milyar dolar var

Şifresi kayıp cüzdanlarda 140 milyar dolar var

Koronavirüs krizinden dolayı sekiz aylık olağanüstü bir süreçten geçen Bitcoin, yine de sahiplerinin birçoğunu kısa sürede zengin yaptı.

Bitcoin'in fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin Dolar'ı geçtiği bir ay öncesine göre yüzde 50'den fazla arttı.

Ancak kaybolan veya unutulan şifreler nedeniyle birçok kişi Bitcoin servetlerinden mahrum kalıyor.

Kripto para birimi veri firması Chainalysis'e göre, mevcut 18,5 milyon Bitcoin'in yaklaşık yüzde 20'sine tekamül eden 140 milyar dolar, kayıp veya şifresi unutulan 'cüzdanlarda' bulunuyor.

Şifresini unutanlar için açılan 'Cüzdan Kurtarma Hizmetleri', yardım isteyenlerin sayısının bir önceki aya göre yüzde 70 arttığını söylüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
55
22
7
6
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
oldestCoder

Hayir arkadas o sifreyi unutacak kadar hic mi lazim olmadi? Ben her gun girer bakardim duruyorlarmi diye. Hatta ucundan harcamaya baslamistim ilk gunden...

Pasif Kullanıcı

O zamanlar o kadar bitcoin belki 7000 USD bile olmadigindan takmamistir o kadar

DoctorWhat

ya geçen telefonumun şarjı bitti kapandı. Uzun süredir evden çıkmadığım için hiç telefon kapanmamış komple pin kodunu unutmuştum. Ben onda bile telaş ediyoru... Devamını Gör