Görüş Bildir
Haberler
Birleşmiş Milletler: '730 Bin Kişi Ukrayna'yı Terk Etti'

Birleşmiş Milletler: '730 Bin Kişi Ukrayna'yı Terk Etti'

Ulaş
05.08.2014 - 21:21

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar nedeniyle bu yıl içinde yaklaşık 730 bin kişinin ülkeyi terk ederek Rusya'ya gittiğini bildirdi.

Rusya'nın Sesi Radyosu'nun haberine göre; BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Avrupa Direktörü Vincent Cochetel, iç karışıklığın yaşandığı Doğu Avrupa ülkesindeki durumla ilgili Cenevre'de açıklamalarda bulundu. Ukrayna'dan Rusya'ya gidenlerin sayısının 730 bin civarında olduğunu belirten Cochetel, bu sayıya ticaret ve turizm amacıyla yapılan olağan sınır geçişlerinin dahil olmadığını belirtti.

BM'ye göre ülke içinde evlerini terk edenlerin sayısı ise 117 bin. Buna her gün ortalama 1200 kişi ekleniyor. Ukrayna'dan ayrılıp Rusya Federasyonu Göçmenlik Bürosu'na başvuranların sayısı da 168 bin olarak açıklanmıştı.

Ukrayna'nın doğusundaki kentlerde bağımsızlık veya özerklik talebiyle nisan ayı başında işgal eylemlerine başlayan federasyon yanlıları daha sonra silahlı milislerin desteğiyle Ukrayna ordusuyla çatışmaya girmişti.

Başta Donetsk, Luhansk ve Slavyansk'ta defalarca operasyon düzenleyen Ukrayna ordusu bölgede kontrolü tam olarak sağlayamadı.

  • Sol
Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/bm-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0