Görüş Bildir
Haberler
Birçok İlde Tekel Bayilerine ‘İçki Satan Lanetlenmiştir’ Yazılı Mektuplar Gönderildi!

Birçok İlde Tekel Bayilerine ‘İçki Satan Lanetlenmiştir’ Yazılı Mektuplar Gönderildi!

Ulaş
08.04.2021 - 15:53

Konya, Ankara ve Ordu illeri başta olmak üzere birçok kentte tekel bayi esnafları, ‘uyarı içeren’ mektuplar aldı. Türkiye Tekel Bayiiler Platformu Kurucu Özgür Aybaş, “Tarikatlardan, bazı camilerde görev yapan imamlar kendilerine görev mi verilmiş bilmiyorum ama insanlara bu tarz mektupları gönderiyorlar, üstüne bir de dükkanlara gelip sözlü tebliğde bulunuyorlar” diyerek duruma tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Gülce Kapkın Tekin'in haberine göre, Ramazan ayı yaklaşırken Konya, Ankara ve Ordu illeri başta olmak üzere birçok kentte tekel bayi esnafları ‘uyarı içeren’ mektuplar aldı.

Mektuplarda, “İçki ve uyuşturucu üreten, dağıtan, alan, satan, eken, biçen, özendiren ve aracılık edenlere lanet edilmiştir” gibi ifadeler yer aldı.

Konuyla ilgili BirGün’e konuşan Türkiye Tekel Bayiiler Platformu Kurucu Özgür Aybaş “Özel hayata ve özel hayata zaten otorite tarafından yapılan bir müdahale var. Tarikatlardan, bazı camilerde görev yapan imamlar kendilerine görev mi verilmiş bilmiyorum ama insanlara bu tarz mektupları gönderiyorlar, üstüne bir de dükkanlara gelip sözlü tebliğde bulunuyorlar” diye konuştu.

'Aynısını biz yapsak?'

'Aynısını biz yapsak?'

Mektuplarda yer alan ayrımcı ve özel hayata müdahale eden ifadelerin de altını çizen Aybaş, sözlerini şöyle noktaladı:

“Biz bu insanların bulunduğu cemaatlere, tarikatlara gitsek, siz niye alkol almıyorsunuz desek bu düşünce özgürlüğüne müdahaleye girmez mi? Fakat onlar bize geldiği zaman, biz onları eleştirince sadece fikir beyan etmiş oluyorlar. Bunlar bizim tebliğimiz diyerek işin içinden çıkıyorlar. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? Biz dini bilmiyor muyuz? Bu yapılan tamamen farklı bir uygulama, bu da aslında bir suç.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
25
10
8
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Harun Sinanoğlu

aynı mektubu akp il teşkilatlarına da gönderişler mi? pudra şekeri sevenlere? ya da çifter maaş alanlara? peki ihaleye fesat karıştıranlara? Büyük bir gayr... Devamını Gör

colombuss

Çoluk çocuğa yeltenirler. Uyuşturucunun tillahını çekerler ama alkol yasak tabi.

Pasif Kullanıcı

akşam olsa da içsek