Görüş Bildir
Haberler
Birbirlerine Deliler Gibi Aşık Çiftlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Samimi 16 Aşk Filmi

Birbirlerine Deliler Gibi Aşık Çiftlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Samimi 16 Aşk Filmi

Aburoski
22.01.2021 - 10:29

Siz aşıkların seveceği ve izlemeniz gereken bazı filmleri derledik... 

Film konuları beyazperde.com sitesinden alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Meet Joe Black (1998)

16. Meet Joe Black (1998)

IMDb 6,2

William Parrish 60'lı yaşlarında bir çok zengin bir adamdır. Çağının en önemli medya patronlarından bir tanesidir. Parrish'in şirketi geleceğiyle ilgili çok önemli bir kararın kıyısındadır. Verilecek karar şirket için bir dönüm noktası olacaktır. Parrish, bir gün bir anda kafasının içinde tuhaf seslerin yankılandığını fark eder. Bu seslerin nereden geldiği, Parrish'e nasıl musallat olduğu tamamen bir muammadır. Kızı, Parrish hiç razı olmamasına rağmen Drew adlı bir şirket çalışanıyla evlenmek üzeredir. Bir gün aniden karşısına çıkan John isimli bir adama aşık olur. Bu adam, ailenin tüm geleceğini değiştirecek bir gizemin de taşıyıcısıdır.

15. Falling in Love (1984)

15. Falling in Love (1984)

IMDb 6,5

Aileleri için Noel alışverişine giden mimar Frank Raftis (DeNiro) ve grafik sanatçısı Molly Gilmore (Streep) aldıkları hediye paketlerinin kazara karışması sonucu tanışırlar. Ama bu tesadüfi tanışma orada kalmaz ve ikisini de karşı koyamadıkları romantik bir çekime sürükler. Fakat küçük bir ayrıntı vardır: Frank de Molly de başkalarıyla evlidir. Ve ne kadar saklamaya çalışsalar da, ilişkileri bir şekilde ortaya çıkar...

Robert De Niro ve Meryl Streep'in başrolleri paylaştığı efsane romantik yapımlardan olan filmin yönetmenliğini en son 1999 yılında Okyanusun Derin Ucu filmini çeken Ulu Grosbard üstlenirken, senaryo Michael Cristofer'a ait...

14. My Blueberry Nights (2007)

14. My Blueberry Nights (2007)

IMDb 6,6

Kendisi ve hayatı ile ilgili soruları olan genç bir kadının bütün bunlarla yüzleşebilmek, kendisine ve aşka dair bütün sorularını/sorunlarını cevaplayabilmek için çıktığı ruhani yolculuğu bir yol öyküsü olarak anlatıyor My Blueberry Nights.

Yol boyunca karşısına çıkan bütün olağandışı karakterlerin süslediği, aşka ve hayata dair sorularla dolu bir yolculuğu anlatan Wong Kar-Wai, şiirsel anlatımını yine beyazperdeye yansıtıyor.

13. Sleepless in Seattle (1993)

13. Sleepless in Seattle (1993)

IMDb 6,8

Karısı Maggie öldükten sonra Sam Baldwin ve oğlu Jonah, Seattle’a taşınırlar. Yaşadıkları ölümün acısından biraz olsun uzaklaşabileceklerini düşünürler. Ancak aradan on sekiz yıl geçtiği halde Sam halen matemini sürdürmektedir ve uykusuzluk çekmektedir. Jonah da her ne kadar annesini çok özlese de babasının bir an önce yeni bir hayat arkadaşı edinmesini ister. Bir Noel arifesinde Sam, oğlunun da etkisi ile bir radyo kanalını arar. Canlı yayında karısını ne kadar çok özlediğini anlatır. Sam’in hikayesini dinleyen çok sayıda kadın ona aşık olur. Bunlardan biri de Annie’dir ve o, Sam’e bir mektup yazar. Gelen mektubu Jonah açıp okur. İhtiyacı olan kadını babası için bulduğunu düşünür. Bu sırada Annie ile Sam aslında çoktan tanışmışlardır.

12. The Lake House (2006)

12. The Lake House (2006)

IMDb 6,8

İki insan birbirleri ile gerçek anlamda birleştiklerinde aralarındaki bağ bazen öylesine naif ve basit olur ki cennetteyken bile yüreği harekete geçirebilir. Her seferinde doğru yerlerde ama yanlış zamanlarda bir araya gelen kalpleri cennet, gözyaşları ile yıkar. Bu kırık kalpleri onarmak için ise cennet, zamanı aşar. Kate, doktorluk mesleğinde bir başka iş teklifi nedeni ile oturduğu yerden taşınmak zorunda kalır. Göl kenarındaki evinden ayrılmak ise işin en zor kısmıdır. Kendisinden sonraki kiracıya, kendi adına gelecek mektupları göndermesi için bir not bırakır. Yeni kiracı Alex, evi dehşet bir halde bulur. Bakımsız, pis ve yıllar içinde yıpranmış bir hali vardır. Tuhaf bir zaman kayması imkansız bir aşkın başlangıcıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Message in a Bottle (1999)

11. Message in a Bottle (1999)

IMDb 6,3

Theresa dinginliğe erişmek üzere tek başına bir tatile çıkar. Geldiği yerde bir gün sahilde gezinirken kumların üzerinde durmakta olan bir şişe karşısına çıkar. Şişenin içerisinden çıkan kağıdı alır ve okumaya başlar. Etkileyici bir üslupla yazılmış olan bu mektuptan çok etkilenir. Altında 'G.' imzası bulunan bu mektubun yazarını bulmaya karar vermiştir. 'G.'nin cümleleri, Theresa'nın ruhuna hitap etmiştir. Mektubun yazarını bulmak için Theresa'nın çıktığı yolculuk, onu duygusal bir serüvenin tam ortasına bırakacaktır.

Robin Wright, Kevin Costner, Paul Newman ve John Savage gibi isimlerin başrollerinde boy gösterdiği Message in a Bottle'un yönetmen koltuğunda Luis Mandoki oturuyor.

10. One Day (2011)

10. One Day (2011)

IMDb 7,0

Emma (Anne Hathaway) ve Dexter (Jim Sturgess) birbirlerine tamamen zıt sosyal yapılardan gelen iki genç insandır. Emma işçi sınıfı bir aileden yetişmiş, hayata dair devrimci ruhu olan bir genç kızdır. Dexter ise baba parası ile okuyan, çapkın ve eğlenceden başka bir şeyi umursamayan biridir. İkilinin yolları üniversiteden mezun oldukları gün kesişecek ve 15 Temmuz tarihi uzun yıllar sürecek bir arkadaşlığın başladığı gün olacaktır.

Onların hayatları bazen beraber bazen uzak diyarlarda akıp giderken, her yıl 15 Temmuz'da

aralarındaki ilişkinin seyrine de tanık oluruz. Mutlulukları, hüzünleri, umutlarıyla geçen 20 yılın ardından tanıştıkları mezuniyet gününün gerçek anlamını da anlayacaklardır...

9. Perfect Sense (2011)

9. Perfect Sense (2011)

IMDb 7,1

Michael ilişkilerde bağlanma sorunu yaşayan ama yemek pişirme konusunda usta olan bir şeftir. Soğuk görünümlü ama işinin ehl-i doktor Susan ise uzun zamandır özel hayatına kimseyi sokmadan, kendisini sadece işine vermiştir.

Susan ve Michael yakınlaşırken, tüm dünyada insanların duygularını bir bir yok eden bir salgın hastalık ortaya çıkar. İnsanlar sevme yetilerini bir bir kaybederken Susan ve Michael'ın aşkı hayata tutunabilecek midir?

8. A Room with a View (1985)

8. A Room with a View (1985)

IMDb 7,3

Charlotte Bartlett, göz kulak olduğu genç kadın Lucy Honeychurch ile birlikte Floransa'ya gider. Kaldıkları otel odasıyla ilgili büyük hayalkırıklığı yaşamışlardır. Çünkü odanın manzarası yoktur. Birlikte yemek yerlerken odalarının Arno nehrini görmesini ne kadar istediklerinden bahsederlerken otelin diğer iki müşterisi olan Bay Emerson ve oğlu George bu konuşmaya kulak misafiri olur. Baba oğul, kadınlara odalarının manzarası olduğunu ve isterlerse değiştirebileceklerini söylerler. Lucy ve Charlotte seve seve tekliflerini kabul ederler. Otelde kaldıkları süre boyunca Lucy George ile oldukça yakınlaşır ancak bu Charlotte'ın hiç hoşuna gitmez ve tatillerini sonlandırmak zorunda kalır. Çünkü Lucy Cecil Vyse ile Toskana'da evlenme arifesindedir.

7. Up in the Air (2009)

7. Up in the Air (2009)

IMDb 7,4

Ryan Bingham, Amerika'nın bir ucundan diğer ucuna havalimanlarında, otellerde ve kiralık arabalarda geçen özgür yaşam tarzından oldukça memnundur. İhtiyacı olan her şeyi bir valize sığdırabiliyordur. Var olan tüm uçuş mili programlarının seçkin ve el üstünde tutulan bir üyesidir. Üstelik hayatındaki en önemli amaç olan 10 milyon uçuş miline ulaşmasına da az kalmıştır. Fakat Ryan'ın hayatında elle tutulur bir şey yoktur. Sempatik yol arkadaşına vurulduğunda, Ryan'ın müdürü, genç bir verimlilik uzmanının etkisinde kalarak, Ryan'ı ebediyen yollardan çekmekle tehdit eder. Bu ihtimalle karşılaşınca, yere inmekten başta korkan Ryan, insanın bir evinin olmasının aslında ne demek olduğunu düşünmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Painted Veil (2006)

6. The Painted Veil (2006)

IMDb 7,5

Bu aşk hikayesinde Kitty, genç, zeki, utangaç ve biraz da duygusuz bir tavrı olan Dr. Walter Fane ile evlidir. Doktorun uzmanlık alanı enfeksiyona neden olan hastalıklardır. İşine fazlası ile düşkün olması karısının mutsuzluğuna neden olmaktadır ki Walter bunu, karısının kendisini aldatmakta olduğunu keşfettiğinde bile anlayamaz. Aksine intikam arzusu ile dolar. Dahası bu konuda öylesine acımasızlaşır ki bu intikamı farklı bir yöntemle gerçekleştirmeyi planlar. Çin’de herkesi öldüren bir kolera salgınının olduğu bir köyde hekimlik yapmayı kabul eder. Karısı da onunla gitmek zorundadır. Ölüm döşeğinde var olmaya çalışan bu köydeki insanlar arasında deneyimleyecekleri hayat onlar için de büyük bir dönüşüm anlamını taşımaktadır.

5. Love Actually (2003)

5. Love Actually  (2003)

IMDb 7,6

Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanı ya da kitleleri büyüleyen bir rockstar olun aynı kapıya çıkacaktır: Aşktan kaçamazsınız! İşte, günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan 'Aşk Her Yerde' adlı bu filmde de, aşkın yüceliği üzerine bir yapım... Filmin nihai amacının, aşkın yüceliğine dair bir güzelleme olduğunu ileri sürmek mümkün... Belki de 'Aşk Her Yerde'nin başrolünde 'Aslında Aşk' var...

4. The Bridges of Madison County (1995)

4. The Bridges of Madison County (1995)

IMDb 7,6

Yılların eskitmeyi bir türlü başaramadığı iki Hollywood efsanesi; bol ödüllü sanatçılar, Clint Eastwood ve Meryl Streep, 'Yasak İlişki' adlı bu filmde başrolleri paylaşıyorlar. Iowa-Madison County'de mütevazı bir hayat süren, evli bir kadının bir yasak aşk sarmalına dolanmasının anlatıldığı Yasak İlişki'de fotoğrafçı Robert'a gönlünü kaptıran evli ve çocuklu Francesca'ın dramını izleyeceğiz. Eşi ve çocukları kasaba dışındayken aşkını doya doya yaşayan Fran, bir yandan da evliliğini sorgulamaya başlamıştır. Robert James'in best seller romanından uyarlanan filmde Streep, en iyi kadın oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmiştir.

3. Midnight in Paris (2011)

3. Midnight in Paris (2011)

IMDb 7,7

Sonbaharda evlenecek olan Amerikalı nişanlı çift Gil ve Inez, Inez'in babasının iş gereği Paris'e gelmesini fırsat bilip, küçük bir tatil için bu gözde Avrupa şehrinin yolunu tutarlar. Başta her şey eğlence dolu bir Avrupa kentini gezmekten ibaretken, özellikle damat adayın Gil'in Paris caddelerinde gece yarısı yaşadığı gerçek üstü maceralar sadece onun değil tüm ailenin hayatını değiştirecektir...

Zira bu genç adam, Paris’e büyük bir aşk beslemeye başlar ve edebiyatçı kimliği ve tutkusu pekişir...

2. Before Sunset (2004)

2. Before Sunset (2004)

IMDb 8,1

Gün Batmadan, ilk karşılaşmalarının ardından 9 yıl sonra yeniden bir araya gelen Jesse ve Celine'in hikayesini anlatıyor. Jesse Amerikalı bir yazardır. Celine ise tipik bir Fransız kadınıdır. Bir gün Avrupa raylarında, Budapeşte'den Viyana'ya doğru yola çıkan bir trende karşılaşırlar. Birbirleriyle konuşacakları çok şey vardır. Konuşurlar da, ancak bunların hepsi bu yolculukla sınırlı kalmak durumundadır. Dokuz yıl sonra yeniden bir araya gelirler. Yine sadece birkaç saatleri vardır. Ancak yine konuşacak çok fazla şeyleri vardır. Linklater'ın sohbetler üzerinden akan filmi diyaloglarıyla izleyenini büyülüyor. Başroller yine Ethan Hawke ve Julie Delpy.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. American Beauty (1999)

1. American Beauty (1999)

IMDb 8,3

Amerikan Güzeli'nde, orta sınıf bir Amerikan ailesinin içinde bulunduğu çöküntü ve dağılma konu ediliyor. Lester, kızıyla ve orta yaş bunalımındaki karısıyla iletişim kurmakta başarısızlığa uğrayan, rutinlerle dolu yaşamından tiksinerek yaşlanan bir babadır. İşini bırakıp zamanını hiç yapmadığı gibi değerlendirmeye başlayarak yeniden genç hissetmeye çalışırken, henüz on altı yaşındaki kızının, güzeller güzeli arkadaşı Angela ile arasında tuhaf bir cinsel gerilim doğar. Bu ilişki kızı ve karısıyla arasındaki zaten kopuk olan bağı koparacak, her bir aile ferdini farklı kaderlere sürükleyecektir. Ünlü İngiliz yönetmen Sam Mendes’in beş Oscar’lı filmi güçlü görselliği ve Kevin Spacey performansıyla göz kamaştırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
14
5
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın