Görüş Bildir
Haberler
TV
Bir Ütopya Hayali: Çocukluk Yıllarımızın Karakterleri Aynı Mahallede Olsaydı Nasıl Olurdu?

etiket Bir Ütopya Hayali: Çocukluk Yıllarımızın Karakterleri Aynı Mahallede Olsaydı Nasıl Olurdu?

EC was here.
14.10.2016 - 01:14

Özellikle de 90'lar neslinin çocukluk yıllarına damga vuran karakterlerden oluşan bir mahalle hayal edince ortaya böyle bir ütopya çıktı. Bu mahallenin bir parçası olduğunda bu ikonik karakterlerin kimisi arkadaşın kimisi akraban olabiliyor.

Bir süreliğine bu ütopyanın içinde yaşamak eğlenceli olabilirdi, bir o kadar da hüzünlü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ash Ketchum

Mahalledeki en iyi arkadaşındır. Maceraperest ruhlu olduğu için onun rüzgarına kapılıp birlikte evden uzaklara gitmişsinizdir ve bu yüzden annenden işittiğin azarın haddi hesabı yoktur.

Onunla yeri geldiğinde taso oynardın, yeri geldiğinde gazoz kapağı. Birlikte bir bakkala gidip cipslerin içinde taso var mı diye yoklamaya bayılırdın.

Ufaklığın birinin onun yüzünden balkondan atladığı dedikoduları çıkınca Ash tası tarağı toplayıp mahalleden çok uzaklara gitmiştir. Ah Ash ah!

2. Jesse Dayı

Memleketten ayda yılda bir ziyarete gelen, çok sevdiğin, yakışıklı mı yakışıklı dayındır. O geldiğinde mahalledeki kızların ona nasıl baktıklarını görmemek mümkün değildir. Saçını onunki gibi yapmak için uğraşsan da pek başarılı olduğun söylenemez. Hiç gitsin istemezsin.

3. Adile Naşit

Tontiş mi tontiş babaannen olur kendisi. Kimse onun kadar güzel kahkaha atamaz. Torunlarını 'A benim tatlı kuzucuklarım' diye diye sever. Öyle güzel masallar anlatır ki o masallar olmadan uykuya dalmak istemezsin.

4. Münir Özkul

Deden olur tabii ki. Babaannen ile sirke-limon atışması yapsalar da birbirlerini ne kadar çok sevdiklerini bilirsin. Dünya iyisi bir adamdır, gururludur, fedakardır.

5. Leman Akçatepe

5. Leman Akçatepe

Anneannen olur. Sana bir kez olsun kızmamış, hatta annen/baban azarlamaya kalkıştığında seni korumaya çalışmıştır. Melek gibi insandır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hulusi Kentmen

Onun elini öpmeye gittiğin zamanlarda her seferinde 'Münir dedeni mi beni mi daha çok seviyorsun?' diye sorar, sen onu sevdiğini söylersin ama gerçekte ikisini de aynı miktarda seviyorsundur. Öyle demenin tek nedeni bayramlarda yüklü bir harçlık veriyor olmasıdır. Sen de az çakal değilsin yani.

7. Tolga Gariboğlu

7. Tolga Gariboğlu

Komşunun oğludur, onu öz abin kadar seversin. Arada bir evinde PlayStation oynamaya davet eder, sen de tabii ki hayır diyemezin. Bilgisayar oyunları hakkında bildiklerini ona borçlusundur.

Ha bir de; çocuğun birinin ona küfür ettiğini duymuşsundur ama Tolga Abi'n bunu kimseye söylememen konusunda seni uyarmıştır. Yıllardır aranızda sır olarak kalmıştır. 😁

8. Hugo

Her çocuğun bir hayali arkadaşı olmalı. Hugo da senin hayali arkadaşın olurdu.

Büyüdüğünde onu bir daha göremeyeceğini de bilirsin. 😔

9. Zeki Alasya ile Metin Akpınar

Bayramdan bayrama gördüğün amcaların olur. Ortaklık yaptıkları işlerini yürütürler. Eğlenceli adamlardır. Birini ne zaman görsen diğeri de hemen yanında biter. Bazen hangisinin Metin hangisinin Zeki olduğunu karıştırdığın olur. 😅

10. Barış Manço

Ev sahibin olur kendisi. Genelde yurt dışında olur. Ziyarete geldiğinde sana çeşit çeşit hediyeler getirir. Sadece sana da değil, herkese bir hediyesi vardır. Çocuklarla çok ama çok iyi anlaşır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kemal Sunal

11. Kemal Sunal

Mahallenin esnafıdır, hayatı boyunca farklı farklı meslekler yapmıştır. Onu sevmeyen birini hiç ama hiç görmemişsindir. Mahallenin neşe kaynağıdır, enerjisidir. Sen sokakta oyun oynarken yanından geçtiğinde mutlaka başını okşar. Gülüşü bulaşıcıdır.

Çocuk ruhludur; bazen 'Şaban, çık dışarıya oynayalım' dediğinizde size eşlik ettiği bile olur. Öyle de güzel bir insandır.

12. Marty McFly

Komşunun yurt dışında üniversite okuyan oğludur. Onu her zaman ailenden biri olarak görürsün. Fizik okuyordur, arada sana da anlatır ama kafan karışır tabii. 😅

13. Şener Şen

Sıra dışı eniştendir. Toplar gençleri etrafına, Evliya Çelebi'nin hikayelerini aratmayan olaylar yaşadığını söyler. 'Vay be, ne kadar da deli dolu hayatı var' diye düşünürken deden müdahale eder, anlattıklarına inanmanı istemez. Sana da o kadar inandırıcı gelmese de hikayeler yine de heyecan doludur. 😁

14. Çılgın Bediş

Mahallenin liseli uçarı kızıdır. Çılgınlıktan başka işi yoktur. Daima bir arkadaş grubuyla takılır. Neler yaptıkları hakkında çok fikrin yoktur, sadece 'Ergenlik böyle bir şey demek ki' demene neden olmuştur.

15. Şişko Nuri

15. Şişko Nuri

Hem sınıfta hem de mahallede seninle uğraşmaktan inanılmaz zevk alan, babasının parasına güvenen ama ders notları berbat olan çocuktur. Her çocuğun bir belalısı vardır, bu da seninki maalesef.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bob Ross

En sevdiğin öğretmenindir. Resim dersleri hiç bitsin istemezsin. Hatta senin bir resmini de çizmiştir. Küçük, mutlu çalılıklar arasında bir resimdir hem de.

17. Güllüşah

17. Güllüşah

Sınıf arkadaşındır. Arkadaştan da öte ilk aşkın olur kendisi. O da sana boş değildi aslında ama kader yollarınızı ayırdı bir şekilde.

18. Tsubasa

Sen evde kendini ataride Tank 90 oynamaya kaptırmışken, adını seslenip sokağa top oynamaya çağıran arkadaşın olur kendisi. Hemen pencereden bakıp, birazdan çıkacağını söylersin. Bu esnada annen akşam ezanı okunduğunda evde olman gerektiğini her zamanki gibi hatırlatır.

Mahalle maçlarında takımına adam seçen havalı çocuktur, neyse ki seni her zaman ilk adamı olarak seçer. Gazozuna yaptığınız maçlarda kazanan taraf olacağını her zaman biliyorsundur. Ne de olsa onunla aynı takımdasın.

19. Gülşen Bubikoğlu ile Tarık Akan

Güzelliğine ölüp bittiğin teyzen ile yakışıklılığına hayran olduğun teyzenin sevgilisi olurlar. İkisi de evlilik hazırlığı yapıyorlardır. Yaza düğün var diye onlardan daha heyecanlısındır. Ve sen de ileride onlarınki gibi bir aşkın hayalini kurarsın.

20. Heidi

Köyde yaşayan kuzenin olur. Onun yanına gittiğinde dağ, bayır gezersiniz. Eve gitme vakti geldiğindeyse 'N'olur biraz daha kalalım' diyecek kadar iyi anlaşırsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Ayşecik

21. Ayşecik

Biricik ablandır. Bazen atışsanız da onu dünyalar kadar seversin. Hayat Sevince Güzel şarkısını öyle güzel söyler ki onu dinlerken derdini tasanı unutursun. Mutluluk kaynağındır, idolündür.

22. Ve son olarak; sen, annen ve baban...

22. Ve son olarak; sen, annen ve baban...

Mahallelinin üstünüze nazar değdirmesi muhtemel bir aileye sahipsindir. Bu ülkede çocuk olunca Sezercik oluyorsun haliyle. 😅

Şimdi büyüdün; onların bir kısmı hayattan göçüp gitse de her biri unutamayacağın bir anı olarak kaldı.

Yine de ara ara o mahalleye gidip gelirsin. 😌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
410
259
107
33
9
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Begüm Özer

Belki de Zeki Alasya- Kemal Sunal- Tarık Akan- Barış Manço ve Bob Ross gittikleri yerde kurmaya başlamışlardır bu mahalleyi.... vaktimiz gelince bizde gideri... Devamını Gör

Uygar Aytun

Adile Naşit ve Sadri Alışık da katılmıştır onlara...

Ness

hep hugoya katılmak istemiştim ama telefonumuz tuşlu değil çevirmeliydi anlayamazsınız :(

Emre ç

oda zormuş be

Rıza Ecevit

ulan editör kalbimi okşadın çok duygulandım bir an şener şeni eniştem, zeki alasya metin akpınarı amcalarım münir özkul dedem adile naşit babaanem hulusi ken... Devamını Gör