Görüş Bildir
Haberler
Bir Şans Ver Projesi ile 8 Eski Hükümlü İş Sahibi Oldu

Bir Şans Ver Projesi ile 8 Eski Hükümlü İş Sahibi Oldu

Necati Öztürk
14.10.2014 - 14:30 Son Güncelleme: 14.10.2014 - 16:38

Bir Şans Ver projesi ile 8 eski hükümlü iş sahibi olurken düzenlenen meslek edindirme kursları ile 60 eski hükümlü kalifiye eleman olarak yetiştirildi. EKAV desteğiyle kurulan otopark ve çay ocağında istihdam edilen 5 kişi, suçtan uzaklaştırılarak iş sahibi yapıldı.

OTOPARK VE ÇAY OCAĞI YAPILDI

Merkez Akdeniz İlçesine bağlı Mesudiye Mahallesinde belirlenen alana Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar Belediyesinin verdiği yapı desteği ile bir otopark ve çay ocağı inşa edilirken inşaat sürecinde meslek edindirme kursuna katılan eski hükümlüler de çalışarak destek verdi. Oto yıkama, halı yıkama ve çay servisi hizmeti vererek kazandıkları paralar ile hayata tutunmaya çalışan eski hükümlüler, müşteriler ve diğer esnafla iletişim kurarak sosyal yaşama adapte oldu.

ARABA, HALI YIKIYORUM EKMEĞİMİ KAZANIYORUM

Cezaevinden çıktıktan sonra özel sektörde iş bulamadığını ifade eden eski hükümlü 28 yaşındaki Abdulkadir İlgen, '3.5 sene cezaevinde kaldım. Birkaç ay önce çıktım. Eski hükümlü olduğum için iş bulamadım. Maddi durumum da iyi değildi. Babamı kaybedince de mecburen iş aramaya başladım. İŞKURda iş bulmaya gittim. İş bulamadım ama bu proje sayesinde işe başladım. Halı yıkıyorum, araba yıkıyorum, ekmeğimi kazanıyorum, evime ekmeğimi götürüyorum ve mutluyum. Çalışmak çok güzel bir duygu. İnsan çalışınca aç kalmaz. Bizim için önemli olan, artık ter döküp ekmek kazanmak. İşim olduğu içim mutluyum ve huzurluyum. Bana bu işi verenlerden Allah razı olsun' dedi.

İYİ HİZMET ALIYORUM

Eski hükümlülerin çalıştığı oto yıkama merkezinin sürekli müşterisi olan 30 yaşındaki Mehmet Dağ ise şu ana kadar çok iyi hizmet aldığını belirterek, 'Arabamı yıkatmak için çok sık geliyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Her geldiğimde de arkadaşlar yıkıyorlar. İşlerini çok temiz yapıyorlar. Ne şekilde dediysek ona göre yapıyorlar. Bazı insanlar eski hükümlüler olduğu için belki korkuyordur buraya gelmek için ama öyle bir şey yok. Sakın korkmasınlar. Gayet güler yüzlü insanlar. Burada ekmek parası için çalışıyorlar. Arkadaşlardan yana bir sıkıntımız olmadı. Hayatta herkese bir şans verilmeli' diye konuştu.

kaynak: mersin haber

Kaynak: http://www.mersindehaber.com/mersin/m...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın