Görüş Bildir
Haberler
Bir Saatlik Dava İçin 18 Saatlik Yol: 'Ne Adalet Var, Ne Vicdan'

Bir Saatlik Dava İçin 18 Saatlik Yol: 'Ne Adalet Var, Ne Vicdan'

Onedio Medya
15.01.2016 - 23:28

Balıkesir'de görülen Abdullah Cömert davasında bugün de sanık hakkında tutuklama kararı çıkmadı. Anne Cömert, 'Biz 18 saat yol geldik, mahkeme 1 saat sürdü, katil yine serbest' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hatay'daki Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili davanın 7'nci duruşması bugün Balıkesir'de yapıldı.

Duruşmaya Cömert'in babası Edip Cömert, annesi Hatice Cömert de katıldı. Tutuksuz sanık A.K.'nin ifadesi Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle alındı. Mahkeme heyeti, Cömert ailesinin avukatlarının sanığın tutuklanması talebini reddederek, duruşmayı müştekilerin esasa ilişkin görüşlerinin alınması için 19 Şubat'a erteledi.

Mahkeme çıkışı açıklama yapan anne Hatice Cömert, Antakya'dan 18 saat süren yolculukla Balıkesir'e geldiklerini belirterek, 'Biz adalet istiyoruz ama adalet yok. Ne adalet var, ne vicdan var.' dedi.

'Ben 2,5 yıldır ağlıyorum' diyen anne Cömert, '2,5 yıl geçti. Hakim ve savcılar korkuyor, ceza vermiyor. Katil dışarıda, tutuklamıyorlar çünkü herkes korkuyor. Bizi Hatay'dan Balıkesir'e sürüklediler. Neden bu dava Hatay'da görülmedi? Çünkü bizi yormak istiyorlar. Bize ceza veriyorlar' diye konuştu.

Avukat Can: Son yaklaşıldı

Avukat Hatice Can da davada artık sona yaklaşıldığını belirtirken,“Bu celsede polisin tutuklanma istemimiz kabul edilmedi ancak gelecek celsede tutuklanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Slark

arkadaş resme bakarmısınız tam bir pkk gösterisine dönmüş,şimdi adamın biri çıkıp iyikide ölmüş dese kim ne diyebilir, kısmen haklı olur bunu söyleyen kişi. ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

kardeş, bu çocuk herhalde senin benim gibi biri ama pkk lılar bu çocuktan nemalanmaya çalışıyorlar. adamlar geziye bile sahip çıkmaya çalıştı sen ne diyon. b... Devamını Gör

Anarchy

80 yaşında mezara giren annesi için hüngür hüngür aglayan karaktersiz adam gelmiş gencecik insanalrın ölümüne sevınıyor ve emri ben verdim diyebiliyor. En kö... Devamını Gör