Görüş Bildir
Haberler
Bir Partide Sarhoş Olmaktan Nasıl Kurtulabilirsiniz ?

Bir Partide Sarhoş Olmaktan Nasıl Kurtulabilirsiniz ?

Asil Terzi
02.10.2014 - 23:26 Son Güncelleme: 03.10.2014 - 03:09

Siz hiç, sarhoş olmadan bir fıçı içki içip ertesi sabah akşamdan kalma olmadan uyandınız mı ? Sarhoş olmadan tüm gece nasıl içki içebilirsiniz ? Alkol töleransı kişiden kişiye değişir mi ? “Hemen sarhoş olmak istemiyorum” diyorsanız Bu bayram bir partiye davetliyseniz gitmeden püf noktalarını aklınızda tutun !

Kaynak: http://www.sheysizbayan.com/sarhos-ol...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Boston Beer Company kurucusu ve Samuel Adams biralarının CEO’su Jim Koch yurtdışında özel bir TV kanalına verdiği sıra dışı önerilerle sarhoş olmadan bir gece boyunca içki içmenin sırlarını deşifre etti.

Çözümün maya’da olduğunu belirten Koch “İçmeye başlamadan önce sıradan, marketlerde herkesin bulabileceği maya’yı içeceğiniz her bir bardak başına bir çay kaşığı ölçekte içmelisiniz” dedi ve ekledi;“Maya’nın tadı size garip geliyorsa yoğurtla bunu şeffaflaştırabilirsiniz.”

Alkol’ün karaciğere gidenedek yıkılmadığını belirten ve bu nedenle uzun bir sarhoşluk durumu yaratacağını söyleyen Koch, maya faktörünün midenize indiği an yıkıma başlatması olduğunu açıkladı. Ayrıca bu yöntemle, gecelik gereksiz kilo artışlarından ve karaciğer hasarından da kurtulabileceğinizin sırrını vermiş oldu.

Bugüne kadar “Arkadaşım da içiyor ona neden bir şey olmuyor ?” sorusuyla yüzlerce kez karşılaştığını belirten Koch bunun sebebinin üç ana faktöre bağlı olduğunu belirtiyor; Etnik yapı, vücut ağırlığı ve açlık-tokluk hali. Doğu Asya ve Hint kökenli kişilerin alkole dayanıklılığının bilimsel evrim süreçlerine bağlı olduğunu söyleyen ünlü CEO, zayıf kişilerin metebolizmalarının hızlı çalışmasından dolayı alkol yıkımının daha hızlı olduğunu  ve daha çabuk sarhoş olduklarını da sözlerine ekledi.

Açken ve yüksek dougunluk hissi varken alkol tüketmenin daha zararlı olduğunun altını çizen Koch ayrıca, “Çabuk sarhoş olmak istemiyorsanız tercih ettiğiniz kokteyllerde diyet ürünler kullanılmadığından emin olun.” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0