Görüş Bildir
Haberler
Bir Öğrencinin Anlatımı ile İstanbul Üniversitesi'nde Neler Oldu?

Bir Öğrencinin Anlatımı ile İstanbul Üniversitesi'nde Neler Oldu?

Onedio Medya
04.12.2015 - 13:30 Son Güncelleme: 04.12.2015 - 14:53

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde ajansların verdiği bilgiye göre 'karşıt görüşlü' öğrenciler arasında çıkan olaylarda yaklaşık 50 öğrenci gözaltına alındı. Olaya ilişkin bianet'e konuşan bir öğrenci 'IŞİD yanlısı dediğimiz, aralarında öğrencilerin de olduğu ancak dışarıdan gelenlerin daha yoğunlukta olduğu bir grup var. Çarşamba günü gerginlik yaratmışlar ve 'Gelip hesabını soracağız' demişlerdi.' açıklamasında bulundu. Öğrencinin anlatımı şöyle devam ediyor: 'Polis, ‘IŞİD yanlısı’ dediğimiz grubun etrafını çevirmişti. Polisin durdurduğu noktaya geldiğimizde arbede yaşandı. Polis, koridorları ve dersliklere girerek gözaltılar yaptı.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre sabah erken saatlerde çıkan olaylar nedeniyle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri fakülteye girerek kavgaya müdahale etti.

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre polis, dün çıkan olaylar nedeniyle, üniversitenin Beyazıt'taki Merkez Kampüsü'nün içinde ve çevresinde tedbir aldı. Bugün de iki grubun üniversite bahçesinde karşı karşıya gelmesi üzerine tekrar kavga çıktı. Müdahale sonrası 47 öğrenci gözaltına alındı.

Gözaltına alınan öğrenciler polis minibüslerine bindirildi. Polisin önlemleri devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne oldu?

İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğrencinin söylediğine göre gerginlik 2 Aralık Çarşamba günü başladı. Bianet'e konuşan öğrenci, şunları söyledi:

'IŞİD yanlısı dediğimiz, aralarında öğrencilerin de olduğu ancak dışarıdan gelenlerin daha yoğunlukta olduğu bir grup var. Çarşamba günü gerginlik yaratmışlar ve 'Gelip hesabını soracağız' demişlerdi.

3 Aralık Perşembe günü üniversitedeki solcu, demokrat öğrenciler ‘Cihatçı çetelere izin vermeyeceğiz’ başlıklı IŞİD karşıtı bildiri dağıttı. Bildiri sonrası Fen kapısından giren sopalı grup ‘Cihatçılara çete diyemezsiniz’  diyerek öğrencilere saldırdı. Öğrenciler grubu püskürttü. Polis, saldıranlardan bazılarını gözaltına aldı.

Bugün de okula toplu giriş yaptık. Polis, ‘IŞİD yanlısı’ dediğimiz grubun etrafını çevirmişti. Polisin durdurduğu noktaya geldiğimizde arbede yaşandı. Polis, koridorları ve dersliklere girerek gözaltılar yaptı. Gözaltılar birkaç kez tekrarlandı. Daha sonra o gruptan da birkaç kişi de gözaltına alındı. Ancak kaç kişi alındı, bir kısmı hala okulda mı bilmiyoruz.'

Üniversitede 'cihatçı çetelere geçit yok' pankartıyla açıklama

Üniversitede 'cihatçı çetelere geçit yok'  pankartıyla açıklama

Üniversitede yaşanan olaylar karşısında saat 15.00’te Edebiyat Fakültesi kapısı önünde basın açıklaması yapan öğrenciler saldırı ile karşılaştı.

Basın açıklamasında da soda şişeli saldırı

Görgü tanığı öğrencinin aktardıklarına göre olay şöyle yaşandı: 

“Basın açıklaması yapmak üzere kapının önüne çıktık. ‘Allahu ekber’ sesleri geldi ve soda şişeleri attılar. Polislerin yanındalardı. Polis de anlamadı ne olduğunu. Birini gözaltına aldı. Diğeri de sopayla koşarken okulun kapısından gözaltına alındı. Biz de okula geri girdik.”

“Şişe atanlardan biri geçtiğimiz sene benzer saldırılara katılanlardandı. Diğerini tanımıyoruz.

“Polis ‘Basın açıklaması yapın güvenlik alırız’ demişti. Nasıl güvenlik aldığını gördük. Attıkları şişe değil başka bir şey de olabilirdi.'

Öğrencliler saat 16.00'da okuldan toplu halde çıktı.

DHA, AA, Bianet ve 140journos

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda