Görüş Bildir
Haberler
Bir Kısmını Duymadın Bile! Son On Yılın IMDB'de En Çok Puan Kapmış 19 Türk Filmi

etiket Bir Kısmını Duymadın Bile! Son On Yılın IMDB'de En Çok Puan Kapmış 19 Türk Filmi

Belki bir kısmını ilk kez duyuyor olduğunuz, bazısı gişede başarılı bazısı ile az ama öz seyirci bulmuş filmleri sizin için derledik. Son on yılın IMDB puanı en yüksek 20 filmi işte şöyle...

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Babam (2017) IMDB: 7.8

19. Babam (2017) IMDB: 7.8

Yusuf Tunalı sardalya konserve fabrikası sahibidir. Batmakta olan fabrikayı kurtarmaya çalışan Yusuf Tunalı, karısı vefat edince, zihinsel engelli oğlu Arif'le baş başa kalır. Oğlunu, engeli sebebiyle yıllardır kabullenememiş Yusuf için, bu durum büyük bir sınav olacaktır. Genç öğretmen Feride ise atanamadığı için Yusuf’un fabrikasında çalışmaya başlar. Arif, Feride’nin ilgisiyle kabuğundan çıktıkça, Yusuf’un da Arif’e olan bakışı değişir. Yusuf, Feride ve Arif’in yaşadıkları, çevrelerinde olup bitenler, bu üç insanı birbirine daha da yakınlaştırır. Yusuf içinde saklı olan iyi insanı Feride ve oğlu Arif’in etkisiyle gün yüzüne çıkarmaya başlar. Dertleri ve sorumlulukları Yusuf'un sürpriz kararlar almasına yol açar.

18. Bir Zamanlar Anadolu'da (2011) IMDB: 7.8

18. Bir Zamanlar Anadolu'da (2011) IMDB: 7.8

Anadolu’nun bozkırında saatlerdir süren bir cinayet soruşturması herkesi yormuştur. Savcı, komiser, jandarma ve doktordan müteşekkil bir ekip, Kenan’la Ramazan’ın gömdüğü cesedi aramaktadır.

17. Kabadayı (2007) IMDB: 7.9

17. Kabadayı (2007) IMDB: 7.9

Ali Osman, yılların tecrübesiyle gayrı-meşru bir meslek olan kabadayılıkta, kendi etik çerçevesiyle ayrıksı bir yerde durmaktadır. Tüm camiasında iyi tanınan bir adam olan Ali Osman, ezilenleri korumaya yönelik bir genel tavır takınmıştır. Devran ise gençliğinin getirdiği bir heyecanla Ali Osman’ın tam karşısında konumlanan bir karakterdir. Onun tek amacı, kabadayı davranışlarıyla piyasada kendine daha sağlam bir yer edinmek ve daha çok güçlenmektir. Karşıt güçlerin çarpıştığı illegal bir camia, yeni bir savaşın eşiğindedir.

16. Yaşamın Kıyısında (2007) IMDB: 7.9

16. Yaşamın Kıyısında (2007) IMDB: 7.9

Emekli bir dul olan Ali, yalnızlığını paylaşacağı bir insan ararken 'hayat kadınlığı' yapan Yeter ile tanışır. Para karşılığı kendisine hayat arkadaşlığı yapmasını öneren Ali’nin bu teklifini, Alman Dili Ve Edebiyatı profesörü olan oğlu Nejat, hiç olumlu karşılamaz. Nejat için Yeter’in 'mesleği' kabul edilemezdir. Yeter’in asıl amacının Türkiye’de üniversitede okuyan kızını rahat ettirebilmek olduğunu anlayan Nejat, Yeter’e karşı daha sıcak duygular beslemeye başlar. Yeter’in beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetmesi üzerine kızı Ayten’i bulmaya Türkiye’ye gitmeye karar veren Nejat’ın hayatında bambaşka bir pencere açılacaktır. Bilmediği tek şey ise, siyasi eylemci Ayten’in kaçak olarak Almanya’ya gitmiş olduğudur. Nejat’ın tahmin ettiği zamanda ve şekilde olmasa da, bir gün tüm bu karakterlerin yaşamları beklenmedik bir şekilde kesişecektir.

15. Kelebeğin Rüyası (2013) IMDB: 7.9

15. Kelebeğin Rüyası (2013) IMDB: 7.9

Zonguldak'ta yaşayan, iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadırlar. Ayakları üzerine yeni kalkan genç Cumhuriyet, bir yandan modernleşme çabasındayken, aynı yıllarda Avrupa'da da çetin bir savaş yaşanmaktadır. Belediye Başkanı'nın kızı Suzan'ın Zonguldak'a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer'in şiire olan inancı daha da artar. Henüz lise öğrencisi olan Suzan, çevresinin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş olur. Fakat 1940'lı yılların vebası olan verem, iki genç insanın da sağlığını git gide tehdit etmektedir. Rüştü ve Muzaffer'in hem kendi gelecekleri, hem de dünyanın gidişatı hayra alamet değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Dedemin İnsanları (2011) IMDB:8.0

14. Dedemin İnsanları (2011) IMDB:8.0

Ozan, Ege'nin sevimli ve küçük bir sahil kentinde geniş ailesiyle yaşayan 10 yaşında bir çocuktur. Ailesinin kökenleri şimdi Yunanistan'a bağlı olan Girit Adası'na dayanmaktadır ve dedesi Mehmet Bey zamanında mübadele ile Türkiye'ye göçmek durumunda kalan Giritli bir göçmendir. Bu yüzden mahallede Ozan'a arkadaşları 'gavur' diye seslenmektedir. Dışlanmaktan korkan Ozan ise gavurluğu reddederek 'Biz Türküz!' diye ailesine ve dedesine kafa tutar. Yaşadıkları kasabanın saygın eşrafından olan Mehmet Bey ise çevresindeki herkese el uzatan, yardımsever biriyken torununun bu hırçın haline üzülmektedir. Kendisi henüz 7 yaşında küçük bir çocukken Giritten İzmir'e göç etmek zorunda kalan Mehmet Bey, şimdi torununa atalarının geçmişini, doğduğu toprakları ve içinde sakladığı özlemi Ege'nin mavi sularına bıraktığı şişelerle anlatacaktır.

13. Devrim Arabaları (2008) IMDB: 8.0

13. Devrim Arabaları (2008) IMDB: 8.0

İhtilalden bir sene sonra Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, uzun zamandır hasretini çektiği yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiğini açıklar. Hemen işe koyulan 23 mühendisin önünde bu otomobili yapmak için Cumhuriyet Bayramı’na kadar yalnızca 130 gün vardır. Devrim adı verilecek olan bu arabayı üretmek için 23 mühendis el ele verecek, kariyerlerini ve aile hayatlarını riske atarak zamanla, yoklukla, politikayla, karşılarına çıkan sayısız engelle baş etmek zorunda kalacaktır. Benzini bitti diye yolda kalan araba etiketiyle  Devrim arabası unutulmuştur...

12. Sarmaşık (2015) IMDB: 8.0

12. Sarmaşık (2015) IMDB: 8.0

Bir armatör iflas eder ve o sırada seferde olan gemisindeki mürettebat gemide mahsur kalır. Zira deniz hukuku gereği gemide kalmak zorundadırlar ve hiçbir yere kıpırdayamazlar. 5 gemici ve bir de kaptandan oluşan mürettebat bu huzursuz bekleyişte hiyerarşik güç mücadelesine girecektir.

11. Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) IMDB: 8.0

11. Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) IMDB: 8.0

Cemal, Manisa'nın Akhisar kasabasında babasıyla yaşayan ve kendi berber dükkanlarında çalışan bir adamdır. Kendi halinde gibi görünen Cemal'in içine bir sıkıntı çöker, kendisi bile ne olduğunu bilemez. Öte yandan hemen hemen herkesin birbirini tanıdığı bu kasabada, gayet sıradan gibi görünen insanların olağanüstü güçleri vardır. Kimi zamanı durdurur, kimi duvarların ardını görür, kimi ölümsüz. Ama hiçbiri de süper kahraman değildir. Herkes her şeyi bilir ve normal hayatına devam eder...

10. İtirazım Var (2014) IMDB: 8.0

10. İtirazım Var (2014) IMDB: 8.0

Selman Bulut, bir zamanlar antropolojiyle ilgilenmiş eski bir boksör, şimdilerdeyse bir camide görev yapan sıradışı bir imamdır. Bir gün camide namaz kıldırdığı sırada caminin içi silah sesleriyle yankılanır. İçeride bulunan kişilerden biri yere yığılır ve hayatını kaybeder. Olay yerine gelen polis ilk delilleri toplar ve araştırma süreci başlar. Selman Bulut bu olay sonrasında harekete geçer ve şüphelendiği kimi kişi ve durumların üzerinden davayı çözmeye karar verir. Her ipucu işleri beklemediği bir noktaya götürür ve olaylar gittikçe daha gizemli bir hal almaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Antikacı (2015) IMDB: 8.2

9. Antikacı (2015) IMDB: 8.2

Ertan, ailesinin içinde yaşanan kıskançlık oyunlarının büyük bir trajediye dönüşmesiyle intihara teşebbüs eder. Ertan komaya girer ve bir ambulans içerisinde hastaneye yetiştirilmektedir. Bu yolculuk esnasında ise bir başka sıra dışı yolculuğa adım atar. Belirli belirsiz gördüğü kişiler, hayal meyal duyduğu sesler ile birlikte bilinçaltında bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta pişmanlıkları ve kibri yüzünden kaybettiği ailesiyle yüzleşirirken ruhunu kurtarmak için bilmeceleri çözüp kendisiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

8. Nefes: Vatan Sağolsun (2009) IMDB: 8.2

8. Nefes: Vatan Sağolsun (2009) IMDB: 8.2

2365 metre yükseklikteki Karabal Jandarma Karakolu'nu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki kırk askerin hikayesidir. Büyük çaplı bir sınır ötesi operasyonun başlamasıyla, telsiz röle istasyonunun bulunduğu Karabal Jandarma Karakolu'nun önemi daha da artmıştır. Çünkü operasyona katılan birliklerin haberleşmesi artık bu röle istasyonu ile sağlanacaktır. Güneydoğu’da Irak sınırına yakın bir ilçedeki Komando Tugayı'nda görevli Yüzbaşı ve emrindeki askerler, tipi ve karla mücadele ederek iki gün süren intikalin ardından karakola ulaşırlar. Karakol'da bulunan Jandarma askerleri ile birlikte geçirdikleri günlerde acıyı, sevinci ve hasreti paylaşırlar; son güne kadar karakolu ve telsizi koruma görevlerini yerine getirmek için mücadele ederler.

7. Kış Uykusu (2014) IMDB: 8.2

7. Kış Uykusu (2014) IMDB: 8.2

Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın'ın o günden sonra başlayan kış uykusu, bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla..Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder.

6. Dağ (2012) IMDB: 8.3

6. Dağ (2012) IMDB: 8.3

İstanbullu Oğuz, bedelli askerliği tercih etmek yerine vatani görevini kısa dönem olarak bölüğünde yerine getirmeyi tercih eder. Keçiörenli Bekir ise ne askerlerle ne komutanlarla iyi geçinebilen, başlı başına arıza bir uzun dönem eridir. Asiliğinden dolayı aldığı cezalarla da askerliği iki sene uzamıştır. Oğuz ile sürekli dalaşan ve ona ters giden Bekir, 'poşetsin sen' diye küçümsediği dönemdaşıyla omuz omuza mücadeleye gireceğinden de habersizdir. Bu bölükten bir ekip, bir iletişim anteninin tamiri için görevlendirilir. Fakat habersiz biçimde teröristlerin pususuna düşerler. Ekipten sadece Oğuz ve Bekir hayatta kalır. İki genç asker aralarındaki çekişmeyi bir kenara bırakıp karşılarındaki gerçek düşmana karşı koyarlar. Amansız hava koşulları ve coğrafyaya rağmen hayatta kalarak vatanı korumak birincil vazifeleridir.

5. Bir Nefes Yeter (2017) IMDB: 8.5

5. Bir Nefes Yeter (2017) IMDB: 8.5

Yakışıklı delikanlı Yaman, içten içe mutsuz ve kayıp bir adamdır. Ancak günün birinde her şey değişiverir. Yaman beklemediği bir anda, sıcakkanlı, iyimser, güzeller güzeli Nefes'le tanışır. Güzel kızla yolları göl kıyısında yer alan küçük bir kasabada kesişir. Kimi zaman karanlık gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalan Yaman ve Nefes'in hayatı bir araya geldiklerinde bambaşka bir hal alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Vicdan Ağacı (2016) IMDB: 8.6

4. Vicdan Ağacı (2016) IMDB: 8.6

Kuşadası, Kirazlı Köyü'nde Menderes ve yatalak abisi Adnan birlikte yaşarlar. Menderes kendini bakıma muhtaç olan abisine adamıştır. Köyün emlakçısı Reşit iki kardeşin oturduğu evi almak ister. Reşit, Menderes'e evi ve araziyi satıp abisini Adnan’ı huzurevine yerleştirmesi için nasihat verir. Adnan bu konuşmayı öğrendiğinde iki kardeş geçmişleriyle yüzleşecektir. İki kardeşin aynı kadına duyduğu derin sevgi ve aralarındaki vicdan muhasebesi kırılma noktası olacaktır.

3. Taksim Hold'Em (2017) IMDB: 8.7

3. Taksim Hold'Em (2017) IMDB: 8.7

Alper'in nişanlısı cumartesi akşamı evlerinin yakınındaki protestoya katılmak ister ve bunun için Alper'e baskı yapar. Ama o tüm ısrarlara rağmen protestoya katılmayı reddeder. Her hafta yaptıkları gibi evde lise arkadalarıyla toplanıp poker oynacaklardır. Oyuna başlamadan eyleme katılıp katılmamak üzerine bir tartışma başlar. Tam da bu sırada sokakta kargaşa başlamıştır.  Alper’in tüm itirazlarına rağmen arkadaşları evin kapısını açıp dışarıdaki insanların eve sığınmasına izin verirler. Alper olaylara karıştırılmak istemediği için bencillikle suçlanır ve yaşananların etkisiyle tartışmalar şiddetlenir.

2. Ayla (2017) IMDB: 9.3

2. Ayla (2017) IMDB: 9.3

1950 yılında Kore Savaşı'nda yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?

1. Dağ 2 (2016) IMDB: 9.7

1. Dağ 2 (2016) IMDB: 9.7

Teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki arkadaş Oğuz ve Bekir,  6 yıl sonra özel bir görev için Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi'ne katılır. Timin özel görevi ise Kuzey Irak'ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban'ı kurtarmaktır. Ancak bu sefer düşman geçmişteki gibi bir tane değildir. MAK'ın karşısında bu acımasız coğrafyada birbiriyle çatışan birden fazla kuvvet vardır ve işler bu sefer hiç olmadığı kadar zordur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
851
235
81
38
37
27
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can_Can

Dağ 2 güzel filmdi ama kusura bakmayın 9.7 de anasının nikahı yani..

Seda Yentürk

FİLMLERİN IMDB PUANLARI HEP YANLIŞ YAZILMIŞ...

Ufuk Uçar

Dağ-2 tamamen dönemimizde esen milliyetçilik havasından birinci oldu. Elbet kötü film değil ama birinci olması bu yüzden. Yoksa ilk üçe giremeyebilir bile. A... Devamını Gör