Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Bir Dönem Saçını Uzatarak Hayranlarının Gözlerini Kanatmış Ünlüler

etiket Bir Dönem Saçını Uzatarak Hayranlarının Gözlerini Kanatmış Ünlüler

14.04.2016 - 14:56

Nostalji yaparken, 90'ların, 2000'lerin özlemini duyarken genelde 'Ne güzeldi o günler.' tepkisi veriyoruz. Peki, giyim tarzı ve saç stilleri açısından aynı şeyi söyleyebilir miyiz? Sanmıyoruz. İşte berberine plaket verilmesi gereken, bir daha saç uzatması yasaklanması gereken ünlülerimiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kıvanç Tatlıtuğ

1. Kıvanç Tatlıtuğ

Arşivlerin karanlık diplerinden gelen bir fotoğraf. Kıvanç'ın yakışıklılığı karşısında hasetinden çatlayan erkeklerin kullanması gereken yegane görsel. Dünyadaki tüm düşmanlıkları, fikir ayrılıklarını bitirecek, birbirini bitirmeye yemin etmiş kişileri bile 'Kısa saçlı hali daha iyi.' cevabında birleştirecek bir saç stili.

2. Nejat İşler

2. Nejat İşler

Karizmasıyla kadınları kendine hayran bırakan Nejat Bey de eski rockerlardan. Görüntü bir süt markası reklamından olsa da, rock veya metal dinleyenlerin kedi kestiğine inanılan o dönemlerde uzun saç bırakıp deri mont giymek büyük cesaret işiymiş. Tabi her cesur eylem yakışacak diye bir şey yok.

3. Serdar Ortaç

3. Serdar Ortaç

Serdar Ortaç'ın bu saçı o dönem liselerde moda olmuştu. Okul müdürünün 'Kızım topla o saçlarını' baskısından yılan öğrenciler gerektiğinde minik bir at kuyruğu yapılabilen, gerektiğinde özgürce savurulan bu saç modelini çok beğenmişti. Daha sonra ünlü Fransız filmi Amelie'ye de ilham kaynağı olan bu saç sadece Serdar Ortaç'a yakışmamıştı.

4. Cemil İpekçi

4. Cemil İpekçi

Başkası olsa 'dönemin modası' diyebilirdik ama modayı kendisi yönlendiren  birisine yakıştıramadık.

5. Kenan Doğulu

Sahnesinin iyi olmasıyla bilinen Kenan Doğulu da kariyerinin ilk yıllarında 'yağlanmış saçı yıkamaya üşenip bakkala gitmelik at kuyruğu' stili saçlarıyla karşımıza çıkmıştı. Saçını kestirmesi isabet oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çelik

Kıpır kıpır şarkılarıyla 90'lara damgasını vuran Çelik de zamanında uzun saç gazına gelmiş ünlülerimizden. Steve Jobs'a ilham veren bol kazağı, uzun saçları ve bandanasıyla hafızalardan silinmeyen 90'lara ait görüntülerden.

7. Engin Altan Düzyatan

7. Engin Altan Düzyatan

Fön başarılı ama kısa saçlı hali daha iyi.

8. Haluk Levent

8. Haluk Levent

Haluk Levent'in ülkedeki alternatif müziklerin yolunu açması, toplumun büyük bir kesimine rock müziği sevdirmesi takdire şayan. Verdiği en iyi karar ise saçlarını kestirmesi.

9. Kaan Tangöze

9. Kaan Tangöze

Aslında Duman grubuyla tanıdığımızda da uzun saçlıydı ama Allah'tan ay kuyruğuyla meşhur olmadı.

10. Teoman

10. Teoman

Vallahi bıktık bu eski rockerlardan. Arkadaşım saçın kısa olunca elektro gitar ciuuuv diye ötmüyor mu? Davulcun mu yavaşlıyor? Teoman da çok şükür bu uzun saç gazına kısa süre gelmiş müzisyenlerimizden. Karizmasını da değişimine borçlu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Athena Gökhan

11. Athena Gökhan

Gökhan Özoğuz da eski punkçılardan.

12. Harun Kolçak

Uzun saçın moda olduğu, popçuların yarısının uzun saçlı olduğu bir dönemde bile Harun Kolçak'ın bu stili insanlara ilginç gelirdi. Zor dönemlerdi...

13. Halit Ergenç

13. Halit Ergenç

Karizması ve oyunculuğuyla sadece ülkemizi değil dünyayı da kendine hayran bırakan Halit Ergenç de zamanın modasının gazabına uğramış isimlerden.

BONUS: Kubat

Uzun saçı ülkeye getiren kişilerden.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1087
323
271
81
72
49
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan Candemir

kubat için uzun saçı türkiye'te getiren kişilerden diyen editör; Barış Manço,Erkin Koray,Cem Karaca,Cahit Berkay Yunanlı mıdır?

Cengo

Halit Ergenç ileride bırakamayacağını öngörmüş olacak ki o yıllar acısını çıkarmış. Gerçi o kadar paran olduktan sonra kafan olmasa ne fark eder.

Lisami

Kaan Tangöze şimdi de pek farklı değil aslında. Ucundan aldırmış gibi sadece. Ayrıca Cemil İpekçi'nin saç boyutu normal bence, anormal bir durum yok ve Engin... Devamını Gör