Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Bir Dönem Gençliğin Elinden Düşürmediği Çok Popüler 28 Gençlik ve Müzik Dergisi

etiket Bir Dönem Gençliğin Elinden Düşürmediği Çok Popüler 28 Gençlik ve Müzik Dergisi

Fulin
21.11.2015 - 23:12

İnternet çağından çok önce gençliğin en büyük bilgi ve eğlence kaynağıydı gençlik dergileri. Kaç nesil modayı, müziği, dünyadaki yenilikleri ve birçok bilgiyi bu dergilerden öğrendi. Hediyeleri, stickerları, posterleri ile odalarımızı, defterlerimizi süsleyen; okulda derslerden kaçış ve arkadaşlarımızla sohbet konusu olan gençlik dergilerini hatırlıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hey

1. Hey

1970 yılında yayın hayatına başladığı için kategorisinde öncü olan bu dergi; yerli ve yabancı müziğe eşit şekilde yer veriyordu. 90'lara kadar yayın hayatını sürdüren Hey müdavimlerinin çoğunun şimdi torun sahibi olduğunu düşünmek çok ilginç.

2. Blue Jean

2. Blue Jean

Gençlik dergilerinin efsanesi Blue Jean, 1987'de başladığı yayın hayatını hala başarıyla sürdürüyor. Birkaç nesil eskiten dergi sayesinde İngilizce şarkı sözlerini öğrendik, yeni isimler tanıdık ve posterleri ile odalarımızı duvarsız bıraktık.

3. Free

3. Free

80'lerin sonundan az bilinen, ama okurlarının hala özlemle andığı bir dergi Free.

4. Onyedi

4. Onyedi

80'lerin havalı gençliğine hitap eden Onyedi, müziğin yanı sıra tarih ve kültürel gelişmelerden de haber veren bir bilgi kaynağıydı.

5. Boom

5. Boom

Sezen Aksu danışmanlığında 80'lerin sonunda çıkan Boom da ömrü kısa olanlardan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Walkman

6. Walkman

Yine 80'lerden, değişik bir dergiydi Walkman. Başlıklar efsane.

7. Stüdyo İmge

7. Stüdyo İmge

Adından da anlaşılacağı üzere Stüdyo İmge tarafından 1985 yılında yayın hayatına başlayan dergi, 1993 yılına kadar farklı formatlarla hayatını sürdürdü. Belki de ismi yüzünden rağbet görmemiştir, kim bilir?

8. Gençlik

8. Gençlik

80'lerin gençlik ve müzik dergisi furyasıyla harekete geçen gazeteler de ek dergiler vermeye başladı. Güneş gazetesinin eki Gençlik, bunlardan en bilineniydi.

9. Stretch

9. Stretch

Sabah gazetesi de Stretch ile rekabete dahil oldu.

10. Tv'de 7 Gong

10. Tv'de 7 Gong

Yine ilginç isimli bir dergi ile karşı karşıyayız. Renkli televizyonun altın çağında televizyon ve müzik dergisini bir formatta buluşturan dergi, popüler konulara yer verdiği için yoğun ilgi görüyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Heavy Metal

11. Heavy Metal

Dönemin alternatif gençliğini de unutmak olmazdı.

12. Rock Kazanı

12. Rock Kazanı

90'ların popüler dergisi olarak, rock kültürünü gençliğe tanıtma misyonu edinen Rock Kazanı, eksikliklerine rağmen çok seviliyordu. Mektup canavarı köşesi sayesinde yurdun dört bir yanından mektup arkadaşı bulunabiliyordu. Derginin yayını 1995'te sona erdi, ancak 2000'lerin başında başka bir derginin yanında başında birkaç kez ek olarak çıktı.

13. Akgenç

13. Akgenç

90'ların başında Akbank sponsorluğunda kısa bir yayın hayatı olan bu dergi hakkında çok fazla bilgi yok.

14. Popcorn

14. Popcorn

Yine 90'ların başından kısa ömürlü bir dergi daha.

15. Number1

15. Number1

Number One'ın dergi girişimi pek uzun ömürlü olamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. She&He

16. She&He

90'lar sonunda kısa bir yayın hayatı olan bu dergi, ebat olarak çok büyük ve tuğla gibi ağırdı. Sıradan gençlerin hayat hikayeleri, uzun ve detaylı yazılar; bu dergiyi farklı yapan özelliklerdi.

17. Popsi

17. Popsi

90'lar sonundan yerli bir müzik ve gençlik dergisiydi. Günümüze ulaşan kapaklarının çoğunda Tarkan'ın olması dikkat çekici.

18. Top Pop

18. Top Pop

Popsi'yle aynı dönem, aynı konseptte ve aynı yayın grubundan çıkan Top Pop; o dönem bu tür dergilere ne kadar yoğun bir ilgi olduğunu gösteriyor.

19. Hey Girl

19. Hey Girl

Genç kız dergisi kavramının ülkemizdeki öncüsü olan Hey Girl; müzik, moda, makyaj, aşk hayatı, okul gibi pek çok konuda yararlı bilgilere sahipti. Yayın hayatına hala aynı istikrar ile devam eden ender dergilerden biri.

20. Cosmo Girl

20. Cosmo Girl

2000'lerle birlikte hayatımıza giren Cosmo Girl, Cosmopolitan'ın genç kız dergisiydi. Yurtdışı edisyonunun çevirisi olduğu için daha bir güncel duran dergi sanki biraz daha olgun genç kızlara hitap ediyor gibiydi. Bu tavrıyla artık büyüdüğünü düşünen genç kızların kalbini kazanmayı başardı. Dergi yayın hayatını yakın zamanda sonlandırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Go Girl

21. Go Girl

Çocukluktan genç kızlığa geçiş dönemine bir adaptasyon dergisi olan Go Girl; hitap ettiği yaş kitlesine yönelik bilgi verici ve kısa açıklamaların ağırlıkta olduğu bir dergiydi. Dergi yayın hayatına aralıksız devam ediyor.

22. Chica

22. Chica

Hafızalarda yer edemeden yayın hayatı sona eren bir dergi Chica.

23. Dream

23. Dream

Dream Tv tarafından 2006 yılında yayın hayatına başlayan ancak ömrü kısa olan Dream dergi, müzik ağırlıklı bir gençlik dergisi idi.

24. Yüxexes

24. Yüxexes

Yine Dream Tv'de Güven Erkin Erkal'ın sunduğu Yüxexes programıyla paralel olan dergi, dönemin yükselen yerli rock ve emo kültürüne çok uygundu. Dergide ayrıca her ay alternatif tarza sahip bir genç kız okurun poz verdiği Ruh Güzeli sayfası vardı :)

25. Salsa

25. Salsa

Tıpkı 80'lerde olduğu gibi, 2000'lerin başında da dergilere olan ilginin artması gazeteleri ek dergi vermeye yöneltti. Milliyet'in ek gençlik dergisi Salsa, incecik olması ve kalitesiz sayfalarına rağmen okullarda elden ele dolaştırılırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Trendy

26. Trendy

Hürriyet'in ek dergisi olan ve daha sonra ayrı satılmaya başlanan Trendy dergisi günümüze ulaşmayı başardı.

27. Rolling Stone

27. Rolling Stone

Kaliteli yayıncılığına ve dünyadaki başarısına rağmen 2010'ları göremeyen bir dergi de Rolling Stone oldu.

28. Billboard

28. Billboard

2010 yılında ani bir şekilde kapanan dergi, maalesef günümüze ulaşamadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
342
148
41
41
26
11
6