Görüş Bildir
Haberler
Bir Diploma Krizi Daha!

Bir Diploma Krizi Daha!

06.06.2014 - 16:33

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in YÖK tarafından denkliği olmayan üniversiteden mezun olduğu ve buna rağmen Türkiye'de yüksek lisans ve doktora yapabildiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Deniz AYHAN/Sozcu.com.tr

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dört senelik üniversite mezunu olup olmadığı tartışmaları sürerken, bir skandal iddia da Başbakan Yardımcısı İşler ile ilgili gündeme geldi.

YÖK TARAFINDAN DENKLİK VERİLMEMİŞ

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünde lisansını; Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü’nde yüksek lisansını ve aynı üniversitenin Tefsir Anabilim dalında doktorasını tamamladı.

Ancak Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümü’ne 1998 yılına kadar Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından diploma denkliği verilmediği ortaya çıktı. İddialara göre İşler, YÖK tarafından denkliği bulunmayan üniversiteden mezun olduktan sonra Türkiye’de yüksek lisans ve doktora yapabildi.

İDDİALARI KENDİSİNE SORDU

Skandalı Meclis gündemine taşıyan ve ayrı ayrı Başbakan Yardımcısı İşler’e ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya soran CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, “İşler’in diploma denkliği sağlanmadan yüksek lisans ve doktorayı tamamladığı iddiası doğru mudur?” diye sordu.

DİPLOMA DENKLİĞİ SAĞLANMADAN YÜKSEK LİSANS

Oran, İşler’e şu soruları yöneltti:

1. Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünden kaç yılında mezun oldunuz?

2. YÖK tarafından diploma denkliğiniz ne zaman verildi? Diploma denklik belgenizin tarih ve numarası nedir, onay makamı kimdir, belgede kimlerin imzası bulunmaktadır?

3. Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki üniversitelerin denkliğinin 1998 yılından itibaren verildiği, ancak sizin bu tarihten önce lisans diploma denkliğiniz sağlanmadan yüksek lisans ve doktorayı tamamladığınız iddiası doğru mudur?

4. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktorayı hangi tarihlerde tamamladınız?

5. Suud Üniversitesinde, Rabıta örgütünden destek alarak eğitim gördüğünüz iddiası doğru mudur?

ONAY BELGESİNDE KİMİN İMZASI VAR?

Oran’ın Avcı’ya yönelttiği sorular şöyle:

1. Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümüne hangi tarihten itibaren YÖK tarafından lisans diploma denklik belgesi verilmektedir?

2. Emrullah İşler (Baba adı Abdullah, ana adı Zeliha, 7 Ocak 1960 Ankara Kızılcahamam Kuşçuören köyü doğumlu) tam olarak hangi tarihte YÖK’ten, Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümü için lisans diploma denklik belgesini aldı? Bu belgeyi kim düzenledi, onay imzaları kime aittir?

3. Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki üniversitelerin denkliğinin 1998 yılından itibaren verildiği, ancak Emrullah İşler’in bu tarihten önce lisans diploma denkliğini almadan Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktorasını tamamladığı bilgisi doğru mudur? YÖK Kayıtlarına göre Emrullah İşler tam olarak hangi tarihte yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı?

4. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü kayıtlarına göre Emrullah İşler’in Yüksek Lisans ve doktora belgelerinin numarası ve tarihleri nedir?

Kaynak: http://sozcu.com.tr/2014/gundem/bir-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0