Görüş Bildir
Haberler
Bir Çılgınlık Yapıp Saçınızı Koyu Renge Boyatmadan Önce Bilmeniz Gereken 12 Şey

etiket Bir Çılgınlık Yapıp Saçınızı Koyu Renge Boyatmadan Önce Bilmeniz Gereken 12 Şey

Fulin
02.04.2017 - 09:10

Belki sarıya boyattığınız saçlarınızdan sıkıldınız, belki de doğal kahverengi saçlarınızı daha koyu bir renge; örneğin keskin bir siyaha çevirmek istiyorsunuz. Koyu rengin kullanımı çok kolaydır diye düşünmeden önce bu içeriği okumanızda fayda var. İşte avantajları ve dezavantajlarıyla saçlarınızı koyuya boyattığınızda yaşayacaklarınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha genç görüneceksiniz, ama her zaman değil.

Koyu rengin kişiyi daha genç gösterdiği bir gerçek ama gerçekte herkes kendi yaşının civarında gösterir. Yani bu öyle fark edilebilecek bir gençlik değil. Bu durum daha çok yanlış ve yüzü hasta gösteren sarı tonlarını kullananlar için geçerli. Ayrıca doğru koyu tonu bulmalısınız, cilt tonunuza uymayan bir kahve tonu genç görünmenizi sağlamayacaktır.

2. Bir seferde istediğiniz sonuca ulaşmayı beklememelisiniz.

Tıpkı sarışınlık gibi, esmerlik de adım adım kazanılır. Tek seferde istediğiniz tonu yakalamak, yakalasanız bile korumak zordur. Özellikle sarışınlıktan geçiyorsanız, bunun gerçekten sabır işi olduğunu unutmamalısınız.

3. Dip boya sadece sarışınların derdi değil.

3. Dip boya sadece sarışınların derdi değil.
3. Dip boya sadece sarışınların derdi değil.
s1311.photobucket.com

Saçınızı kendi renginden bir ton bile koyuya boyatırsanız, dip sorunu yaşamaya devam edersiniz. Genelde uçlardaki renk aktığı için dipleriniz daha koyu görünür ama bu ton farkı gerçeğini değiştirmez. Yani yine dip boya yapmalısınız.

4. Saç renginizin yüksek ihtimalle yeşile döneceğini kabullenin.

4. Saç renginizin yüksek ihtimalle yeşile döneceğini kabullenin.

Özellikle sarışınlıktan koyuya geçiyorsanız saçlarınız birkaç yıkamada yeşil-gri arası hoş olmayan bir renge dönüşecektir. Bunu azaltmak için küllü yerine kızıllı kahveleri tercih edebilirsiniz. Ancak bu da kesin bir çözüm değil. Renk koruyucu bakımlar ve sabır gerekiyor. Birkaç boyamada renk oturacaktır.

5. Daha fazla bakım yapmalısınız.

Pek çok kadın, koyu rengin bakım istemeyeceğini düşünür. Oysa en az sarı saç kadar bakım ister. Eğer yeterince bakım yapmazsanız akmış bir boya, çatallaşmış saç telleri ve alacalı bir renkle baş başa kalabilirsiniz. Saçlarınızda nem ve renk koruyucu özellikleri olan ürünler kullanmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Saçlarınız daha sağlıklı görünecektir.

İşte bir avantaj daha. Koyu saç hasarları göstermez ve iyi bir bakımla saçlarınızı gayet sağlıklı gösterebilirsiniz.Koyu saç her zaman daha parlak duracaktır.

7. Sirkeyle dost olmalısınız.

7. Sirkeyle dost olmalısınız.

Belki kokusunu sevmiyorsunuz (o kokuya tahammül etmek zor) ama sirke koyu renk saçların en büyük dostudur. Saçınızı şampuanlamadan önce ve son durulamada suya sirke karıştırarak saç renginizin akma oranını azaltabilir, parlak saçlara kavuşabilirsiniz. Elma sirkesi saçlar için iyi bir seçim.

8. Saçlarınızı boyatmadan önce çok iyi düşünmelisiniz.

Eğer koyu kahverengi saçlarınızı siyaha dönük bir kahverengiye çevirecekseniz başka, ama radikal bir değişiklik beyinde farklı etkiler yaratacaktır. Tamamen farklı bir görüntüye gözünüzün ve beyninizin hemen alışması mümkün değildir. Bu da histerik bir tepkiye sebep olabilir. En az 1 ay düşünüp kendinizi hazırladıktan sonra bu eylemi gerçekleştirmenizde ve mümkünse yavaş yavaş değişmekte fayda var.

9. Saç renginizde yapacağınız radikal bir değişiklik kıyafet ve makyaj seçimlerinizi de etkiler.

9. Saç renginizde yapacağınız radikal bir değişiklik kıyafet ve makyaj seçimlerinizi de etkiler.
9. Saç renginizde yapacağınız radikal bir değişiklik kıyafet ve makyaj seçimlerinizi de etkiler.

İster koyuya, ister açığa dönün; bu değişmez. Elbette herkese her renk yakışır ve bu biraz da tarzla, karakterle, ten rengiyle ilgilidir; ancak koyu renklerin koyu saçlı bir kadını kapatacağı da bir gerçek. Radikal bir değişiklik yapmasanız bile yeni renge adapte olmak uzun sürebilir, o yüzden saçınızı yavaş yavaş koyulaştırmakta fayda var.

10. Cilt sorunlarınız da saçlarınız gibi parlayacaktır.

Eğer çok koyu bir ten rengine sahip değilseniz, koyu renk saçlarınız cildinizle bir kontrast oluşturacak ve yüzünüzü ön plana çıkaracaktır. Örneğin yüzünüzde kırmızı bir sivilceniz varsa, bu koyu renk saçlı olduğunuzda daha bir görünür olacaktır. Cilt bakımına daha çok özen göstermelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Saçlarınızın tekrar açık renge dönmesinin imkansız olmasa da, çok zor olduğunu unutmayın.

Bu öylesine alınacak bir karar değil. Sıkılır da eski saçınıza dönmek isterseniz saçlarınızın açma işlemine maruz kalarak büyük hasar göreceğini, belki de yanıp mahvolacağını aklınızdan çıkarmamalısınız.

12. Koyu renk saçlar güzelliğinizi çerçeveler.

Yüz hatlarınız daha belirgin, gözleriniz daha büyük, cildiniz daha berrak görünür. Ayrıca doğal görüntünün göze çok daha hoş geldiği ortada. Ancak burada da şöyle bir dezavantaj var; eğer yüz güzelliğinize güvenmiyorsanız, hatlarınızın belirginleşmesi sizi mutlu etmeyecektir. Bu kararı alırken çok yönlü düşünmekte fayda var.

Sonuç olarak ne demişler; sarışının adı, esmerin tadı. 😉😍

Yeni saçlarınızın tadını çıkarın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
285
111
78
22
20
15
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?