Görüş Bildir
Haberler
Bir 'B Planı' Vardı, Ne Oldu Ona?

Bir 'B Planı' Vardı, Ne Oldu Ona?

adem kara
22.04.2014 - 13:15 Son Güncelleme: 22.04.2014 - 13:47

30 Mart yerel seçimleri öncesinde ciddi ‘su kıtlığı’ yaşanabileceğine ilişkin uyarılara “B planımız var” diyerek kulak tıkayan hükümetten, seçimlerin hemen ardından ‘susuz ve elektriksiz yaz’  itirafı geldi. Mart ve nisan aylarındaki yağışların da beklenen oranda gerçekleşmediğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Su yoksa elektrik de yok” dedi.

Yağmur yağmazsa suyumuz olmaz, suyumuz olmazsa…’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, İran’dan 400 megavata kadar elektrik alabilecek altyapının hazır olduğunu söyledi. Yıldız, önümüzdeki yaz ‘muhtemel kuraklık’ nedeniyle elektrik üretiminde de düşüş yaşanacağını belirtip, bu düşüşü İran ve Gürcistan’dan elektrik satın alarak telafi etmeyi düşündüklerini açıkladı.

 “Yağmur yağmaz, kar yağmazsa suyumuz olmaz, suyumuz olmazsa da istediğimiz oranda elektrik üretemeyiz” diyen Yıldız, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde barajların seviyelerinin düşük olduğunu aktardı.

‘Su sorunu aspirin tedavisiyle çözülmez’

Karamsar bir tablo çizen Taner Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mart ve nisan ayındaki yağmurların da beklediğimiz oranda gerçekleşmediğini gördük. Bakalım önümüzdeki aylarda artış olursa ne ala, yoksa barajlarımızda üretilecek elektriğimizin daha da azalacağını ne yazık ki söylemek durumundayım” dedi. 

Bakan Eroğlu, ‘Su kesintisi yaşanırsa bıyıklarımı keserim’ demişti

Şubat ayı içerisinde yağışların geçtiğimiz yıla göre yüzde 41.2 azalmasıyla‘susuz bir yaz’  tehlikesine yönelik uyarılara karşın ‘oldukça rahat ve iddialı’ bir görüntü çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümetin ‘B’ ve ‘C’ planları olduğunu savunmuştu.

Ülke çapındaki ‘su kıtlığı’ tehlikesini İstanbul’a indirgeyen Bakan Eroğlu, kentte ‘su kesintisi’ yaşanmayacağını iddia etmiş, “Aksi takdirde bıyıklarımı kesmek durumunda kalacağım” demişti.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/bir-b-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0