Görüş Bildir
Haberler
Schumacher 'Uyandırılıyor'

Schumacher 'Uyandırılıyor'

yelda kahveci
30.01.2014 - 16:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir Aydır Komada Olan Michael Schumacher 'Uyandırılıyor'

İsviçre’de kayak yaparken geçirdiği kaza nedeniyle bir aydır ilaçlarla komada tutulan efsanevi Formula 1 pilotu Michael Schumacher’in “uyandırma sürecine” girmesi için ilaç oranının azaltılmaya başlandığı açıklandı.

Ünlü pilotun menajeri Sabine Kehm, tedaviye olumlu tepki veren Schumacher’in komadan çıkmasının uzun süre alabileceğini belirtti.

Grenoble’daki bir klinikte, beynindeki kan pıhtılarının alınması için yapılan bir dizi ameliyattan sonra doktorlar 45 yaşındaki Schumacher’i ilaçla komada tutmaya başlamıştı.

Alman pilot Schumacher, vücudunda şişkinlik yaşanmaması için doktorlar tarafından uyutuluyordu.

Schumacher’in menajeri Kehm, Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada ünlü pilotun durumunun ‘sabit’ olduğunu söylemişti.

Perşembe günkü yazılı açıklamasında Kehm, Schumacher’in durumuna ilişkin detayların ancak ‘sürecin sağlam işlediğinden emin olduğunda’ paylaşılacağı konusunda karara varıldığını belirtti.

Kehm’in açıklamasında, Schumacher’in ailesinin de ‘kendileri ve pilotun doktorları için gizlilik talep ettiği, dünya çapında gösterilen iyi niyete de minnet duydukları’ ifade edildi.

Kazadan bu yana Schumacher’in ailesi dünyanın dört bir tarafından ünlü pilotun sevenleri tarafından yüzlerce hediye ve mektup alıyor.

Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten yetkililer aybaşında yaptıkları açıklamada, Schumacher’in Meribel kayak merkezinde kaza yaptığı sırada “çok iyi bir kayakçı” hızında kaydığını söylemişti.

Yetkililer, düştüğü sırada Schumacher’in pistin 8 metre dışında olduğunu belirtti.

Alman pilot 19 yıllık kariyerinin ardından 2012’de Formula 1 yarışlarından ikinci kez emekliye ayrıldığını duyurmuştu.

Kariyeri boyunca yedi kez dünya şampiyonu olan Schumacher, 91 yarış kazandı.

Benetton ile 1994 ve 1995’te iki kez şampiyon olduktan sonra 1996’da Ferrari’ye geçti ve 2000 yılından itibaren arka arkaya beş kez Formula 1 şampiyonu oldu.

2006 yılında emekli olduktan sonra İspanya’da geçirdiği motosiklet kazasında omuriliğinden ciddi şekilde yaralandı.

Dört yıl sonra iyileşip Formula 1 pislerine geri döndü ve 2012’de ikinci kez emekliliğini duyurana kadar Mercedes için yarıştı.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/spor/2014...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0