Görüş Bildir
Haberler
Bir An Bile Yüzüne Bakmayacağımız Karbonatın Faydaları

etiket Bir An Bile Yüzüne Bakmayacağımız Karbonatın Faydaları

mignon
26.09.2015 - 03:29

Karbonat denilince aklıma sadece ama sadece pasta yapmak geliyor desem yanılmam. Ama hepimizin bilmesi gereken farkı detaylar var. Karbonatın faydaları, karbonat nedir, karbonatın cilde faydaları, vücuda faydaları nelerdir gelin hep birlikte inceleyelim. 

Her seferinde pastaya bir tatlı kaşığı katmak için koca bir paket aldığımız karbonatın aslında bilseniz ne çok faydası var.

Hayatınızı kolaylaştıran karbonat bakın vücudunuza nasıl güzel şeyler yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendi diş macununuzu yapmak sandığınızdan daha kolay!

İçinde ne olduğunu bilmediğimiz bir çok ürünü kullanıyoruz. Zaman zaman da buna zorunda kalıyoruz farkındayım. Ama bence evde yapabileceklerimizi evde yapmak hem sağlığımız hem ekonomimiz açısından iyi olabilir.

5 Y.K karbonat ve 4 Y.K hindistan cevizi yağına dilediğiniz bir esanstan 10-15 damla (nane, portakal, çilek) karıştırın. Son olarak da içerisine tercih ettiğiniz oranda toz ya da sıvı tatlandırıcı koyun. Bütün malzemeleri bir macun olana kadar karıştırın. Bir kavanoz içerisinde saklayın.

2. Diş macunundan sonra bir de gargara yapmasak mı?

Ağız temizliğinin 3 ana maddesi vardır.

1) Diş macunu

2) Diş ipi

3) Gargara

Ne mutlu ki karbonat bunlardan 2 tanesini bize bedavaya yapabiliyor. 

60 ml su içerisine 1/8 T.K karbonat ve deniz tuzu katın. Ardından içerisine birkaç damla nane esansı ekleyin ve karıştırın. Bu karışım marketten aldığınız gargaralardan hem daha sağlıklı hem daha ucuz.

3. Şu sıcak günlerde terlemek başınıza bela oluyorsa çözümü işte burada!

3. Şu sıcak günlerde terlemek başınıza bela oluyorsa çözümü işte burada!

Her sabah duş alıp evden çıkıyorsunuz ama daha yolun yarısına gelmeden burnunuza kötü kokular gelmeye başlıyorsa bunun nedeni koltuk altlarınızda bakteri oluşması olabilir. En güzel antiseptiklerden biri de karbonat. Duştan çıktıktan önce biraz karbonatı pamuğa döküp koltuk altlarınıza uygularsanız kokuyu emecektir.

4. Cildinizi yenileyecek tek şeyin karbonat olması çok güzel değil mi?

4. Cildinizi yenileyecek tek şeyin karbonat olması çok güzel değil mi?

Yüz için olan birçok peeling'in ana maddesi karbonattır. Bunun nedeni ise hem bakteri öldürücü yapıya sahip olması hem de suda kolay erimemesidir.

Yüzünüzü ve ellerinizi ıslatın. Ardından avucunuzun içerisine bir miktar karbonat dökün ve ellerinizi ovuşturarak bir macun kıvamına getirin. Dairesel hareketler ile yüzünüze sürün birkaç  dakika sonra yıkayın. Yüzünüz pırıl pırıl ve yumuşacık olacak.

5. O sinekler bir türlü rahat bırakmıyorlar değil mi?

Sinek ısırıklarının kaşıntısını en güzel alan şey birkaç damla su ve karbonat karışımı. Bu karışımı kaşınan yere sürdüğünüzde kaşındı birkaç dakika içerisinde yok olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mutfakta en çok başa gelen şey: Yanıklar!

Ev kazalarının birçoğu mutfakta geçiyor ve bunların da pek çoğu yanıklardan oluşuyor. Tabii ki çok ciddi bir yanıktan bahsetmiyorum ancak, hafif bir yanık vakasında yapmanız gereken buzlu suyun içerisine karbonat atmak. Ardından bir peçete ya da bezi bu su ile ıslatıp yanan yerinize koymak. Sızı dinene kadar işlemi tekrarlayabilirsiniz.

7. Kızların gizli sırrı kuru şampuanın ana maddesi karbonat desem?

Kuru şampuan hepimizin anlık kurtarıcılarından bilirim. Emin olun yapması gidip almasından daha kolay. Eşit miktarlarda mısır nişastası ve karbonatı karıştırın. İçerisine dilediğiniz miktarda ve istediğiniz kokuda bir yağ ekleyin. İyice karıştırın. İşte hazır!

8. Banyoda rahatlamak için biraz karbonat yeterli.

8. Banyoda rahatlamak için biraz karbonat yeterli.

Ilık banyo suyunuza karbonat katmanız hem cilt sorunlarının önüne geçiyor hem de psikolojik olarak siz rahatlatıyor.

Banyoda karbonatın kullanımı için.

9. Melek yavrunuzun poposu kızarmasın.

9. Melek yavrunuzun poposu kızarmasın.

Bir bebeğin en büyük huysuzluk kaynağı pişik olmuş poposudur. Bu nedenle ne onlar ne de siz huzursuz olun diye size bir formülüm var. Bebeğinizin banyo suyuna 3 Y.K  kadar karbonat atın bu onu rahatlatacaktır.

10. Mide yanmalarında hemen ilaçlara koşmayın.

Evet bir çok ilaç şıp diye mide yanmanıza çözüm olabiliyor ama vücudunuza da bir o kadar zararlılar. Onlar yerine ilk olarak daha doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. 

Yarım bardak su içerisine yarım tatlı kaşığı karbonat katıp karıştırın ve için. Mide yanmanızı tıpkı ilaçlar gibi hemen geçirecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Burnunuz her tıkandığında bunu yapıyorsunuz değil mi?

Dünyanın en kötü işkenceleri sıralamasında ilk 10'a girecek şeylerden biri de burun tıkanıklığı. Ne yaparsanız yapın açılmayan burnunuz için biraz karbonat ve tuzu su ile karıştırıp kendi burun damlanızı yapabilirsiniz.

12. Günün yorgunluğunu en çok ayaklarımız çeker biraz onları şımartmaya ne dersiniz?

12. Günün yorgunluğunu en çok ayaklarımız çeker biraz onları şımartmaya ne dersiniz?

Bütün gün ayakta çalışanlar iyi bilir her akşam eve geldiklerinde ayaklarında oluşan sızlamayı... İşte bunun için kendinize bir ayak banyosu hazırlayın. Biraz ılık su içerisine karbonat atarak ayaklarınızı en az yarım saat bekletin.

13. Deniz anaları tatilinizi zehir etmesin.

uk.eonline.com

Biliyorum pek de tatil kalmadı ama yine de aklınızın bir köşesinde bulunsun. Deniz anası yanıklarında yara üzerine bir miktar karbonat dökülmesi zehrin atılmasına yardımcı olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
586
181
74
27
25
25
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Mutfak Sodasi (karbonat) ile salyangoz sivisi (salyangozun kabugunun icinde bulunan sivi) karistirilip goz altina suruldugunde ve bir hafta uygulandiginda. G... Devamını Gör

lxx

Salyangoz sıvısı? İğrençliğini geçtim de onu elde etmek için hayvanın canını yakmaya değer mi?

Pasif Kullanıcı

Dişinize sürün diyen arkadaşlar bilmiyor demek ki ama karbonat diş minesini çizerek çürük oluşumunu hızlandırır. Çilek daha iyi bir yöntem.

verita

ayrıca muz kabuğu ve elma kabuğu da dişe sürülürse dişi beyazlatır

Lucky Fox

sakın arkadaşlar çoğunu denemeyin diş minenizi çizersiniz karbonatla