Görüş Bildir
Haberler
BioNTech'in Faz 2'deki Kanser Aşısı İlk Kez İleri Safhadaki Bir Hastaya Uygulandı

etiket BioNTech'in Faz 2'deki Kanser Aşısı İlk Kez İleri Safhadaki Bir Hastaya Uygulandı

Pandemiden önce mRNA bazlı kanser tedavisi üzerinde çalışan Özlem Türeci ve Uğur Şahin çifti, şimdi de geliştirdikleri kanser ilacıyla umudun adı oldu.

BioNTech tarafından geliştirilen mRNA bazlı ‘BNT111’ isimli kanser ilacının ilk defa bir hasta üzerinde denenmesine başlandığı bildirildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Ramon Haindl / DER SPIEGEL

Koronavirüs aşısı ile dünyanın umudu olan BioNTech şirketi, mRNA bazlı ilaçları ilk defa kanserli hücrelerin sağaltımı için araştırmalara başlamış, ancak pandemi ortaya çıkınca aşı gelişimine dönüştürmüştü. 

Kanser tedavisinde Faz 2 denemelerine geçildiğini duyuran şirket, 'BNT111' ismi verilen yeni kanser ilacının ilk denemede olumlu sonuç alınan ileri safhadaki bir hasta üzerinde uygulanmasına başlandığı açıkladı.

mRNA teknolojisiyle üretilen yeni kanser ilacının, monoklonal antikor ilacı olduğu belirtilen ‘Libtayo’ ile kombine edilerek, tedavisi şimdiye kadar mümkün olmayan cilt kanseri iyileştirilmesinde kullanılacağı bildirildi. 

Aynı türde olduğu belirtilen farklı çalışmaların devam ettiği, vücut bağışıklığını sağlayan öznel antikorlarla birlikte takviye edilen mRNA bazlı ilaçların diğer kanser türleri için de umut ışığı olduğu belirtildi.

"Amacımız savunma mekanizmalarının gücünü kullanmak"

"Amacımız savunma mekanizmalarının gücünü kullanmak"

Fotoğraf: AA / Arşiv

Özlem Türeci, yaptığı açıklamada, 'Vizyonumuz, kanser ve bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun kendi savunma mekanizmalarının gücünü kullanmak' vurgusu yaparak ekledi:

'Kanserin de küresel sağlık için aslında mevcut pandemiden çok daha kötü düzeyde büyük bir tehdit oluşturduğunu unutmamalıyız.'

Daha önce kanser aşısına kullanım yetkisi için 2023'te başvuru yapabileceğini açıklamış olan BioNTech, yine mRNA tabanlı olacak BNT113 ve BNT122 isimli aşı adayları için de 2021'de 2. Faz klinik deneyler planlıyor.

HürriyetSputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
233
94
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
umuut

Bilimin gücüne güvenin. Cahil cahil aşı da çip var, kısırlık yapıyor, şusu var busu var boku var demeyin.

Destan Yazan

ALLAH kimseyi hastaneye düşürmesin... ALLAH korusun sağlığınız bozulduktan sonra bırakın aşıda çip olmasını, ''bilgisayarı keşke kıçıma soksalardı da hastane... Devamını Gör

Mehmet Turan

Bu aşı-çipçiler kanser olunca bu iki bilim insanının kansere buldukları tedavi uygulanmasın. Götlerine çip soksunlar..