Görüş Bildir
Haberler
Mersin'de Binler Özgecan İçin Yürüdü

Mersin'de Binler Özgecan İçin Yürüdü

FreiGeist
18.02.2015 - 11:26 Son Güncelleme: 18.02.2015 - 13:18

Fotoğraf: @Kilikyali01 

İçeriğin Devamı Aşağıda

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde vahşice öldürülen Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katledilmesi, kendi üniversitesinde toplanan yaklaşık 15 bin kişi tarafından protesto edildi.

Fotoğraf: @omeryvuz

Fotoğraf: Özgür Tekşen | Al Jazeera

Üniversitede toplandıktan sonra D-400 Karayolu'nda yürüyüşe geçen ve çoğunluğunun siyah giydiği gruplar, taşıdıkları mor renkli döviz ve pankartlar, attıkları sloganlarla kadına şiddeti ve Özgecan'ın öldürülmesini protesto etti.

Grup 'Kadın karnına koca bir dünya sığdırdı, siz dünyanıza bir kadın sığdıramadınız', 'Katil zihniyet hesap verecek', 'Yasta değil isyandayız' sloganları atarken, kadına yönelik şiddet insanlık ayıbıdır. Bu ayıba ortak olma. Özgecan ölümsüzdür. Bu son olsun' yazan bir pankart açıldı.

Kortejin önünde ise iki öğrenci Özgecan’ın bir portresini taşırken, kadına yönelik cinayetleri temsilen kanlar içinde bir kefeni simgeleyen bir kıyafet giyen genç bir kadın yürüdü.

TARİHİN EN BÜYÜK KALABALIĞI

TARİHİN EN BÜYÜK KALABALIĞI

Fotoğraf: DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğü okulda ve çevresinde, çevre üniversite ve kentlerden gelenlerle birlikte sabah saat 09.00'dan itibaren toplananların sayısı 2 saat sonra yaklaşık 15 bini buldu. Toplumda infial yaratan vahşi cinayeti protesto etmek için gerçekleştirilen protesto gösterisine Özgecan'ın arkadaşlarının büyük bir bölümü siyah giyinerek katılırken, bir öğrenci, başka bazı öğrenciler kanlı kıyafetler giyerek eylemde yer aldı. Adana ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri de otobüslerle eyleme katılmak isteyenleri üniversiteye taşıdı.

Fotoğraf: Turaç Top | Al Jazeera

Fotoğraf: @kizkalesirtc 

Fotoğraf: @retiredactivist

Fotoğraf: Turaç Top | Al Jazeera

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğretim üyeleri ile öğrenci ailelerinin de destek verdiği eyleme katılanlar daha sonra sloganlar atarak D-400 Karayolu'na çıktı. Karayolunu trafiğe kapatan yaklaşık 15 bin kişiye, sürücüler de klakson çalarak, bir kısmı da araçlarını park edip bizzat katılarak destek verdi. 

DHA ve Birgün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0