Görüş Bildir
Haberler
Binali Yıldırım'dan Rakka Yorumu: 'YPG Varsa Biz Yokuz'

Binali Yıldırım'dan Rakka Yorumu: 'YPG Varsa Biz Yokuz'

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'de kısa süre içinde başlaması beklenen Rakka operasyonuna dair 'YPG varsa biz orada yokuz' dedi. ABD'nin Irak'taki üst düzey komutanı Korgeneral Stephen Townsend geçtiğimiz günlerde YPG'nin Rakka operasyonunda yer alacağını söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Rakka operasyonuna yönelik sorular üzerine, 'Bizim orada açık ve net bir duruşumuz var. Rakka operasyonunda DEAŞ'a karşı sizinle birlikte olabiliriz ancak bizim için terörist grup olarak tanımladığımız PYD, YPG gibi unsurlar, eğer bu operasyonun içinde yer alırsa biz orada yokuz' dedi.

Suriye ve Rakka'da son durum

Suriye ve Rakka'da son durum

Yıldırım sözlerine, 'Çünkü bir terör örgütüyle başka bir terör örgütüne karşı mücadele, hukuk devletine yakışmaz, hele hele Türkiye'ye düşman, Türkiye'ye karşı PKK terörü ile omuz omuza, onlara her türlü lojistik desteği veren bu terör grupları ile asla ve asla biz bir arada olamayız' diyerek devam etti.

Erdoğan: "Rakka'ya yöneleceğiz"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün yaptığı açıklamada Türkiye'nin Rakka'ya yöneleceğini açıklamıştı.

Erdoğan 'El Bab'ı DEAŞ terk edecek, ondan sonra Menbiç ve Rakka'ya yöneleceğiz. Dün akşam Obama ile görüşmemizde bu adımları atacağımızı kendisiyle paylaştık' ifadelerini kullanmıştı.

"YPG, Rakka'daki gücün bir parçası olacak"

"YPG, Rakka'daki gücün bir parçası olacak"

Ancak ABD kanadından YPG'nin Rakka operasyonuna katılımına yönelik farklı açıklamalar geliyor.

ABD'nin Irak'taki üst düzey komutanı Korgeneral Stephen Townsend de 26 Ekim'de 'YPG, Rakka'yı izole edecek gücün bir parçası olacak' demişti.

Townsend 'Suriye'de kısa vadeli zaman çizelgesinde yer alabilecek gücü bulunan tek aktör Suriye Demokratik Güçleri ve YPG onun önemli bir kısmını oluşturuyor' demişti.

BBC Türkçe ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın