Görüş Bildir
Haberler
Bill Gates'ten "Açıklık" İsteği!

Bill Gates'ten "Açıklık" İsteği!

Onedio Medya
29.11.2014 - 18:34 Son Güncelleme: 29.11.2014 - 21:19

Yıllar önce açık kaynak yazılımlara 'hastalıklı' diyen Bill Gates, şimdi açıklık istiyor!

Bill Gates, çok uzun yıllar boyunca açık kaynak kodlu yazılımlara destek vermemiş, kamuoyuna açık tartışmalarda açık kaynak mantığının 'hastalıklı' olduğunu savunmuş, Linux gibi açık kaynak kodlu sistemlerin yazılım dünyasına büyük zarar verdiğini savunmuştu.

Artık, cebini on milyar dolarlarla doldurup dünyanın en zengin insanı olduktan sonra Gates, kurucusu ve yöneticisi olduğu Bill ve Melinda Gates Vakfı ile bilim dünyasının açık kaynak mantığı ile çalışması gerektiğini vurgulamaya başladı. Vakıf, dünyanın her köşesindeki bilimsel araştırmalara milyarlarca dolarlık bağışlarda bulunuyor ve şimdi bu bağışları sadece açık kaynak mantıklı bilimsel araştırmalara vereceklerini açıkladılar.

Açık kaynak mantıklı bilimsel araştırmalar, yapılan tüm çalışmaların ve deney sonuçlarının, ulaşılan çözümlerin, başka bilim insanları veya endüstri tarafından ücretsiz olarak kullanılabilmesi anlamına geliyor.

Kısacası Bill Gates, yıllarca Windows'tan cebine paraları akıttıktan sonra, artık neredeyse dünyada her şeyin ücretsiz ve açık olması gerektiğini savunmaya başlamış gibi görünüyor...

CHIP

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/bill-gat...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın