Görüş Bildir
Haberler
Bilinmeyen Yönleriyle Özel Ağız Diş Sağlığı Merkezleri

Bilinmeyen Yönleriyle Özel Ağız Diş Sağlığı Merkezleri

Dişhekimi Haber
30.05.2015 - 01:17 Son Güncelleme: 30.05.2015 - 11:50

Bilinmeyen Yönleriyle Özel Ağız Diş Sağlığı Merkezleri

03.02.2015 tarihinde yayımlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelik ile ilgili bilinmeyenler...

03 Şubat 2015 tarihinde yayımlanan yeni yönetmelik ile ilgili tartışmalar sürerken bizler de Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edindiğimiz bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İlgili yönetmelikte;

A tipi ADSM: Mesleğini serbest icra etmek hak ve yetkisi olan birden fazla diş hekimi/uzman ortaklığı veya en az % 51 hissesi diş hekimi/uzman ortaklığı bulunan tüzel kişiler tarafından açılan hizmet birimleri doğrudan birbiriyle bağlantılı olacak şekilde oluşturulan ve bu Yönetmelik ile belirlenen asgari şartları taşıyan sağlık kuruluşunu ifade etmektedir.

Bu demektir ki, bizler 5 diş hekimi birleşerek Özel ADSM açabileceğimiz gibi, %51 hissesi bizim olmak kaydıyla bir ortak da alabilmekteyiz. Yönetmeliğin en tartışmalı olan maddesi de bu maddedir.

Yönetmelikteki önemli bir diğer bölüm ise; Bina Durumu ;

A tipi ADSM, müstakil binalarda veya binanın girişinden itibaren tüm bölümleri asansör ve merdiven kullanımı dâhil bütünlük ve müstakiliyet arz eden kısmında da kurulabilir. Bu da demek oluyor ki ya müstakil bir binamız olmalı ya da girişi sadece bize ait bir bina olmalı.

Her Ünit İçin 12 metrekare

Öncelikle yönetmelik hasta bekleme salonunu 25 metrekare istemektedir. Hasta bekleme salonu ile bağlantılı olacak şekilde, kapıları dışarıya açılan bir erkek ve bir de kadınlar için 2 adet tuvalet de bulunmalı.

ADSM'de bulunacak her ünit için de 12 metrekare alanımız olmalı. Ünitlerimizin bulunduğu odada su tesisatı ve uygun dolaplar da bulunmalı.

Yönetmeliğimiz bir de Özel ADSM'lerde Genel Anestezi Müdahale Ünitesi istemektedir. Hal böyle olunca bir de Anestezi ve Reanimasyon Uzmanımız olmalı. Fakat yönetmelik eklerini incelediğimizde ve Bakanlık Yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanımız olarak da çalıştırılabilmektedir. Kısaca özel bir hastanede çalışan uzman ile biz de sadece anestezi işlemi yapacağımız zamanlarda gelmesi şartıyla anlaşma sağlayabileceğiz.

Bina şartları olarak diğer bölümler çok da değişmemiştir.

Yönetmeliğin Asansör, Jeneratör ve Merdivenler ile ilgili incelememizi diğer yazımızda ele alacağız.

Kaynak: http://www.dishekimihaber.net/index.p...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın