Görüş Bildir
Haberler
Bilinen İcatların Bilinmeyen Mucitleri

Bilinen İcatların Bilinmeyen Mucitleri

Leana Kuyumci
16.05.2016 - 12:07

1.ALGORİTMA - El Harezmi

Programlamanın, Yazılımın temeli Algoritmadır.Algoritma bilinmeden Programcı-Yazılımcı olamazsınız.Bunu inceleyen, belirli kurallara dayanarak sistemleştiren mucit ise 'El Harezmi' dir, Hisab El-Cebir ve El-Mukabala ismini verdiği kitaplarında bu sistemi sunmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2.C DİLİ - Dennis M. Ritchie

Birçoğumuzun bildiği C Dili'nin mucidi ise Dennis M. Ritchie isimli bir bilgisayar bilimcisi.Gerçekten yaptıklarıyla takdir kazanan bir insan.Ne yazık ki kendisini 2011 yılında kaybettik.

3.FOTOKOPİ MAKİNESİ - Chester Carlson

Mucidi olduğu fotokopi makinesi için yatırımcı bulmakta zorlanan 'Chester Carlson', mucidi olduğu fotokopi makinesi'nin patentini aldıktan ancak 7 sene sonra 'Haloid Company' isimli bir şirketi yatırım yapmaya ikna etti.Şirketin bugünkü ismi ise 'Xerox Corporation'.Aynı zamanda Carlson fotokopi makinesine 'Xerografi' ismini vermişti.

4.KLİMA - Willis Haviland Carrier

Soyisim tanıdık geliyor mu acaba?

5.GÜNEŞTEN SOĞUTMA ENERJİSİ - Ahmet Uğurlu

1963 Kars doğumlu olan Ahmet Uğurlu, Erciyes Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği, Almanya'da Essen Üniversitesi'nde Enerji ve Proses Mühendisliği bölümlerini bitirmiştir.Aachen Teknik Üniversitesi'nde Master eğitimini tamamlayan Türk bilimadamı, Essen Üniversitesi'nde de 'Yakıt Hücreleri' alanında doktorasını aldı.1993 yılında Türkiye'de tatildeyken vücudunda güneşten meydana gelen yanıklar oluşmasıyla Güneşten Soğutma Enerjisi fikri aklına gelir, devamında başarılı bir mucit olur.

6.BEHÇET HASTALIĞI - Hulusi Behçet

Behçet Hastalığı yani bir kan damarı enflamasyonu olan hastalığı ilk tarif eden kişidir.Çoğu insan hastalığın ne olduğunu bilse de tarif eden bilim insanının Hulusi Behçet olduğunu çok az kişi biliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7.GÖZ KAMAŞTIRMAYAN UZUN MESAFELİ ARAÇ FARI - Turhan Alçelik

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan göz hekimi Turhan Alçelik, karşıdan gelen sürücüyü rahatsız etmeden 100 metre uzağı aydınlatan farı icat etmiştir.İcadın kendisi biliniyor ancak mucidi de değerli göz hekimimiz Turhan Alçelik'tir, kendisi aynı zamanda Uluslararası Buluşlar Fuarı'nda 1000'e yakın buluş arasında teknik jürinin 1.lik ödülüne layık görülmüştür.Mucit, Romanya başarı ödülünün de sahibi.

8.F KLAVYE - İhsan Sıtkı Yener

Çok şaşıracağınızı tahmin ediyorum, evet F Klavye'nin mucidi bir Türk, adı da İhsan Sıtkı Yener.New York Üniversitesi'nden Ölçme ve Değerlendirme alanında Master derecesine sahip, doktorası da bulunmakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın