Görüş Bildir
Haberler
TV
Yabancı Dizi Severlerin Mutlaka Bakması Gereken Top 10 Listesi

Yabancı Dizi Severlerin Mutlaka Bakması Gereken Top 10 Listesi

Umut Gül
12.12.2016 - 17:53

Bilinenlerden Farklı Top 10 Yabancı Dizi Sıralaması

Sıkı bir yabancı dizi takipçisi olarak kendimce düzenlediğim(sıralama da imdb puanları baz alınmıştır.)listedir.İzlenmesi gereken yabancı diziler diye yazıldığında karşımıza çıkan dizilerden farklı bir galeri olduğunu düşünüyorum.Umarım sizin içinde seyir zevki olan diziler içerikte yer alacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Limitless

10. Limitless

2011 yapımı Limitless dizisinden esinlenerek çekilen 2015 yapımı dizi.

1.Sezon ilk bölümlerinde fazla bir ilgi görerek bölümlerini devam ettirmiştir.Sonrasın da talebin azalması vb.durumlardan kaynaklı 2.Sezonun çekilmeyeceği yapımcılar tarafından açıklandı.Limitsiz filmini sevenler için tavsiye edilebilir bir dizi.

İMDB : 7.9

Bölüm Sayısı : 22 Bölüm

9. Forever

9. Forever

New York’un en iyi medikal müfettişi olan Dr. Henry Morgan’ın, kimse tarafından bilinmeyen bir sırrı vardır: o ölümsüzdür! 200 yaşında olan doktorun geçmişindeki bilinmeyenleri, Dedektif Jo Martinez tek tek ortaya çıkaracaktır.

Anlamsız bir şekilde 1.Sezon sonrasının çekilmeyeceğinin yine yapımcılar tarafınca haberi verilmiştir.Dizi kurgusu ve oyuncularıyla harika bir gidişat sergiliyordu.Dizi severlerin arşivine eklemesi gerektiğini düşünüyorum.

IMDB : 8.3

Bölüm Sayısı : 22 Bölüm

8. Orange Is The New Black

8. Orange Is The New Black

Hapishane,Azim ve Kararlılık bu üçlünün mükemmel bir şekilde harmanlandığı bir dizi.Piper Chapman zengin bir yaşamdan hapishane hayatına geçişi,adapte oluşu vb.bütün duyguları barındıran trajikomik bir senaryo.Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.

IMDB : 8.3

Sezon ve Bölüm Sayısı : 4.Sezon - 13'er Bölüm

7. Misfits

7. Misfits

Dizi, birbirini tanımayan 5 gencin fırtınaya yakalandıktan sonra süper güçler kazanmasını konu alıyor. İlk bakışta Heroes'a benzetebileceğiniz diziyi Heroes'dan ayıran ise bu süper güçler kazanan gençlerin dünyayı kurtarmaya veya dünyayı kötülükle yönetmeye kalkışmaması. Misfits'te her karakterin kendine özgü sorunları vardır, ne iyidirler ne de kötüdürler, sadece uyumsuzdurlar ve süper güçlerinden hiç memnun değildirler.

IMDB :8.5

Sezon ve Bölüm Sayısı : 5 Sezon - 8'er Bölüm (Final yapmıştır.)

6. Californication

6. Californication

Yazdığı kitapla büyük başarı yakalamış, ancak şimdilerde yazmak konusunda tıkanıklık yaşayan sorunlu yazar Hank Moody'nin etrafında gelişiyor.Hank Moody'nin yaşam tarzı,hayata bakış açısı ve aykırı karakteriyle hayatını şekillendirmeye çalışma çabası kesinlikle izlenmeli..

IMDB : 8.3

Sezon ve Bölüm Sayısı : 7 Sezon - 12'şer Bölüm (Final yapmıştır.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Banshee

5. Banshee

Lucas Hood sevgilisiyle beraber bir hırsızlık planı yapar ve plan sonunda polisler tarafından yakalanırlar.Lucas kendisini feda eder ve sevgilisinin kaçmasını ister.Lucas 15 yıl hapishane hayatından sonra tekrar normal hayatına ve sevgilisinin yanına dönmek ister.Her şey değişmiştir.Lucas'ın hayatı ve bunun için yapacakları..Muazzam bir dizi şiddetle tavsiye ederim.

IMDB : 8.4

Sezon ve Bölüm Sayısı : 4 Sezon - 10'ar Bölüm (Final yapmıştır.)

4. Orphan Black

4. Orphan Black

Sarah,Beth,Cosima,Alison,Helena,Rachel bütün isimler bir kişi tarafından oynanıyor.Senaryo gerçekten harika yazılmış olay kurgusu mükemmel.Daha fazla detay verip dizinin gizemini bozmak istemiyorum.Kesinlikle izlemelisiniz.

IMDB : 8.4

Sezon ve Bölüm Sayısı : 4 Sezon - 10'ar Bölüm (5.Sezon onayı alınmıştır.)

3. Shameless

3. Shameless

Gallagher's hepsi tam bir baş belası :) Anne ve babaları'nın aileyi küçük yaşlarında terk etmeleri,çocukların sorumluluğunu Fiona'nın üstlenmesi..Dram,komedi,eğlence bütün türlerin harmanlandığı bir dizi.Mükemmel bir kurgu her Pazartesini iple çekeceksiniz emin olun.

IMDB : 8.7

Sezon ve Bölüm Sayısı : 7.Sezon - 12'şer Bölüm (Devam ediyor.)

2. Daredevil

2. Daredevil

Matt Murdock küçükken geçirdiği radyoaktif kazadan sonra görme yetisini kaybeder.Boksör olan babası bir gün mafya tarafından Matt'in önünde öldürülür.Matt intikam yemini eder.Kazadan sonra üstün bir şekilde gelişen duyma yetisi ve aldığı eğitim Hell Kitchen da suçla mücadele için Matt'in en büyük yardımcısı olacaktır.Marvel takipçilerini büyük bir seyir zevki oluşturacağına adım gibi eminim :)

IMDB : 8.8

Sezon ve Bölüm Sayısı : 2 Sezon - 13'er Bölüm (2018'de yeni sezon başlayacaktır)

1. True Detective

1. True Detective

Polisiye,Gizem sonuna kadar hissedilen bir dizi.Farklı sezon bölümleriyle insanı etkileyen ve oyunculukların da bir o kadar harika olduğu izlenmesi gereken dizi listesinde ilk sırada yer alıyor.

IMDB : 91.

Sezon ve Bölüm Sayısı : 2 Sezon - 8'er Bölüm

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın