Görüş Bildir
Haberler
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: 'TÜSİAD'ın Açıklaması Çok Garip Oldu'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: 'TÜSİAD'ın Açıklaması Çok Garip Oldu'

Caner
01.01.2015 - 18:41
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, TÜSİAD Başkanı Dinçer'in açıklamalarına ilişkin, 'Bizim açımızdan çok garip bir açıklama oldu' dedi.

KOCAELİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer'in açıklamalarına ilişkin, 'Bizim açımızdan çok garip bir açıklama oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş cumhurbaşkanı, kimsenin muhatap almayacağı bir kişi olamaz' dedi.

İnşaatı devam eden Kocaeli Valiliğinin hizmet binasında incelemelerde bulunan Işık, Vali Hasan Güzel Basri Güzeloğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Işık, gazetecilerin TÜSİAD Başkanı Dinçer'in açıklamalarına ilişkin sorusu üzerine, cumhurbaşkanının devletin başı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanının halkın oyuyla seçildiğini hatırlatan Işık, 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 12. cumhurbaşkanı ama halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı. Dolayısıyla halkın seçtiği cumhurbaşkanını muhatap almamak, hangi kasıtla, hangi amaçla söylenirse söylensin, yadırganıcı... Doğrusu hiçbir şekilde katılmadığımız, bizim açımızdan çok garip bir açıklama oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş cumhurbaşkanı, kimsenin muhatap almayacağı bir kişi olamaz' diye konuştu.

Nifak sokma çabası var

Işık, 'Başbakan'la Cumhurbaşkanı'nın arasını açma çabası mı var' sorusuna da 'Çok güzel bir söz var, 'ağacın kurdu içinden olur' diye. Maalesef içeriden bir nifak sokma çabası sürekli var. Bu noktada çok dikkatliyiz. Bu noktada Sayın Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın arasına nifak sokma girişimlerinin hiçbirisine hem Cumhurbaşkanımız, hem Başbakanımız, hem de bizler fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz' yanıtını verdi.

'2015 seçimleri öncesi bu ağacın içinde kurt ürer mi?' şeklindeki soruyu da cevaplayan Işık, 'Ben üremez' diye düşünüyorum. Ürememesi için ağacın canlı ve diri olması önemli. Bu konuda da hepimiz dikkatli durmak, dikkatli davranmak durumundayız. Ağaca kurt girmemesi için hepimize görev düşüyor. Bu görev anlayışı içinde yolumuza devam edeceğiz' ifadesini kullandı.

Işık, Türkiye'nin birliğe ve beraberliğe son derece ihtiyaç duyduğu dönemde olduğunu, nifak girişimlerinin başarıya ulaşamayacağını ve sonuçsuz kalacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Metin Girgin, Şahin Oktay

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/haberler/4441...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0