Görüş Bildir
Haberler
Bilim O Soruyu Cevapladı: Dişilerin Erkek Seçiminde 'Boyu mu Yoksa İşlevi mi' Önemli?

Bilim O Soruyu Cevapladı: Dişilerin Erkek Seçiminde 'Boyu mu Yoksa İşlevi mi' Önemli?

Altay Şengür
16.05.2016 - 19:06 Son Güncelleme: 13.03.2019 - 18:28

Pek çok insanın aklını karıştıran fenomen bir sorudur, önemli olanın boyu mu yoksa işlevi mi olduğu...

Olaya duygusal yaklaşanlar bu soruya ‘’Ne boy ne de işlev; önemli olan kime ait olduğudur.’’ diyerek cevap verdi, biraz daha rasyonel olanlarımız ise ‘’Ne boy ne de işlev; önemli olan neler yaptığıdır.’’ diyerek...

Peki, bilim ne diyor bu konuda?

Gelin, hep beraber irdeleyelim bu konuyu…

Tarihin derinlerinden gelen soru

Tarihin derinlerinden gelen soru

Bu soru, belki de tarihin en eski sorularından birisidir. Boyunun mu yoksa işlevinin mi daha önemli olduğu konusu, akılları her daim karıştırmış ve insandan insana, kültürden kültüre değişen cevaplar bulmuştur. Ancak mantığı aynıdır: 'Penisin boyu değil, işlevi önemlidir.' Özellikle bizim toplumumuz için bu cevap kulağa daha kısa penisli insanların durumu kurtarma çabası olarak gelse de, aslında çok da yanlış bir tabir değil sanki. Peki, bilimsel olarak irdelesek bu konuyu?

Bu konuyla alakalı akıllara takılan sorulardan birisi dişilerin eş seçiminde penis boyutunun bir rolü olup olmadığı? Ya da daha uzun bir penisin, dişileri daha fazla tatmin edip etmediği?

Hayvanlar arasındaki en şanslı tür: İnsan!

Hayvanlar arasındaki en şanslı tür: İnsan!

Pek çok erkek, penis boyutunun kısalığından yakınsa da, aslında türler arasındaki en şanslı olan bizlerizdir. Çünkü insanlar, tüm primatlar arasında hem mutlak uzunluk olarak, hem de vücut büyüklüklerine oranla en büyük penislere sahip olan türdür.

İnsan penisinin, her ne boyutta ve şekilde olursa olsun, bugünkü halini evrime borçlu olma sebebimiz çok açıktır: Evrimsel süreç içerisinde insan dişileri, erkekleri penislerinin boyutlarına ve şekillerine göre seçmiştir. 

Bu durum pek çok hayvan dişisinin, erkeğini seçerken en iri ve en dikkat çekeni seçmeleri gibidir. Bilimsel dilde bu duruma Cinsel Seçilim denir. Hem dişiler, hem erkekler, çiftleşecekleri bireyleri fiziksel görüntülerine göre seçerler.

Penisin iriliği, dişiler tarafından seçilmede önemli

Penisin iriliği, dişiler tarafından seçilmede önemli

İnsan evriminde daha iri penislerin çeşitli sebeplerle avantaj sağladığı için dişiler tarafından seçildiği ve bu sebeple türümüzde özellikle ön plana çıktığı düşünülmektedir. İnsan, iki ayağı üzerinde durabilme yetisine sahip olan nadir türlerden olduğu için penis, diğer türlere göre çok daha ön plandadır. Bu nedenle dişilerin tercihinde bu durumun da ekstradan rol alması oldukça muhtemeldir. Bu da, neden diğer primat ve maymun kuzenlerimize göre daha iri penislere sahip olabildiğimiz gerçeğini açıklar. 

Peki, daha iri penisin avantajı nedir?

İnsanlar sosyal olarak tek eşli, cinsel olarak çok eşlidir

İnsanlar sosyal olarak tek eşli, cinsel olarak çok eşlidir

Kendi kültürümüzün getirilerini de göz önüne alırsak eğer insanlar, sosyal olarak tek eşli fakat cinsel olarak çok eşlidir. Kısacası konu aile, çocuk yetiştirme olunca tek bir insanla evlenirken, konu çiftleşmeye geldiğinde çok sayıda eşle birlikte olabiliriz. 

Kültürel getirilerin bir sonucu olarak cinsel anlamda tek eşli davransak da, kolaylıkla birden fazla dişi veya erkekle çiftleşerek üreyebiliriz. Fiziksel durumumuz da buna tamamen uygundur. Günümüz dünyasında bu durum sınırlandırılmış olsa da, atalarımız cinsel olarak da bir yarış içindeydi. Yani bir dişiyi elde etmek için savaş veriyorlar, bunun yanında aynı dişi birden fazla erkekle cinsel ilişkiye giriyordu. Yani aynı dişi, birden fazla erkek tarafından döllenebiliyordu. Tıpkı bugün diğer milyonlarca türde gördüğümüz gibi...

Daha uzun bir penis…

Daha uzun bir penis…

Daha uzun bir penis, rahim içerisinde daha önceki erkeklerin bıraktığı spermlerden daha ileri noktalara spermlerin aktarılabilmesini sağlaması bakımından avantajlıdır. Çünkü spermin yumurtayı dölleyene kadarki alacağı yol oldukça uzun ve karmaşıktır; bu nedenle edinilen her türlü avantaj oldukça önemlidir. Uzun penis de bunlardan birisidir. 

Benzer şekilde, daha iri bir penis, bir seferde daha fazla sayıda sperm boşaltacağından ötürü avantaj sağlamaktadır. Yine benzer şekilde, daha kalın baş yapısına sahip bir penis, geri çekildiği her seferde, rahime daha önce boşaltılan başka bir erkeğin spermini daha fazla bir kısmını temizleyerek dışarı itecektir (tıpkı bir kanca gibi). 

Tüm bu evrimsel nedenler, dişilerin eş seçiminde farkında olarak ya da olmayarak tercih yapmalarını sağlar. Belki bilerek tercihte bulunmasalar da, daha iri ve uzun penisli erkekler evrimsel süreçte her nesilde bir adım öne geçmiştir.

Cinsel tatmin konusu

Cinsel tatmin konusu

Cinsel tatmin konusuna bakacak olursak eğer -boyu mu işlevi mi-, bu konuda henüz net bir görüş birliğine varılamadı. Araştırmaların bazıları, daha iri bir penisin dişileri daha yüksek cinsel tatmine ulaştırdığını gösterse de, bu durumun etkisi olmadığını gösteren çalışmalar da vardır.

Fakat daha uzun penisli erkeklerle çiftleştiği için daha uzun ve güçlü orgazm olan bazı dişilerin bulunması, bu penis uzunluğunun daha kısalara kıyasla bütün vajinal duvarı uyarabilmesi bakımından avantajlı olduğunu göstermektedir.

Bu konu üzerine net bir yargıya varmak şu an çok zor, çünkü dişilerde birden fazla orgazm türü olduğu biliniyor. Bazı araştırmalar, vajinal ve klitoral orgazmların birbirlerinden tamamen farklı olgular olduğunu düşündürmektedir. Öyle ki, bu iki orgazm türünde tamamen farklı sinirler aktive olmaktadır ve beynin tamamen farklı bölgeleri uyarılmaktadır. 

Ayrıca G-noktası olarak bilinen çok sayıda sinir başının toplandığı dişi organı, vajinanın sadece 3'te 1'i uzunluğundadır ve neredeyse her türlü uzunluktaki penis bu mesafeye ulaşabilir ve bu noktayı uyarabilir. Dolayısıyla cinsel haz konusunda uzun penisin faydaları net olarak bilinmemektedir.

Dişiler, penis boyuna düşündüğümüz kadar değer vermiyorlar!

Dişiler, penis boyuna düşündüğümüz kadar değer vermiyorlar!

Bazı diğer araştırmalar ise daha ilginç sonuçlar vermektedir. Örneğin birçok dişi, aslında erkeklerin sandığı kadar penis boyuna önem vermemektedir. Dolayısıyla bu, erkeklerin kendi kendine uydurdukları bir kompleks olabilir. 

Eşcinsel erkeklerde yapılan araştırmalar ise, daha büyük penisin daha çekici olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla cinsel yönelim de, sonucu etkileyebilmektedir. 

2013 yılında yapılan bir diğer araştırma, uyarılmamış penis boyutunun da dişi tercihinde önemli bir rol oynayabileceğini göstermektedir.

Boyu 7.6 santimetreyi geçince...

Boyu 7.6 santimetreyi geçince...

Yine 2013'te yayınlanan bir araştırmada bir grup dişiden, bilgisayar tarafından üretilmiş farklı erkek vücut yapılarına ve penis boyutlarına göre çekicilik oranına göre sıralama yapmaları istenmiş. Sonucunda da daha uzun boylu ve daha kaslı erkek vücutları dişiler tarafından daha çekici bulunmuş.

Aynı araştırmadan elde edilen bir diğer sonuç ise oldukça ilgi çekici. Buna göre, erekte olmamış durumda olan penis boyutu da, dişi tercihini önemli ölçüde etkiliyor. Yani daha büyük penis, daha çekici erkek algısıyla eşleşmiş.  Ancak aynı araştırma, penis büyüklüğünün çekiciliğe katkı sağlamasında bir üst sınır olduğunu da göstermiştir. Yani devasa bir penis, en çekici erkeği işaret etmiyor. 

Araştırmaya göre, erekte olmamış bir penisin boyu ortalama 7.6 santimetreyi geçtiğinde, dişiler tarafından çekici olarak görülmekten çıkmıştır. Yani erekte olmamış halde ortalama 7.6 santimetre, çekiciliğin üst sınırıdır ve bu sınıra kadar çekicilik artarken, bu sınırdan sonra çekicilik azalmaktadır.

Sonuç olarak…

Sonuç olarak…

Cinsel tercihlerde penisin boyunun ne denli önemli olduğu muamma olarak kalsa da, bu penisin bağlı olduğu kişinin diğer nitelikleri de tercih edilip, edilmeyeceğini etkilememektedir. Zeka, eğlenceli kişilik ve kişiler arası uyum da cinsel anlamdaki tatmini fazlasıyla etkileyen unsurlar arasındadır.

Sonuç olarak; evet, boyutlar bazı açılardan önemli olsa da, 'daha büyük', her zaman 'daha iyi' anlamına gelmemektedir. Belki daha doğrusu şöyle söylenmeliydi: 'En büyük, en iyi olmak zorunda değildir; ancak daha büyük, daha iyidir.'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
690
591
215
101
93
90
54
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
01011o011

Kadınlar kendini parmaklayıp tatmin olabiliyorsa, lez ilişkilerinde daha çok orgazm yaşayabiliyorlarsa bunun boyla alakası yoktur kardeşim. Daha büyük her za... Devamını Gör

Can_Can

Olay bu kadar basit.. Şimdi herkes usul usul yorumunu siliyor arkadaşlar.

Mert Gürler

Patates soğan olmuş 10 lira, hala sik boyundasınız hıammına

sevimli-birsey

Elinizdeki silah, en iyi silah bile olsa bunu kullanmayı bilmiyorsanız bir anlamı kalmaz. Söyleyeceklerim bu kadar...🤐

Kaan Sakızlı

SEVIMLI BIR SEY BEN SILAHIMI KULLANABILIYORUM